Autor Wątek: Kilka pytań.  (Przeczytany 3826 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bacchus

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Kilka pytań.
« dnia: 29 Grudzień 2007, 22:53:36 »
Witam.
Z początku zaznaczam, że tamat założyłem w tej części forum z powodu zmian ogólnych pomiędzy Gothic 2 a Gothic 2: Noc Kruka. Gram w Gothic 2: Noc Kruka.
Gram magiem, aktualnie 3 rodział, mam kilka pytań. Może nie są łatwe, ale może właśnie dlatego nie znalazłem odpowiedzi nigdzie na stronie.
Tak więc:
Po pierwsze: Gdzie mogę znaleźć jakąś runę paladynów(bo o ile się nie mylę mag może ich używać). Byłaby mi wielce pomocna w walce z Poszukiwaczami. Chodzi mi o jakieś ciała paladynów, aczkolwiek zdolny jestem nawet posunąć się do zamordowania jednego z Paladynów, który takową posiada.(o ile stoi gdzieś na uboczu i nie jest związany z fabułą).
Po drugie: Czy użycie kodu, aby w przyszłości uzyskać Zbroję Kruka będzie miało jakiś wpływ na dalszą rozgrywkę? Chodzi mi o to, czy bezproblemowo uda mi się przejść do następnego rozdziału, czy nagle gra zablokuje się z powodu użycia kodu.
Po trzecie: Co daje magowi wypicie ÂŁez Innosa?(dokładnie co podnosi, jeśli można, o ile)
Po czwarte: Jakie runy można zakupić lub znaleźć w przeciągu całej gry?(aby ich nie tworzyć)
Po piąte: Czy grając magiem jest jakiś sposób aby Szpon Beliara używać pod postacią miecza dwuręcznego?
Po szóste: Czy zaklęcia run utworzonych ze Szponu Beliara a także te z run Szóstego kręgu (jak np. Tchnienie śmierci czy Fala ÂŚmierci) będą zadawać obrażenia sługom Beliara? (np. Poszukiwaczom, smokom itp.)

Z góry dziękuję i pozdrawiam - Bacchus.
« Ostatnia zmiana: 29 Grudzień 2007, 23:16:40 wysłana przez Bacchus »

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
Kilka pytań.
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Grudzień 2007, 23:28:15 »
1. Runy paladynów.

Runę możesz kupić u Martina bodajże, w dzielnicy portowe (kwatermistrz magazynu paladynów) lub znaleźć w ciałach.. Ciała paladynów? Jeden przy ścieżce biegnącej w dół od placu wymian w GD. Następne ciała są w kopalniach - Grupa Silvestra jest całkowicie rozgromiona. Dwóch leży przed jaksinią gdzie siedzi Diego ze skrzyniami rudy. Z martwych raczej tyle. ÂŻywi osamotnieni to dwaj pilnujący kopalni Marcosa, Marcos koło chaty Cavalorna (wcześniej z nim pogadaj o skrzynaich rudy - zadanie od Garonda), jeżeli jesteś dostatecznie silny to rozwal grupę Fajetha - kilku kopaczy, bodajże 3 paladynów i dwóch strażników (albo i jeden..)

2.  Kod na zbroję.

Samo użycie kodu nie ma wpływu na stabilność gry więc ci się nie zepsuje w przejściu do natępnego rozdziału. Jedyne co cię może spotkać to to, że ludzie będą cię atakować biorąc cię za bandytę (Kruk jest bandytą). Ewentualnie nie pokazuj się w obozie bandytów na bagnach bo mogą cie pobić za to, że masz pancerz kruka (tego nie jestem pewien) - jednak na 100% dostałbyś od Kruka.. W sumie i tak trzeba z nim walczyć więc to problem nie jest :P  Wnioskując po twoim rozdziale  to już chyba go nawet zabiłeś więc więcej o nim nie pisze. Kodu możesz użyc, jednak jak już mówiłem ludzie mogą cię atakować .

3. ÂŁzy Innosa.

Po wypiciu - jeśli nie jesteś magiem - zginiesz w trybie natychmiastowym. Jeżeli natomiast jesteś magiem, dostaniesz bonus do siły i zręczności bodajże 10 (albo 15 nie pamiętam)

4. Runy.

Każdą runę możesz znaleźć/zdobyć w grze. No prawie, bo runę teleportacyjną musisz sam zrobić :P Jednakże nie wiem czy ci się opłaca robić runy - sam nigdy nie robiłem żyłując na innych, ewentualnie kupując u kogoś. No chyba że masz chrapkę na jakiś konkretny czar. Nie radzę robić wszystkich run jakie umiesz, ani uczyc się jak je robić. Zwłaszcza z niższych kręgów - bo użyjesz je może 2 razy. Naucz się piątego kręgu i dopiero z niego lub z szóstego rób runy - to się opłaci, a i rób sobie dwie których będziesz użwyać, na resztę szkoda kasy i PN. A runy Beliara otrzymasz za Szpon więc ich się nie muisz uczyć.

5. Szpon jako miecz.

Oj z tym będzie problem. Jakoś mało wątpliwe żeby w kapliczce była opcja wyboru. Jedynym sensownym wyjściem bedze zmiana atrybutu gildii na najemnika/paladyna i modlitwa właśnie nim w kapliczce. Wtedy Szpon pozostanie mieczem. Potem spowrotem kodami przywróć sobie status maga.

Forum Tawerny Gothic

Kilka pytań.
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Grudzień 2007, 23:28:15 »

Offline Vedymin

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 3
Kilka pytań.
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Grudzień 2007, 00:05:14 »
Cytat: Bela
2.  Kod na zbroję.

Samo użycie kodu nie ma wpływu na stabilność gry więc ci się nie zepsuje w przejściu do natępnego rozdziału. Jedyne co cię może spotkać to to, że ludzie będą cię atakować biorąc cię za bandytę (Kruk jest bandytą). Ewentualnie nie pokazuj się w obozie bandytów na bagnach bo mogą cie pobić za to, że masz pancerz kruka (tego nie jestem pewien) - jednak na 100% dostałbyś od Kruka.. W sumie i tak trzeba z nim walczyć więc to problem nie jest :P  Wnioskując po twoim rozdziale  to już chyba go nawet zabiłeś więc więcej o nim nie pisze. Kodu możesz użyc, jednak jak już mówiłem ludzie mogą cię atakować .

Malutkie sprostowanie:

Zbroja Kruka jest neutralna dla normalnych NPC (Paladyni, Najemnicy, Magowie) w tym że jeżeli jesteś magiem to powinieneś zakładac szaty w rozmowie z innymi magami, gdyż nie będą chcieli z tobą gadac. To samo tyczy sie innych gildii. Jeżeli pokażesz sie bandytą w Zbroi Kruka to na 100% cie zaatakują.

Kod na zbroje: insert itar_raven_addon

pozdrawiam

Offline Bacchus

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Kilka pytań.
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Grudzień 2007, 00:35:49 »
1. Właśnie ani w grupie Silvestra ani przy Paladynach strzegących przełęczy nie znalazłem żadnych run prócz jednej teleportacyjnej. Ale sprawdzę przy tych, których mi wypisałeś, Bela.

2. Tak mi właśnie szkoda tej zbroi, jest unikatowa więc żal, żeby przepadła. A jeśli chodzi o jej używanie to pewnie tylko "ceremonialnie", ot, na smoki.;)

3. Cenna informacja, dziękuję.

4. Jeśli chodzi o czary, to mam zamiar poświęcać punkty nauki tylko na te z szóstego kręgu, ewentualnie może jakiś z piątego. Ale tutuaj wynika problem następujący: krąg szósty osiągnę w dużo późniejszym etapie gry, a do tego czasu pokonywanie coniektórych przeciwników jest dosyć wyczerpujące. Dlatego pytałem o runy, na które tracić PN nie trzeba.

5. Widzę, że żeby osiągnąć efekt, o którym myślałem, trzebaby było nieźle się nacheatować.;) No cóż...
A propos kodów. Gdzie mogę znaleźć kody na zmianę klasy postaci?

Dziękuję za odpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: 30 Grudzień 2007, 00:42:34 wysłana przez Bacchus »

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
Kilka pytań.
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Grudzień 2007, 09:52:17 »
Było w jakimś temacie na sto procent, i to całkiem niedawno. Ktoś się abwił w zmianę klasy i za którymś razem trafił na ścierwojada (miał klasę ścierwojad) - poszukaj na pewno jest na forum.

A 6 krąg z tego co pamietam osiągniesz bardzo szybko - bo przy słoneczenym kręgu zanim pójdziesz polować na smoki. Jako że smok jest potężną istotą, to Pyrokar wyuczy cię 6 kręgu. Czary opłacalen? Duża kula ognia, duza burza ognista, deszcz ognia. Lodowymi ani wodnymi nigdy nie grałem 0 w końcu jesteś magiem ognia.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Kilka pytań.
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Grudzień 2007, 11:17:49 »
Aby zmienić gildię postaci:
Wpisać  bmarvinb - wiesz jak uruchomić konsolę?
Kliknąć F2
Wpisać eab i kliknąć enter
Kliknąć g
Wpisac numer gildii, co bardziej "soczyste" gildie to:

1 = paladyn
2 = strażnik
3 = obywatel
4 = mag ognia
5 = nowicjusz
6 = łowca smoków
7 = najemnik

8 = farmer
9 = bandzior (uwaga! atakowany niezależnie od ubioru! )
11 = poszukiwacz
12 = mieszkaniec
14 = mag wody
22 = ścierwojad
27 = wilk
45 = troll
60 = ork

Skoro wszystko jasne zamykam temat. Jeżeli jeszcze ktoś ma jakieś pytania względem tematu proszę do mnie napisać a otworzę temat.
-Chabacik
« Ostatnia zmiana: 30 Grudzień 2007, 16:48:54 wysłana przez Chabacik »

Forum Tawerny Gothic

Kilka pytań.
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Grudzień 2007, 11:17:49 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything