Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Wasza grafika

<< < (19/28) > >>

Altair:
Peanut co do pierwszej grafiki to powiedzialbym "dziwna" ale lepsza dziwna, a oryginalna niz jakis oklepany rycerzyk na kolorowym tle. A propo tla to bardzo mi sie podoba, kolorystyka i pattern sprawiaja ladne wrazenie.

Co do drugiej grafiki to nawet nawet, tlo wyglada jak psie wymioty a render przy krawedziach troche rozmazany. Wyszla ci nie dobrze, nie zle. Mozna powiedziec w miare.

Co do ostatniej to po prostu kwintesencja zateletubistosci, choc wciaz to tylko amatorska praca, to poraza wygladem. No moze sie troche rozpedzilem ale ta postac bardzo ladna konserwe ma na sobie, a w tle jakby wiatr ktory rozwiewa ladne napisy, no i twoj nick ledwie widoczny ale lepiej zeby byl taki niz wielki na pol siga.

Ogolnie to niezle obrazki.

EDIT: A oto i moje ostatnie prace (po prawie rocznej przerwie :D):

Napis troche do dupy bo musialem od razu leciec zanim zdazylem go skonczyc. No ale coz oceniajta reszte.

A ta grafika dla Isentora:

Tez nie skonczona bo tez w polowie musialem spadac z kompa ;).

Infernal:

--- Cytat: Altair w 01 Sierpień 2008, 23:50:43 ---Peanut co do pierwszej grafiki to powiedzialbym "dziwna" ale lepsza dziwna, a oryginalna niz jakis oklepany rycerzyk na kolorowym tle. A propo tla to bardzo mi sie podoba, kolorystyka i pattern sprawiaja ladne wrazenie.

Co do drugiej grafiki to nawet nawet, tlo wyglada jak psie wymioty a render przy krawedziach troche rozmazany. Wyszla ci nie dobrze, nie zle. Mozna powiedziec w miare.

Co do ostatniej to po prostu kwintesencja zateletubistosci, choc wciaz to tylko amatorska praca, to poraza wygladem. No moze sie troche rozpedzilem ale ta postac bardzo ladna konserwe ma na sobie, a w tle jakby wiatr ktory rozwiewa ladne napisy, no i twoj nick ledwie widoczny ale lepiej zeby byl taki niz wielki na pol siga.

Ogolnie to niezle obrazki.

EDIT: A oto i moje ostatnie prace (po prawie rocznej przerwie :D):

Napis troche do dupy bo musialem od razu leciec zanim zdazylem go skonczyc. No ale coz oceniajta reszte.

A ta grafika dla Isentora:

Tez nie skonczona bo tez w polowie musialem spadac z kompa ;).

--- Koniec cytatu ---

1.Praca mogłaby się lepiej prezentować gdybyś dodał trochę kolorków i wyróżnił czymś render...Jeśli chodziło Ci o mroczny efekt to mógłbyś dodać trochę cieni...Napis powinien być nieco wyraźniejszy.
Ogólnie praca: 4/10 bo nie napociłeś się przy niej;]
2.Tutaj to samo co wyżej z wyjątkiem kolorów...render mało wyraźny i mało efektowne tło...Do tego napis przy takich pracach powinien być ustawiony raczej równo/poziomo bo tego typu motywy stosuje się w abstrakcjach i graffiti.Praca: 5/10 lepsza, ale nie najlepsza:D

PS: Why nikt nie ocenia też moich prac?! :'(

Szarleǰ:
No jako że oceniłeś moje prace Altair to ja o twoich słówko powiem również.

Jeśli chodzi o tę pierwszą sygnaturę: jak pierwszy raz ja zobaczyłem to na prawdę zazdrościłem ci umiejętności i pomysłów. Jak się jej przyjrzę teraz to mimo, że wciąż uważam, że jest bardzo ładna, to jednak napis nie jest 'trochę do dupy', a śmiało można nazwać go mongoluchowym. Ogólnie całość dobrze się prezentuje. Jeśli miałbym oceniać to dałbym ci za siga 8+/10 może, bo napis wszem i wobec spieprzyłeś.

Co do drugiej to wg mnie jest ok. Ale tylko jest ok. Niby tło ładne, render ładny, napis taki sobie, co prawda trochę pusto ale to już pominę, ale sig nie ma tego czegoś co przyciąga wzrok. Myślę, że jakbyś w połowie nie musiał spadać z kompa to mogł by z tego wyjść na prawdę ładny sig, a teraz średnio mi się podoba. Powiem tyle: może być. Jeśli chodzi o ocenę to na tą chwilę dałbym ci 6/10.

Chciałem jeszcze wspomnieć, że pierwszy sig podoba mi się bardziej niż sygnatura którą robiłeś kiedyś, ta z eminemem znaczy się bo do tej pory tamta wg. mnie była twoją najlepszą. I gdyby nie ten napis wyszłoby ci cudo ^^. Mam nadzieję że to po powrocie poprawisz.

A teraz Infernal.
Na takiej grafice za cholerę się nie znam i też nijak mi się widzi to oceniać, ale spróbuję. Na prawdę doceniam to co robisz bo sam bym się tego w życiu nie nauczył, nie miałbym chęci bo wole sygnatury sobie w photoshopie malować, ale powiem tyle, że średnio mi się podoba. Co do pierwszej grafiki to powiem że ciekawie zrobione, aczkolwiek efekt ci nie wyszedł. myślę że ocena należy się 6/10.
Co do drugiej to już 50 razy lepiej, znaczy się śwetnie ci fireball wyszedł. Nie wiem co tu oceniać jeszcze, więc powiem tylko tyle: 9/10 (może to dlatego że się nie znam).
Co do trzeciej no to nie wiem co tu za bardzo oceniać bo jest to brzydkie. Fajnie i ciekawie zrobione ale brzydkie. Osobiście Bruce'a Willis'a wolę widzieć z pistoletem w ręku i bez skarpetek ratującego świat przed bandą terrorystów, więc obrazek przedstawiający jego rozwaloną głowię niezbyt mnie do siebie przekonał. Ocenę dam 5/10 (dałbym mniej, ale doceniam to co robisz bo sam bym tego nie umiał, chociaż efekt niezbyt ładnie ci wyszedł, jak mówiłem).
A ta pani na końcu to świetnie wygląda przerobiona. Gratuluję ci. Na prawdę ładnie to wygląda i nic jak wystawić ocenę 10/10.

Infernal:
Dzięki za ocenę Peanut, ale to wszystko jest łatwiejsze niż Ci się wydaje:D
Dodam teraz coś z kategorii sigów itp.

Wszystko to to stare:D Ale niektóre nawet niezłe więc czekam na kolejne oceny.

Altair:
Ja tylko sie ustosunkuje do oceny Infernala :D. Wielu mowi "dodaj kolorow" albo "rozjasnij", ale przeciez jesli renderem jest kubus puchatek to nie zrobie mrocznego tla, znowu jak jakis zajebiscie straszne cholera wie co to nie zrobie rozowo-fioletowo-zielonego tla. Rendery w moich pracach nie sa super mega na pierwszym planie, lubie po prostu wszystkie mieszac i wtapiac. Co do cieni to zawsze staram sie zrownowazyc by bylo tu jasniej, tu znow ciemniej. Coz kazdy ma swoj styl tworzenia prac a i gusta sa rozne dlatego ciezko tak ocenic kazda calkiem obiektywnie. Co do napisu na pierwszej sygnaturze to mowilem juz ze faktycznie mi nie wyszedl ale tylko go dodalem i nic z nim nie kombinowalem (no prawie nic). Jesli chodzi o napis na drugiej sygnaturze to czemu ma byc poziomo/pionowo, rownolegle prostopadle rowno jak od linijki? Tutaj troche nie masz racji bo napis mozna sobie nawet do gory nogami ustawic ;p. Coz krytyke przyjmuje widze ze sam jestes wiele lepszy ode mnie w 'te klocki' wiec ze spokojnym sumieniem mozesz mnie oceniac. Nie ocenie twoich prac, powiem jedynie ze bardzo zaimponowala mi ta kula ognia, bo musze w tej sekundzie leciec. Baj ;].

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej