Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Czcionka w Gothic 3
(1/1)
mapecikk:
Witam wszystkich.
Zwracam się z prośbą do obsługi technicznej, lub forumowiczów.. mam problem z napisami w Gothic3. Każda nazwa przedmiotu, czy imie osoby, orka, postaci itp.. wyświetla mi się jakąś poparaną high-tech czcionka bez polskich znaków! U wielu osób występują podobne problemy, tj. jedni mają rosyjskie czy chińskie znaczki, lub tak jak ja jakieś przypadkowe czcionki, które gra sobie pobiera z systemu. Jak to naprawić pls!!!
Pozdrawiam.
Thoro:
W głównym katalogu z grą masz plik czcionki True Type o nazwie "Gothic 3". Spróbuj podmienić ów plik, innym plikiem czcionki o zmienionej nazwie na Gothic 3. Powinno pomóc...
Isentor:
--- Cytat: mapecikk ---edni mają rosyjskie czy chińskie znaczki, lub tak jak ja jakieś przypadkowe czcionki, które gra sobie pobiera z systemu. Jak to naprawić pls!!!
--- Koniec cytatu ---
Możesz odinstalować wszelkie inne języki i pozostawić sobie tylko Polski...wtedy gra pobierze znaki tylko z niego.
mapecikk:
Ok sprubuje odinstalowac jezyki i zobaczymy co sie stanie.. dam edit.
Edit: WIec tak.. Jak wywalilem czcionke z windowsa, ktora gra wczytywala, to durna gierka wziela kolejna przypadkowa czcionke z zainstalowanych w systemie. A ze mam czcionek od groma, to sobie mozna wyobrazic.. Wiec wywalilem all czcionki i obecnie musze przywrocic standardowe fonty windowsa :( No comment. Gra zamiast korzystac z zalaczonej czcionki w katalogu to sobie wybiera co chce ! Prubuje naprawiac dalej. Jak ktos ma jakis pomysl to prosze o pomoc.
Ps; podmiana czcionki w katalogu z gra gothica tez nie pomogla. Odinstalowanie jezykow takze.
EDIT2!: Do wszystkich, ktorzy beda mieli ten problem. Wywalcie wszystkie czcionki z katalogu font z windows xp i zainstalujcie tylko standardowe (sa na plycie z windowsem). Gra dziala jak potrzeba, czcionki wyswietlaja sie prawidlowo.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej