Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Muzyka z gier

(1/5) > >>

Trivet:
Topic jest jakże prosty, ale nie znalazłem chyba 2-giego takiego na Tawernie. Wymieniajcie w tym temaci gry w których muzyka najbardziej przypadła wam do gustu?

Ja wymienić muszę 3 gry:

Tony Hawk Pro Skater 2 - generalnie cały soundtrack to świetne punkowe i rockowe granie. Coś wspaniałego. Inne THPSy też miały soundtracki niezłe, ale zdecydowanie ten z dwójki jest moim ulubionym.

Prince of Persia Warrior Within - a jakże by innaczej. Wykorzystano tu utwór I Stand Alone stworzony przez Godsmack. Mocny riff doskonale pasował do rzeźi dziejącej się na ekranie. Dzięki tej grze rónież bliżej zapoznałem sie z tym zespołem, który doprawdy jest świetny.

TES III: Morrowind - sama gra mnie nie porwała, ale polecam każdemu włączenie tej gry chociaż po to, by wsłuchać się w temat muzyczny lecący w tle menu. Muzyka w samej grze również jest świetna i choćby dla niej odpaliłbym ponownie tą nużącą produkcje(a szkoda).

NEFARAIN:
Star Wars:Fajne soundtracki takie klimatowe.

LOTR:To samo co SW.

TPHS:Fajna muza ale najlepsza w 3  

Post poniżej oczekiwań. Proszę w przyszłości pisać dłuższe wypowiedzi. - [Boba Fett

Ciern:
Na pierwszym miejscu stawiam muzykę z Gohic 1 i Diablo 2- normalnie to lubię metal i rock ale w takich grach to świetnie pasuje muzyka klasyczna. Fajna jest nawet w GTA 3 VC. W Age of Empires 2 też nie jest najgorsza taka staro-wojenna, pasuje :) Zapomniał bym o LOTR bitwa o śródziemne- fajne efekty daje.  No i tyle :)

Sir_William:
Osobiście, kiedy ruszył Gothic III na polskim rynku to jego soundtrack podbił moje uszy. Jednak zawsze królowały muzyki z Twierdzy i Twierdzy II bardzo oddają klimat. Za nimi stał Gothic I oraz II doskonale zgrane z aktualną sytuacją gracza. Muzyka z GTA III: VC oddawała klimat lat '70. Twórcy doskonale wybrali hity tamtych lat, przez co miło było jeździć samochodem :). Nie wiem czy ktoś kiedykolwiek grał w grę Airline Tycoon: Evolution? Chociaż lubię rock, ten klimacik lotniska wraz z tą wspaniałą oprawą dźwiękową. Miód dla uszu i oczu. FIFA 06 bardzo dobra cała ścieżka, pomijając kilka a la HipHop'owych kawałków. Do tego (debilnego) rodzaju... ( nie wiem jak to nazwać, bo muzyka to nie jest pod każdym względem) plucia do mikrofonu. Ostatnio także przypadł mi soundtrack z Heroes V. Do każdego bohatera jest przypisany oddzielny i inny utwór muzyczny. Każdy zamek ma swoją "ścieżeczkę", co pozwala poczuć klimat miasta w jakim jesteśmy.

Pozdraiwam,
Sir William

Arthas:
Moja ulubiona nuta z gierek:

Saga Gothic - świetnie skomponowana i wiernie oddająca gotycki, i średniowieczny klimat całej sagi tegoż kultowego cRPGa. Przyjemna dla ucha i doskonale wpasowana w daną sytuację w grze. Chyba każdy ją lubi, a gra przy ów muzyce jeszcze bardziej wciąga i relaksuje.

Need for Speed: Underground - ogólnie w całej serii NFS począwszy od tej można usłyszeć kawał bardzo dobrej muzyki, która jest doskonale przygotowana przez twórców. Szczególnie w pierwszym "undergroundzie" ścieżka dźwiękowa, która towarzysząca nam podczas rozgrywki przykuła moją uwagę, zainteresowanie i chętnie, w dalszym ciągu lubię sobie czasem posłuchać paru jej utworów.

GTA: Vice City - również świetna ścieżka dźwiękowa, która przez całą grę wiernie oddaje klimat i jest bardzo przyjemna dla ucha. Miło było przypomnieć sobie stare, wielkie hity sprzed wielu lat, które niegdyś królowały i były uwielbiane przez wszystkich.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej