Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Rapier i Miecz Mistrzowski

(1/2) > >>

Shadown:
Czytałem sporo o mieczach i nikt nie wspomniał o tych z tematu.. Przecież to są bardzo dobre miecze! zwłaszcza na początek Rapier obr. 100 - 50 zręczności Miecz Mistrzowski obr.120 - 60 zręczności. Tyle zręczności chyba powinien, każdy mieć, a obrażenia b. duże. Rapier można znaleźć na dwoma trollami obok Groma (myśliwy który chce jedzenia za to, że nas nauczy polować) Rapier znajduje się jeszcze w jaskini w kanionie w Jarkendarze, a Miecz Mistrzowski najszybciej dostaniesz u Martina-kwatermistrza, ale uwaga!! u Martina ten miecz znika po kilku spojrzeniach do jego asortymentu, więc najlepiej uzbierać 2400 i dopiero zobaczyć co on oferuje.

A tak przy okazji.. Czy siła ma wpływ na zadawane obrażenia?

Eregrin:
tak, tak, tak, tak... Racja...

tak, jak zadasz krytyczn e obrażenie, to w tym i oto momencie następuje następująca czynność...:

obrażenia miecza+punkciki siły= obrażenia...

Zigur:
Racja ale przy mieczu mistrzowskim i rapierze to nie zależy od siły tylko od zręczności tak jak przy łukach i kuszach. Chyba

Morgoth145:
Ja nawet nie użyłem ani jednego z tych mieczy. Mi wystarcza "Szpon Beliara" (jeśli go ulepszasz oczywiście).

0321456987:
Rapier jest nawet dobry, można go znaleźć za gromem (tam gdzie są dwa trole), a także na końcu kanionu jest jasinia, i w niej też jest rapier. A miecz mistrzowski z tego co wiem można znaleźć w wieży Xardasa w górniczej dolinie na półc (to jest ta wieża której w Gothic 1 pilnowały 3 golemy).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej