Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Naprawa ekwipunku
SoBeK:
Jest taka mozliwosc. Musisz nauczyc sie u kowala naprawy i znalesc w obozach oselke (nie we wszystkich obozach sie znajduje). Kliknij na nia i wybierz sobie bron, ktora chcesz naprawic. Dla zaczarowanej broni musisz miec wysoki poziom u kowala.
Infetrus:
W tym momencie wolałbym o wypowiedz kogoś kto już grał w G3, a ty na takiego nie wyglądasz ponieważ u kowala nie można nauczyć się naprawy tylko ostrzenia i właśnie do tego służy osełka. To jest zupełnie inna opcja, można mieć przedmiot zużyty i naostrzony (wg mnie to jest bez sensu . . . ), a poza tym jakoś nie wyobrażam sobie naprawy łuku czy kuszy na osełce
Plaski:
Na 99% nie ma możliwości naprawy. Jeżeli by była to na pewno bym już to odkrył lub była by taka umiejętność albo chociaz wzmianka w instrukcji. Poza tym tak jak już ktoś napisał, zużytą broń znajdujesz tylko u pokonanych przeciwników, tak więc nie jest to tak bardzo problematyczne a przy okazji ma sens. W przeciwieństwie do możliwości ostrzenia zużytej broni (która po takim procesie nadal pozostaje zużyta, tyle że naostrzona :P). Ech, szkoda że nie wprowadzili czegoś na wzór niszczenia się przedmiotów jak w Oblivionie...
SoBeK:
Infetrus faktycznie. Po prostu mi sie pomylilo. Nawet ta pomylka jest dowodem, ze gralem w gierke a nie ogladalem demo. Powinienes rozumiec czyjes wypowiedzi.
pchenski:
Ja powiem tak, sprzęt się nie zużywa po upływie czasu tak jak to miało miejsce w Oblivionie. Nie ma opcji naprawy itd. Jeżeli chodzi o zardzewiałe miecze, połamane itp. to nie można ich zreperować, jedynie co to można je na nowo naostrzyć (trzeba się tej umiejętności najpierw nauczyć).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej