Tereny Valfden > Dział Wypraw
III zadanie MeGidda
Boba Fett:
ÂŻołnierz wyciągnął swój miecz i schował go do pochwy. Począł iść w głąb jaskini - jego droga nie trwała długo, gdyż przed sobą znalazł cel poszukiwać. Wewnątrz groty było pełno skrzyń, przez co wszystko to przypominało jeden wielki magazyn narkotyku. Po środku stał stolik, do którego dosunięte było krzesełko. Na nim leżał mały woreczek, który zdawał się być otworzony. MeGidoo podszedł do niego i przyjrzał się temu wszystkiemu. Tak, tego szukałem..., pomyślał. Czas się tym zająć. Rozejrzał się i ujrzał, że na ścianach wiszą pochodnie oświetlające wnętrze jaskini. Kapitan wpadł na pewien pomysł...
Rakbar Nasard:
- Zrobi się ciepło - pomyślał. Wziął dwie pochodnie i zaczął zapalać to świństwo. Pierw podpalił stolik z krzesłem, a potem skrzynki. Po chwili cały magazyn płonął. Było czuć jakiś zapach, niezbyt miły, dlatego strażnik wyszedł jak najszybciej z jaskini. Po czym spojrzał się jeszcze raz w stronę magazynu, z którego wylatywał dym. Następnie skierował się w stronę koszar. Gdy był blisko miasta spojrzał na niebo i zobaczył jak dym z jaskini unosi się w powietrzu. Gdy dotarł do koszar rzekł do jednego z milicjantów:
- Tak jak zwiad doniósł uprawa dalej prosperowała. Rozmawiałem z jednym uprawiaczym, lecz nie był on skłonny do pomocy, co gorsze próbował zbiec. Uprzedzałem go, że źle się skończy ale nie słuchał. Postrzeliłem go w klatę piersiową, zmarł od razu. Następnie odkryłem magazyn, w którym przechowywano to świństwo, i którego pilnował strażnik - również musiałem go zabić. Potem podpaliłem magazyn po czym wróciłem do miasta. Należy tam jeszcze iść i zrobić porządek z plantacją...
Boba Fett:
- Dziękuję - odparł wyższą rangą milicjant. - Kazałbym Ci spisać raport z tego zadania, ale nie masz na to czasu. Generał kazał każdemu żołnierzowi wracającego z wypraw udać się od razu do portu. Będziecie gdzieś płynąć z jakąś misję. Ruszaj więc, nie trzymam Cię, sam zajmę się raportem, oraz wyślę ludzi, by do końca zbadali tę sprawę.
Zadanie zakończone
Nagrody:
MeGiddo - 100 sztuk złota
Nawigacja
Idź do wersji pełnej