Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Gothic 3 -> kapliczki
(1/1)
pchenski:
Witam, gdzie mogę znaleźć kapliczki Inosa, Adanosa oraz Beliara w pobliżu Montery, Cape Dun i Ardei? Wiem, że kapliczka Inosa jest w mieście Ardea, dwie kapliczki Beliara są w lesie (jedna koło Montery druga koło Cape Dun). Ale dalej nie wiem gdzie jest reszta kapliczek... bo coś ich tak mało ! Prosiłbym o pomoc.
Lord_Daro:
Kapliczka Adanosa jest niedaleko Goncow Lesnych miedzy Trelis a Geldern. Ogolnie rzecz biorac przy kazdej wiosce znajduje sie jakas kapliczka...poprostu dokladnie zbadaj okolice a napewno ja znajdziesz. Wszystkie kapliczki (danego boga) daja dostep do tych samych umiejetnosci wiec nie wiem po co Ci lokalizacja wszystkich? Jakis quest?
pchenski:
Kapliczki nie dają możliwości nauki tych samych umiejętności.
--- Cytuj --- daja dostep do tych samych umiejetnosci wiec nie wiem po co Ci lokalizacja wszystkich?
--- Koniec cytatu ---
W każdej kapliczce można nauczyć się różnych czarów z danej dziedziny, np. (Kapliczka Inosa -> fireball, ogólnie wszystko co jest związane z magią niszczenia, Kapliczka Adanosa -> firelance, prawie wszystko co jest związane z druidem lub magiem wody (podejżewam, że w dalszej części gry pojawią się nowe kapliczki specyficzne dla druidów, magów powietrza itd.), Beliara -> Przywołanie Demona, Amnezja, typowe mroczne czary).
Gonzo:
Ej, a robi się to tak samo, jak w G2? Czy zaszly jakieś diametralne zmiany? Trzeba składać jakieś ofiary, a jesli się jest sługą Beliara to mozna składac ofiary z ludzi? To byłoby fajne .
pchenski:
Nie, w kapliczkach mozesz jedynie powiekszyc sobie zycie, wytrzymalosc, mane oraz nauczyc sie czarow - oczywiscie za punkty nauki.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej