Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Kto będzie bohaterem G4? Jaki będzie główny Quest?
Błękitny kryształ:
Moim zdaniem głównym bohaterem będzie nasz stary dobry bohater znany naz z 1 i 2 BEZIMIENNy. Myśle ze tak będzie poniewaz twórcy gry nie byli by na tyle głpi żeby zniszczyc doszczętnie gre Gothic gdyby jednak tak się stało moim zdniaem gra straciła by cały smak fabuły itp. Moim zdaniem głownym Questem będzie jak zwykle wypędzenie zła z wyspy, ale fajnie było by twórcy prszygotowali jakies fajne zadanie wymagające dużo czasu oraz przykączenia się do jakiegos obozu by choć trochę powrucic do korzeni sagi Gothic. (Twórcy Gothica 3 moim zdaniem popełnili bląd ze niemozna było się przyjączyc do zadnego z obozów przez to tez gra odbiegała od innych częsci sagi Gothic). Powracając dom tematu głównym Questem może byc odnalezienie swiątyni Beriala, oraz odnalezienie w nim wskazówek gdzie on może przebywac oraz odkryc jego słabe strony.
Mam nadzieje ze Trwórcy Gothic 4 nie popełnią błędu znanych nam z Gothica 3 i fabuła oraz grafika będzie mroczna i ciekawa taka jak w gothic 1 i 2 ;-)))
Arti:
Jeżeli ma być płynne przejście.
Jeżeli ma nie być bezimiennego.
Jeżeli ma być nowy świat.
To moim zdaniem w Gothic 3:Forsaken Gods, bohater gry powierzy misję zniszczenia 5-tej świątyni ( Są cztery, ale okaże się, że została wybudowana piąta i ukryta ) Beliara nowej osobie, która uzna za kogoś, kto się do tego nada. Gdy on zniszczy 4-tą ( fabuła dodatku ), ale jako król ( oryginalny Gothic 3 ) musi bronić swego ludu, więc nowy bohater uda się na nowy, wielki kontynent. Może nawet to być syn bezimiennego, skoro ma się dziać 10 lat po wydarzeniach trójki, choć sterowanie 10-latkiem jest dość...... Dziwne?
Główny Quest?
- Zniszcz piątą ÂŚwiątynię Beliara
Ale żeby ją zniszczyć potrzeba jakiegoś badziewia, ale żeby go zdobyć trzeba wrócić do Khornis itd. itp.
Byakugan:
Tak mnie naszło jak czytałem posta Artiego, że dodatek przecież nie będzie nową grą!!
To będzie nowy quest/y wbudowany do podstawówki.
W/g mnie Bezimienny będzie musiał znaleść jakiegoś człowieka, którym bedziemy kierować w G4 :)
Dokładniej nie powiem bo sam nie wiem :)
bemol05:
--- Cytuj ---Tak mnie naszło jak czytałem posta Artiego, że dodatek przecież nie będzie nową grą!!
To będzie nowy quest/y wbudowany do podstawówki.
W/g mnie Bezimienny będzie musiał znaleść jakiegoś człowieka, którym bedziemy kierować w G4 :)
Dokładniej nie powiem bo sam nie wiem :)
--- Koniec cytatu ---
JooWood mówi, że dodatek będzie kontynuował wątki z Gothic 3, a nawet może być samodzielny, więc akcja będzie się pewnie działa niedługo po wydarzeniach z Gothic 3.
Bohaterem będzie pewnie ktoś inny niż Bezimienny. Fabuła może polegać na zniszczeniu bariery nad Wyspami Południowymi, bo tam ma się dziać akcja czwórki.
Zombik625:
Moim zdaniem mogło by to wyglądać tak: najpierw dodatek do gothic 3 bezimienny(albo i nie, któż to wie) wyrusza na wyspy południowe bo zaniepokoiło go nagłe pojawienie się bariery nad w/w wyspami. Tam się dowiaduje że śniący powrócił i wysłał na te wyspy swojego człowieka(jak jakiś boss mafii ). My go pokonujemy bariera znika i jest happy end, ale zostaje kwestia śniącego. I to jest fabuła czwórki, bezio kogoś wysyła, albo na jakiś nowy teren, albo na khorinis do orkowej świątyni śniącego a jego misją jest zniszczenie śniącego. Dałem tu też możliwy opis fabuły do Gothic 3:Forsaken Gods abyście mogli zobaczyć jak moim zdaniem można by zrobić przejście między dodatkiem a 4(Aha prawie bym zapomniał na wyspach dowiadujemy się że śniący zdradził beliara ukradł mu cześć jego mocy i sam stał się bogiem).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej