1. Runy paladynów.
Runę możesz kupić u Martina bodajże, w dzielnicy portowe (kwatermistrz magazynu paladynów) lub znaleźć w ciałach.. Ciała paladynów? Jeden przy ścieżce biegnącej w dół od placu wymian w GD. Następne ciała są w kopalniach - Grupa Silvestra jest całkowicie rozgromiona. Dwóch leży przed jaksinią gdzie siedzi Diego ze skrzyniami rudy. Z martwych raczej tyle. ÂŻywi osamotnieni to dwaj pilnujący kopalni Marcosa, Marcos koło chaty Cavalorna (wcześniej z nim pogadaj o skrzynaich rudy - zadanie od Garonda), jeżeli jesteś dostatecznie silny to rozwal grupę Fajetha - kilku kopaczy, bodajże 3 paladynów i dwóch strażników (albo i jeden..)
2. Kod na zbroję.
Samo użycie kodu nie ma wpływu na stabilność gry więc ci się nie zepsuje w przejściu do natępnego rozdziału. Jedyne co cię może spotkać to to, że ludzie będą cię atakować biorąc cię za bandytę (Kruk jest bandytą). Ewentualnie nie pokazuj się w obozie bandytów na bagnach bo mogą cie pobić za to, że masz pancerz kruka (tego nie jestem pewien) - jednak na 100% dostałbyś od Kruka.. W sumie i tak trzeba z nim walczyć więc to problem nie jest

Wnioskując po twoim rozdziale to już chyba go nawet zabiłeś więc więcej o nim nie pisze. Kodu możesz użyc, jednak jak już mówiłem ludzie mogą cię atakować .
3. ÂŁzy Innosa.
Po wypiciu - jeśli nie jesteś magiem - zginiesz w trybie natychmiastowym. Jeżeli natomiast jesteś magiem, dostaniesz bonus do siły i zręczności bodajże 10 (albo 15 nie pamiętam)
4. Runy.
Każdą runę możesz znaleźć/zdobyć w grze. No prawie, bo runę teleportacyjną musisz sam zrobić

Jednakże nie wiem czy ci się opłaca robić runy - sam nigdy nie robiłem żyłując na innych, ewentualnie kupując u kogoś. No chyba że masz chrapkę na jakiś konkretny czar. Nie radzę robić wszystkich run jakie umiesz, ani uczyc się jak je robić. Zwłaszcza z niższych kręgów - bo użyjesz je może 2 razy. Naucz się piątego kręgu i dopiero z niego lub z szóstego rób runy - to się opłaci, a i rób sobie dwie których będziesz użwyać, na resztę szkoda kasy i PN. A runy Beliara otrzymasz za Szpon więc ich się nie muisz uczyć.
5. Szpon jako miecz.
Oj z tym będzie problem. Jakoś mało wątpliwe żeby w kapliczce była opcja wyboru. Jedynym sensownym wyjściem bedze zmiana atrybutu gildii na najemnika/paladyna i modlitwa właśnie nim w kapliczce. Wtedy Szpon pozostanie mieczem. Potem spowrotem kodami przywróć sobie status maga.