Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Opuszczona kopalnia
Tak Ogrodnik:
W jakim okresie czasu zawaliła się? Na The Modders nikt nie pamięta o wspomnieniu o tym, a tutaj jest troszkę więcej graczy. Była chyba mowa w Starej kopalni, więc czy mógłbym poprosić o odpowiedź?
Zigur:
Parę lat po powstaniu koloni. Z tego co nam mówi jeden z kopaczy w SK (taki siwy pracuje obok Iana) przyczyną zawalenia była słaba konstrukcja i podpory nie wytrzymały. Choć mogę się mylić.
Gunses:
Kopalnia zawaliła się jak się nie mylę po 3 latach od przybycia Grimesa do Koloni (Grimes - bo tak się chyba nazywa kopacz który nam o tym opowiada - przebywa w koloni już 10 lat, czyli wychodzi na to, że kopalnia zawaliła się 7 lat przed przybyciem Bezimiennego). Z jego opowieści wynika, że podczas kopania górnicy natrafili na podziemną rzekę, drewniane podpory nie wytrzymały i kopalnia się zawaliła. Przeżyła niewielka grupa kopaczy ( a może tylko jeden - nie pamiętam) a wśród nich Grimes.
Tak Ogrodnik:
Dzięki. Niestety Gothic ze względu na modowanie mi się znowu zepsuł, ale Spacerka używać mogę. Myślałem nad zrobieniem krótkiego modziku w zawalonej kopalni (zen oczywiście czysty, bez rzadnych ingerencji innych modderów, vobowanie osobiste). Kilka questów i tyle. Może poduczę się jeszcze triggerów, za które nigdy nie chciało mi się zabrać, i zrobię króciutkie intro i extro.
Zigur:
@..::Gunses::..
Na podziemną rzekę trafili kopacze w Starej Kopalni i po jej zawaleniu Gomez kazał zaatakować Wolną Kopalnię
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej