Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Samotny ÂŁowca

<< < (3/3)

Boba Fett:
Nie lubię odpisywać na krykyki moich opowiadań (bowiem cenię je sobie), ale w tym wypadku zrobię wyjątek.

--- Cytuj ---Fabula jest okelpana. Od zera do bohatera. Szarpnijcie się na coś nowego.
--- Koniec cytatu ---
Tutaj Cię nie rozumiem. Ja akurat z taką fabułą się jeszcze nigdy nie spotkałem, a swoje bytowanie na forach mam już spore (także w pisaniu).

--- Cytuj ---Wydaje mi się, że przeczytałeś wiedźmina i podczas extasy po lekturze napisałeś to 'cudo'.
--- Koniec cytatu ---
Tak, przeczytałem wiedźmina, ale dla Twojej wiadomości, tą lektruę zacząłem czytać ponad rok po napisaniu pierwszej edycji Samotnego ÂŁowcy. Dlatego to dla mnie jawna obraza, jeśli ktoś tak określa moją twórczość.

--- Cytuj --- Np. Samotny łowca = Wiedźmin
--- Koniec cytatu ---
Lol, tu to żeś nieźle palnął. Wystarczy, że Ci powiem, byś spojrzał na mój nick/avatar/sygnaturkę, a wtedy sam domyślisz się odpowiedzi, na kim jest wzorowany główny bohater oraz jego charakter.

--- Cytuj ---Większość elemętów jest zapożyczona z dzieł sapkowskiego.
--- Koniec cytatu ---
Np. jakich, jeśli można spytać?

--- Cytuj ---Głupi tytuł. Nie mogłeś wymyślić czegoś lepszego? To jakiś kompletny szit.
--- Koniec cytatu ---
Najtrudniej do opowiadania jest wymyślić właśnie tytuł. Ja akurat wybrałem taki, bowiem tak nazwałem profesję łowców nagród w świecie Gothica. Proste.

--- Cytuj ---fabuła oklepana
--- Koniec cytatu ---
Nie lubię się pysznić, ale z tym się nie zgodzę. Jak powiedziałem wyżej: nigdzie jeszcze nie widziałem, by ktoś próbował wsadzć do świata Gothica taki zawód oraz dodać nową wyspę (chcoiaż to już cześciej), z którą powiązuje wiele ważniejszych rzeczy (jakich? Być może kiedyś uda mi się dokończyć tę pracę).

--- Cytuj ---Skoro chcesz żeby ci wytknąć błędy to proszę bardzo.
--- Koniec cytatu ---
Ja bym raczej tego nie zunał za błędy...

Dodatkowo powiem, że mój Samotny ÂŁowca to chyba najlepsze dzieło, jakie zdołałem napisać.

Dark Prince:
Rhami siedział i wpatrywał się w monitor.
- Co mnie obchodzi to, że ma logo/nick/sygne z Star Wars? - Pomyślał - Spartaczone o powiadanie i tyle.
Popatrzył jeszcze chwilkę i zaczął rozmyślać.
- Jego 'dzieło' nie jest warte funta kłaków. Fabuła jest oklepana. Mały chłopec, który traci rodziców. Pała żądzą zemsty, spotyka człowieka, który mu to umożliwy. Naprawe, wysilił się. ÂŻeby nie szukać daleko to Fable jest oparte na tym samym schemacie. Opisy walk są nader ubogie. Wysil się bobba i opisz je tak, aby było widać gdzie głowa a gdzie dupa.
Rhami spojżał jeszcze raz na to jego 'cudo' po czym wyłączył zakładkę opery i zaczął pisać swoje opowiadanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej