Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Mody do Obliviona
Patty:
Chciałbym odświeżyć wątek. Mam nadzieję, że nikt posta za pisanie w starym temacie nie skasuje. No to przechodzimy do konkretów.
Pierwszy mod to:
M.O.E. To jest mod, który bardzo urealistycznia grę. Dodaje kilkanaście pluginów, typu narzędzia Kagrenaka. Jest też wampirzy klan, Raelu. Innym, ważnym dodatkiem jest inne rozpoczęcie gry. Zaczynamy na statku w Anvil, z zardzewiałym sztyletem, jabłkiem oraz troszkę kaski. Naprawdę warto zainstalować. Tutaj jest spolszczenie oraz informacje, jak zacząć niektóre plugi: KLIK.
Drugi mod:
Ostrze Mrozu. Jak nazwa wskazuje, dodaje miecz Rycerza śmierci, Arthasa, oraz hełm Króla Licza. Ostrza są dwa. Zwykły, jednoręczny, oraz claymore. Oba są bardzo dobrze zaklęte. Niestety, po rozładowaniu trzeba zapłacić niemałą sumkę na odnowienie ładunku. Godny polecenia.
Trzeci modzik:
Nowa akrobatyka. Dodaje ładne, dobrze wykonane salto. Wykonuje się je normalnie, tak jak zwykły skok. Również bardzo dobry.
Thorug:
A ja znalazłem coś ciekawego dla fanów Gothica :D. A mianowicie jest to zbroja paladyna z G2! Jest bardzo dobrze zrobiona, widać że zadbano o szczegóły. ÂŻeby ją zdobyć, trzeba się trochę nachodzić, ale efekt jest oszałamiający. Dodatkowo można ustawić hełm z zamkniętą przyłbicą lub otwartą. Są również dwa miecze, każdego można używać jako jednoręcznego bądź dwuręcznego. Polecam tego moda.
DOWNLOAD: Paladin Equipment
Screeny:
1
2
3
4
5
Edit: Link powinien już działać.
Znalazłem kolejny ciekawy mod. A oto on:
Deadly Reflex. Głowna zmiana to walka na koniu. Dotychczas nie mieliśmy możliwości walki podczas jazdy konno, a po instalacji tego moda już możemy odbywać walki, nie tracąc czasu na zsiadanie z konia. Dodatkowo pozwala on na ścianie głów przeciwnikom, miażdżenie im kości i dodaje więcej krwi podczas walki.
Screeny:
1
2
3
4
Dexter, zapomniałem o tym OBSE :). Ale dobrze, że dałeś linka.
Respev:
Heban, link nie działa, źle go wkleiłeś.
Patty:
Heban, to deadly reflexa trzeba OBSE. Tutaj jest link do tego. Wszytko wklejamy do data files, i włączamy Oblivion. Radzę jeszcze ściągnąć to. Pozwala korzystać z OBSE, co jest niezbędne do deadly reflex.
Żeby nie było, że nie na temat, macie kilka z LOTR.
Anduril. Jakże prosty mod, który dodaje dwie wersje tego miecza. Jest on strasznie podpakowany i wolny. Jednoręczny można znaleźć w ruinach Vilverin, a drugi nie pamiętam, jest w readme.
Pancerz Króla Nazguli. Dodaje pancerz o takiej nazwie, macie screeny, jest bardzo ładny.
Pancerz Nazgula. Daje do dyspozycji pancerz zwykłego Nazgula, ładniejszy w nocy.
Zbroja Saurona. Wsadza do skrzynki pancerz Saurona, bardzo dobrze wykonany, w komplecie z buławą i Jedyym Pierścieniem.
Dobra, naprawiłem.
Thorug:
Dexter, nie działa link z OBSE.
PS. Już działa :P.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej