Autor Wątek: Kto będzie bohaterem G4? Jaki będzie główny Quest?  (Przeczytany 25822 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Respev

• Gość
Kto będzie bohaterem G4? Jaki będzie główny Quest?
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Styczeń 2008, 12:34:36 »
A ja myśle że w G4 bezimienny będzie miał dwóch synów jeden będzie wyznawcą Beliara
A ja myślę, że nie skonczyliście podstawówek, bo już tam nawet mówią co znaczy słowo Genesis. Jak w Gothic 4 może być syn bohatera z poprzednich części, skoro Gothic 4 ma dziać się przed wydarzeniami z Gothic 1 (stąd podtytuł "Genesis")?

Offline Orkowy troll

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Styczeń 2008, 20:35:49 »
ja myśle że najlepiej by bylo gdyby to byl ktos kto podziwiał bezimiennego   bo on się przecierz nie orzenił  

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Styczeń 2008, 20:35:49 »

Offline krassus

• Kopacz
  • **
  • na pochybel!!!
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Styczeń 2008, 03:02:16 »
Jeśli historia ma się dziać przed historią z Gothic I to może dowiemy się jak powstała bariera, może pomożemy ją stworzyć. Może będziemy musieli na samym końcu doonać jakiejś zbrodni i za to zostaniemy wrzuceni za barierę!
Jest możliwe że spotkamy Xardasa jako maga ognia i zobaczymy jak to się stało że odszedł z zakonu?

Offline Dago

• Kret
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Styczeń 2008, 14:09:31 »
Najlepiej by było gdyby bohater był taki sam jak wcześniejszych seriach gothic'a  
 żeby byli starzy przyjaciele przynajmniej Milten ,gorn ,lester i diego

Offline Rodney164

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 22 Styczeń 2008, 17:21:25 »
Hmm, ale kto tak naprawdę powiedział że Gothic 4 Genesis ( początek ) koniecznie musi mieć fabułę poprzedzającą poprzednie części! A co jeżeli Bezimienny bohater ROZPOCZYNA nowy roździał swego życia! Jak wiadomo idąc w Gothic 3 drogą Adanosa kończymy wojnę bogów przez co ani Beliar, ani Innos nie wygrywają. A jeżeli w fabule pojawi się 4 bóg, a co jeżeli bohater gry będzie musiał ponownie powrócić by zwalczyć zło! Wtedy możliwe będzie, że naszymi towarzyszami broni staną się starzy przyjaciele!
Wszystko jest możliwe! Możemy tylko się zastanawiać co Gothic 4 będzie nam oferował.
To jest moje zdanie - Bohaterem będzie Bezimienny i ma przed sobą zadanie przed jakim jeszcze nigdy nie stanął. Taa, było by ciekawie  . Chociarz mam pojęcie o tym, że bohater gry już nie wróci do Gothic'a mam nadzieję że twóry będą się w 100% inspirowali jego postacią.
« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń 2008, 17:29:43 wysłana przez @michal164@ »

Offline Valar

• Kret
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Styczeń 2008, 11:04:26 »
Hmm... Jak to przeczytałem że bohaterem G4 nie będzie Bezimienny to musze przyznać trochę się zdziwiłem. No ale cóż, przejdźmy do rzeczy... Otóż może będziemy mogli być tym sławnym, osnutym tajemnicą, osnutym wypowiedziami wielu forumowiczów itd. trzynastym magiem tworzącym barierę. I np. właśnie G4 kończyło by się stworzeniem bariery. Mogło by to być dość ciekawe - a poza tym ten nowy zespół mógłby zalepić plasteliną lukę którą zrobila Phirania...  Ale to tylko moje domysły

Pozdrawiam
Valar!

Offline wErNi

• Kret
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 26 Styczeń 2008, 13:50:09 »
Skoro Gothic 4 będzie nosił podtyduł Genesis (początek/przyczyny) to myślę, że będziemy kierować przodkiem bezimiennego np. w czasach gdy magowie władali potężnymi artefaktami jak łzy Innosa itp. (o takich czasach jest mowa w Gothic 2). Co do głównego zadania nie mam żadnych pomysłów.

Offline BeoWolf

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 26 Styczeń 2008, 14:50:30 »
Moim zdaniem w grze będziemy Bezim ale gdy zaczniemy grę mamy 10-14 lat i tym dlużej grasz tym jesteś starszy tak jak w jakiejś grze,chyba w Fable:Zapomniane opowieśććżćóś takiego.

A inne przypuszczenie to: Jesteśmy Bezim z Gothic'a III który poprostu cofną się w czasie  

Offline Vessen

• Kret
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Styczeń 2008, 19:11:28 »
Według mnie to bohaterem będzie przodek bezimiennego, który będzie musiał albo pokonać całą armie beliara albo zabić swoich przyjaciół.

Respev

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Styczeń 2008, 19:36:34 »
Moim zdaniem w grze będziemy Bezim ale gdy zaczniemy grę mamy 10-14 lat i
Ile razy jeszzxce mamy powtarzać, że w Gothic 4 NIE BÊDZIE bohatera, który znany jest z poprzednich części? Na Boga, czy to takie trudne do zrozumienia?!

Offline Bard Hunter

• Kret
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 28 Styczeń 2008, 15:58:21 »
PODSUMOWANIE DOTYCHCZASOWE.(dyskutujcie dalej!)

Zrobiłem/liśmy w tym temacie niezłe zamieszanie:D

Cytat Valar'a

Otóż może będziemy mogli być tym sławnym, osnutym tajemnicą, osnutym wypowiedziami wielu forumowiczów itd. trzynastym magiem tworzącym barierę.
Przecież Trzynastym magiem był Xardas!! Mam nadzieję ze to był tylko żart bo to mogłoby urazić wielu fanów Gothica.

Potwierdzono już oficjalnie że w G4 bohaterem nie będzie bohater gry, nie będzie to też na bank jego syn. Ma to być nowy produkt z czym idzie nowy bohater.

No tak pisaliśmy o tym kilka newsów wstecz...ale co niektórzy tworzą chore tezy zamiast po prostu czytać newsy.
Nasz wielki IsentoR ma jak zawsze racje:D Wiele osób o tym piszę(powiem szczerze ze ja niedawno tez)a to nie prawda.Chociaż ze oficjalnie potwierdzono że bohater to nie bohater gry to wielu fanów ma nadal nadzieje bo przeciez bohater gry to dusza Gothica.

Dyskutujcie dalej-jak będzie coś wiadomo o bohaterze to podajcie link do strony gdzie to znależliście.

Offline Quarior

• Kret
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Styczeń 2008, 19:51:04 »
Dla mnie jedynym sensownym wyjściem dla Gothic 4 będzie prequel. Moglibyśmy zobaczyć Vengard przed zniszczeniem, uczestniczyć w wojnie z orkami, kiedy jeszcze szanse były wyrównane, przyczynić się do powstania bariery, czy ogólnie lepiej poznać Myrthanę. Może gralibyśmy nowym bohaterem, a w tle przewijały by się postacie z sagi. Xardas, jako Mag Ognia, Lee jako generał, być świadkiem jego zrzucenia do bariery. To byłoby coś

Offline Byakugan

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
  • ...:::Dark Wizard:::...
« Odpowiedź #32 dnia: 28 Kwiecień 2008, 20:40:16 »
Przejmuje rolę Bard Huntera w prowadzeniu tematu :) bo Bard Hunter już nie używa forum a ja go znam osobiście bo to mój kumpel :)
Tak więc moje zdanie jest takie że bohaterem będzie Bezimienny a głównym zadaniem będzie pokonanie jakiegoś ziemskiego wcielenia Beliara (Beliar przybrał postać cielesną i trza go zabić)
Dyskutujcie dalej !!

Offline Smok Finkregh

• Kopacz
  • **
  • Yzush Ek Aulash Detr Shiqua!
« Odpowiedź #33 dnia: 02 Maj 2008, 18:07:08 »
Racja, to bez sensu. Może będzie się kierować bezimiennym, zanim istniała Bariera. Nie będzie starych kumpli, takich jak Gorn czy Lester. Przecież oni się poznali dopiero w Kolonii! Na końcu gry zostaniemy wrzuceni do Bariery...

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 02 Maj 2008, 20:32:43 »
Do ciebie to samo pytanie, Smok Finkregh, czytałeś newsy? Chyba nie, bo napisali wyraźnie, że teraz fabuła rzuca nas w wydarzenia 10 lat po gothicu 3. Więc jak mają kogoś zrzucać, skoro ta bariera już dawno nie istnieje? Pewnie będzie tak: zero możliwości wyboru ścieżki dobra lub zła. Gramy dzielnym, nieznanym żołnierzem, który uratuje świat. Tak jak zwykle.

Offline Błękitny kryształ

• Kret
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 02 Maj 2008, 20:50:59 »
Moim zdaniem głównym bohaterem będzie nasz stary dobry bohater znany naz z 1 i 2 BEZIMIENNy. Myśle ze tak będzie poniewaz twórcy gry nie byli by na tyle głpi żeby zniszczyc doszczętnie gre Gothic gdyby jednak tak się stało moim zdniaem gra straciła by cały smak fabuły itp. Moim zdaniem głownym Questem będzie jak zwykle wypędzenie zła z wyspy, ale fajnie było by twórcy prszygotowali jakies fajne zadanie wymagające dużo czasu oraz przykączenia się do jakiegos obozu by choć trochę powrucic do korzeni sagi Gothic. (Twórcy Gothica 3 moim zdaniem popełnili bląd ze niemozna było się przyjączyc do zadnego z obozów przez to tez gra odbiegała od innych częsci sagi Gothic). Powracając dom tematu głównym Questem może byc odnalezienie swiątyni Beriala, oraz odnalezienie w nim wskazówek gdzie on może przebywac oraz odkryc jego słabe strony.    

Mam nadzieje ze Trwórcy Gothic 4 nie popełnią błędu znanych nam z Gothica 3 i fabuła oraz grafika będzie mroczna i ciekawa taka jak w gothic 1 i 2 ;-)))

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

« Odpowiedź #36 dnia: 03 Maj 2008, 11:42:51 »
Jeżeli ma być płynne przejście.
Jeżeli ma nie być bezimiennego.
Jeżeli ma być nowy świat.

To moim zdaniem w Gothic 3:Forsaken Gods, bohater gry powierzy misję zniszczenia 5-tej świątyni ( Są cztery, ale okaże się, że została wybudowana piąta i ukryta )  Beliara nowej osobie, która uzna za kogoś, kto się do tego nada. Gdy on zniszczy 4-tą ( fabuła dodatku ), ale jako król ( oryginalny Gothic 3 ) musi bronić swego ludu, więc nowy bohater uda się na nowy, wielki kontynent. Może nawet to być syn bezimiennego, skoro ma się dziać 10 lat po wydarzeniach trójki, choć sterowanie 10-latkiem jest dość...... Dziwne?

Główny Quest?

- Zniszcz piątą ÂŚwiątynię Beliara

Ale żeby ją zniszczyć potrzeba jakiegoś badziewia, ale żeby go zdobyć trzeba wrócić do Khornis itd. itp.

Offline Byakugan

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
  • ...:::Dark Wizard:::...
« Odpowiedź #37 dnia: 03 Maj 2008, 14:51:33 »
Tak mnie naszło jak czytałem posta Artiego, że dodatek przecież nie będzie nową grą!!
To będzie nowy quest/y wbudowany do podstawówki.
W/g mnie Bezimienny będzie musiał znaleść jakiegoś człowieka, którym bedziemy kierować w G4 :)
Dokładniej nie powiem bo sam nie wiem :)

Offline bemol05

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #38 dnia: 04 Maj 2008, 16:46:32 »
Tak mnie naszło jak czytałem posta Artiego, że dodatek przecież nie będzie nową grą!!
To będzie nowy quest/y wbudowany do podstawówki.
W/g mnie Bezimienny będzie musiał znaleść jakiegoś człowieka, którym bedziemy kierować w G4 :)
Dokładniej nie powiem bo sam nie wiem :)
JooWood mówi, że dodatek będzie kontynuował wątki z Gothic 3, a nawet może być samodzielny, więc akcja będzie się pewnie działa niedługo po wydarzeniach z Gothic 3.

Bohaterem będzie pewnie ktoś inny niż Bezimienny. Fabuła może polegać na zniszczeniu bariery nad Wyspami Południowymi, bo tam ma się dziać akcja czwórki.

Offline Zombik625

• Kret
  • *
  • M&A fan
« Odpowiedź #39 dnia: 04 Maj 2008, 19:30:13 »
Moim zdaniem mogło by to wyglądać tak: najpierw dodatek do gothic 3 bezimienny(albo i nie, któż to wie) wyrusza na wyspy południowe bo zaniepokoiło go nagłe pojawienie się bariery nad w/w wyspami. Tam się dowiaduje że śniący powrócił i wysłał na te wyspy swojego człowieka(jak jakiś boss mafii  ). My go pokonujemy bariera znika i jest happy end, ale zostaje kwestia śniącego. I to jest fabuła czwórki, bezio kogoś wysyła, albo na jakiś nowy teren, albo na khorinis do orkowej świątyni śniącego a jego misją jest zniszczenie śniącego. Dałem tu też możliwy opis fabuły do Gothic 3:Forsaken Gods abyście mogli zobaczyć jak moim zdaniem można by zrobić przejście między dodatkiem a 4(Aha prawie bym zapomniał na wyspach dowiadujemy się że śniący zdradził beliara ukradł mu cześć jego mocy i sam stał się bogiem).

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 04 Maj 2008, 19:30:13 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18