Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Wasz sposób na kasę
Bela:
Nazwa tematu chyba dość dokładnie odzwierciedla intencje, z jakimi zakładam ten temat. chcę abyście się podzielili wszyscy waszym sposobem na zdobycie określonej sumy pieniędzy. Po większości to jesteście małoletni, uczący się, więc zatrudnienie na stałe raczej odpada. Więc jak kołujecie sobie kasę w większej ilości? Ja np jakieś tam kieszonkowe miesięcznie dostaje na swoje wydatki, plus zawsze coś jeszcze wysępie od rodziców, ale kiedy przychodzi taki czas, że trzeba wam w powiedzmy tydzień wymącić 300 zł to w jaki sposób byście to zrobili? Czekam na propozycje :P
Onar:
rodzice dają kase żebym zrobił zakupy, potem ,wracam i oddaje tylko częśc reszty pieniędzy, a reszte zostawiam sobie. (kwota do 5 zł)
a jezleli chodzi o sume tak wielką, to poprostu zwinąc rodzicom z porfela, czego nie polecam
pozdro Onar
Elrond Ñoldor:
Bela, a na co Ci ta kasa? ;f
Ja proponuje prace dorywczą. Roznoszenie ulotek czy cuś. W moim przypadku jest tak że "zatrudniam" się w firmie budowlanej taty i żądam zapłaty takiej jaką mają inni pracownicy xD Przez trzy dni można zarobić 200 złotych jeśli się trochę w pracy siedzi i dobrze ciągnie za portfel ;], oczywiście trzeba tez tak kombinować aby się nie narobić.
I jeszcze pomysł który stosuje by ba mieć kasę na książki. Mówię że chcę pożyć małą sumkę na szczytny cel , książki są raczej lepsze niż gry.
--- Cytuj ---jezleli chodzi o sume tak wielką, to poprostu zwinąc rodzicom z porfela, czego nie polecam
--- Koniec cytatu ---
Taaa, a jak się skapują, to co do tego że szlaban, to jeszcze nic już nigdy nie dadzą?
Bela:
Kasa na coć mi tam potrzebna - a sposób z firmą ojca znam, bo też korzystam sępiąc stawkę taką jak każdy inny robotnik budowlany :P tylko problem tkwi w tym, że teraz mam szkołę :/ musiałbym czekać do ferii a to jednak jest jeszcze trochę czasu..
Tidus:
Ja tam ferie zaczynam teoretycznie dziś o 15:00, bo dziś ostatni dzień, na śląsku zaczynamy najwcześniej, więc szkoda by było zmarnować ten czas i nie wyczarować trochę kasy... sposoby te nie są w 100% legalne więc nie będę o nich mówić...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej