Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Windows nie chce się uruchomić
Xarak Bunt:
Ile ma lat twój PC. Powodem może być przepalenie się karty graficznej, albo problem z zasileniem.
Coś mogło się kopsnąć i albo karta jest do wymiany, lub zasilanie. Ja maiłęm podobnie, tylko, że cały Windows był w odcieniu zieleni i nawet Pokemony mi nie działały poprawnie. Powód? Przepalona karta graficzna i zepsute zasilanie. Ze starości (mój komp był kupiony 7 lat temu i nadal się trzyma po drobnych renowacjach. Panowie i panie poprostu "żyjący antyk'
Respev:
--- Cytuj ---Ile ma lat twój PC. Powodem może być przepalenie się karty graficznej,
--- Koniec cytatu ---
"Przepalona" - bez komentarza to zostawie. Prędzej by to były uszkodzone jednostki vertex shaderów, albo PS, a jakby była spalona, to by w ogóle nie wyświetlało obrazu. Tu powodem może być slot. A co do tego ma zasilanie? Jakby było złe, to komputer by się wyłączał. Ja bym zaczął od przeinstalowania/naprawienia systemu, jeśli problem dalej będzie miał miejsce, oddaj komputer do naprawy, bo nie chce mi się cały czas pomagać w takich sytuacjach.
Fragenstein:
Miałem dokładnie ten sam problem niecały tydzień temu.. W BIOS'ie zmień ustawienia żeby najpierw odpalało płytkę no i uruchom instalację windowsa. W czasie instalacji wybierz "Napraw" no i czekaj aż się naprawi :P Nie utraciłem żadnych danych.. więc chyba warto spróbować :P Pzdr
Nawigacja
Idź do wersji pełnej