Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gothic 3
lichwin:
Chciałem zapytać czy jest ktoś kto już gra w G3 , jak jest to niech napisze jak się gra ponieważ ja już mam gierkę ale niestety tylko na nią patrzę bo czekam na nowego kompa i jakbyście jeszcze dodali na jakim sprzęcie chodzi bo mogę jeszcze coś zmienić w konfiguracji mojego nowego kompa. Na jakim sprzęcie gracie bo chce kupić nowy i nie wiem jaki ? Niech Innos będzie z Wami
Torlof:
Pytasz jak sie gra w G3 ja ci odpowiadam.
Fabuła przynajmniej na początku wciągająca, są zagadki do rozwiązania, poprawione menu ekwipunku, duża możliwość rozwoju bohatera(dużo frakcji do wyboru i umiejętności do wyuczenia), trochę tajemnicy którą wprowadza zakończenie G2 i początek G3. Nowy efektowny system walki, z nowymi ciosami i comosami, trochę niedopracowany ale i tak widowiskowy. Niektóre ruchy jakby zaczerpnięte z Prince of Persia. Duży wybór broni wszelkiego rodzaju siecznych, obuchowych,łuki, kusze. Rozbudowana magia(więcej zaklęć). Wprawdzie są także minusy ale dla prawdziwego gracza który doceni ten tytuł to nic w porównaniu z emocjami których może dostarczyć G3.Co tu dużo pisać najlepiej samemu się przekonać i przekonać się jak kończy się ta wspaniała historia bezimiennego.
Gonzo:
Gra się zarąbiście, chociaż na początku czułem się nieswojo, bo było wiele nowości i innowacji. Ale można się przyzwyczaić, tym bardziej, że nowe rozwiązania naprawdę się sprawdzają. Do tego ten nowy styl walki mieczem jest zarąbisty. Nie ma co pisać, przeżyj to sam!
dywyn:
Poczatek gry jest cudowny. Pierwsze wyzwolone osady, pierwsze wyuczone umiejetnosci, czary i pierwsza wykuta wlasnorecznie bron daje ogromna radosc, szkoda tylko ze pozniej juz jest troche gorzej, bo zlecane nam zadania sa poprostu identyczne. Cale szczescie ze swiat jest naprawde pieknie zaprojektowany, przez co mozna grac dla samego zwiedzania. I te okropne bugi...
Smoke:
Jako że gram na minimalnych ustawieniach, gra się paskudnie. Gra mi się ciągle
tnie, przycina. Do tego zmiejszyłem sobie zasięg widoku w pliku G3.ini i mam bardzo
małą widoczność, tak małą, że jak wchodze do jaskini to nie widzę ściany na przeciwko :/
Misje... to co zawsze, przynieś i zabij ;) Czyli żadna nowość. O wątku głównym jeszcze nic
nie wiem bo wciąż szukam tego szakala Xardasa... :/ Skubianiec siedzi w Nordmarze, a przez
ten cholerny śnieg nie da się grac!
No ale nic, przejdę tą grę, chociażbym miał przy niej siedzieć 100 dni :P
Aha i co najgorsze. Ta gra się cholernie długo ładuje. Jak wstaniesz rano
i zechcesz w coś pograć, Gothica na pewno nie polecam... a parametry
mojego kompa to:
Athlon 2400+
Nvidia GeForce 5200 FX
Ram 512
Głośniczki 5.1 ^^ - moja chluba
Pozdro
Nawigacja
[#] Następna strona