Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Where is the guru?
Isentor:
A nie pomyślałeś o tym, że akurat w tych lokacjach gra pobiera dużo mocy twojego peceta. Zmniejsz szczegóły i sprawdź czy nadal będzie wywalać.
Mistrz Togo:
Zastanowiłem się. Tylko czemu ten błąd nie wyskoczył mi np. kiedy odbijałem montere, wtedy to musiało dużo mocy pobierać kiedy co chwila zmienialem lokacje, a nakarku mialem prawie wszystkich orków z miasta.
Mysle ze jeszcze jest jakas nadzieja. Godula napisal że też miał ten błąd na arenie w faring jednak zrobił reszte zadań i potem było już dobrze
k00ba:
ja mam 1.8ghz intel core 2 duo E6300 i karte 8600gt 256mb oraz 2gb ramu geil ultra 800mhz. a blad wyskakuje nadal. wiec moze jesli ktos jest kto nie mial nigdy tego bledu a moze byc on spowodowany zla konfiguracja pliku ini to niech wystawi ten plik i da linka. moze to rozwiarze problem
DODO:
--- Cytat: k00ba ---ja mam 1.8ghz intel core 2 duo E6300 i karte 8600gt 256mb oraz 2gb ramu geil ultra 800mhz. a blad wyskakuje nadal. wiec moze jesli ktos jest kto nie mial nigdy tego bledu a moze byc on spowodowany zla konfiguracja pliku ini to niech wystawi ten plik i da linka. moze to rozwiarze problem
--- Koniec cytatu ---
Wysłałem Ci już PM, ale je najwidoczniej zignorowałeś, eh. Sprzęt masz dobry lecz z tego co wiem posiadasz również Windows Vistę, które zjada znacznie więcej pamięci od XP. Zainstaluj Windowsa XP lub dokup pamięć ram. Pociesz się, że mi również pokazuje się ten błąd na Viście, lecz na XP działa już pięknie. A jeśli nie zamierzasz instalować XP to zajrzyj do tematu, który łaskawie pominąłeś pochłonięty maniakalnym marzeniem dostania szybkiej odpowiedzi.
http://gothic.gram.pl/forum/index.php?show...c=1531&st=0
Keen:
Ja też mam ten błąd, ale na szczęście co pare godzin.
Gram na takich ustawieniach:
[Options.Video]
Resolution.Width=1680
Resolution.Height=1050
Resolution.RefreshRate=60
[Options.Details]
Performance=Custom
[Options.Custom]
DistanceHigh=3
DistanceLow=3
ResourceCache=3
ObjectDetails=3
ShaderQuality=2_0
TextureQuality=3
TextureFilter=1
VegetationQuality=0
ShadowQuality=2
PostProcessing=1
Gram na laptopie:
Core2Duo 2,16 GHz
2 GB RAM
Geforce 7900 GS (podkręcony: 465/610)
Windows XP
Fujitsu 200 GB 5400rpm
3D mark 2001 - 28,5k
3D mark 2006 - 4k
Podczas gry wyłączam wszystko niepotrzebne procesy - zajęty RAM 130-150 MB.
Zwykle jak pojawia się błąd mam jeszcze 200 MB wolnego RAMu.
Gra chodzi bardzo płynnie 40fps a jedyne zacinki pojawiają sie tylko jak nagle zobaczę jakis spory nie widziany wcześniej obszar.
Błąd wyskakuje nagle i niespodziewanie, zwykle kiedy jestem w ruchu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej