Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Euro 2012

(1/4) > >>

Kamilzot:
Jak myślicie czy Euro 2012 się odbędzie ?

Ja mam taką nadzieję. Fajnie by było, że w Polsce byłyby mecze o mistrzostwo Europy. Narazie Polacy niezbyt dobrze się przygotowują. Chciałbym pójść na mecz. Szkoda tylko, że finał odbędzie się na Ukrainie. Piszcie tutaj co o tym myślicie.

Ponurak:
Musi się odbyć. Fakt że nasz kraj nie pali się do przygotowań, a tu jeszcze ta sprawa z prądem co gadali wczoraj w tv. Ja jadę na finał z kumplami na ta Ukrainę. Wtedy pyknie 19-nastka więc nie ma problemu.

Sir_William:
Jako pełnoletni obywatel tego kraju, obserwuję sytuację w nim już długo i muszę powiedzieć, że Polska zrobiła na prawdę duże postępy. To co działo się kiedyś i to co się dzieje teraz daje nam do zrozumienia, że nam się uda. Nie dawno była u nas komisja d/s postępów przy EURO 2012 i wyrazili się bardzo pozytywnie o Polskich pracach wszczętych na rzecz mistrzostw Starego Kontynentu. Niestety nie wypadła tak dobrze Ukraina i obawiam się jednego, że poprzez naszego sąsiada coś może nie się nie udać.
Moim zdaniem obecny rząd robi więcej na rzecz tych mistrzostw. Wydaje się wam, że tak wcale nie jest. Musze wam powiedzieć, że poprzednia kadencja Sejmu RP do wszystkiego podchodziła z wielką pompą i każde ich kiwnięcie palcem było nagłaśniane. Teraz te rzeczy są załatwiane po cichu, ale nasza Polska mentalność wskazuje, że nie uda nam się ich zorganizować, lecz ja wam dzisiaj mówię ludzie: jak im się nie uda to odetniecie mi palec wskazujący.

--- Cytuj ---Minął już prawie rok, praktycznie nie ma żadnej nowej autostrady, przez którą da się przejechać.
--- Koniec cytatu ---
Szkoda, że nie interesujesz się sytuacją w całym kraju. Na Pomorzu otwarto w zeszłym tygodniu odcinek autostrady prowadzącej do Pelplina z Trójmiasta.

--- Cytuj ---Fakt, została jedna wybudowana, ale już się sypie.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem gdzie mieszkasz, jakie gazety czytasz, co widziałeś ale bez przesady. Wiele inwestycji poszło teraz na raz. Poprzez spadek gospodarczy rządów SLD i wcześniej ludzie postanawiają wyjeżdżać przez co brakuje rąk do pracy. Nie sądziłem, że to powiem - ale nadzieja w Koreańczykach, Wietnamczykach i Rumunach.

Khaleb:
Ja jestem całym sercem za tym by Euro się odbyło, ale rozum mówi mi coś innego. Popatrzmy na to z logicznej strony - Polska nie potrafi sobie poradzić ze sprawą szpitali, a jeszcze nie dawno problem związany ze szkolnictwem... Sport jest ważny, ale jeśli miałbym wybierać pomiędzy szpitalem z lekarzami, a stadionem wybrałbym to pierwsze. Oczywiście, jeśli znajdą się pieniądze, których nie będzie trzeba zabierać "skądś", po to żeby było na budowę całej infrastruktury związanej z Euro, to jestem całkowicie ZA.

kliff:
EURO w 2012 odbędzie się w Polsce i na Ukrainie. Wydaje się mi że zdążymy. Wiem że mam mało argumentów za tym przemawiających, ale media podają że rusza już budowa Stadionu Narodowego w Warszawie z którym mieliśmy najwięcej problemów. Ostatnie opinie UEFA na temat sytuacji w innych miastach również są nam przychylne. Na Ukrainie też budują stadiony (w sierpniu mecz Polska- Ukraina na otwarcie stadionu w Dniepropietrowsku). Myślę że ze stadionami zdążymy. Gorzej zdecydowanie będzie z autostradami, których nie planujemy zrobić zbyt dużo, ale pewnie i tych zaplanowanych nie uda nam się zbudować do końca (nie wspomnę już o Ukrainie). Nie obchodzi mnie kto zbuduje autostrady, mogą to być Chińczycy, Wietnamczycy, Papuasi, czy nawet kosmici (choć nie wierzę że w Polsce nie znaleźliby się chętni do pracy). Baza hotelowa nie powinna być kłopotem, bo według mnie znajdą się prywatni inwestorzy pragnący ugościć nadzianych zagranicznych kibiców. Tak czy owak dużo pracy przed nami, a czas ucieka. Myślę, że na razie narzekamy (i dobrze, bo wywieramy presję na ludziach za tą imprezę odpowiedzialnych), ale w 2012 roku będziemy mogli usiąść na stadionie w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, Gdańsku lub Chorzowie i pokazać się innym nacjom z jak najlepszej strony (bo Polscy Kibice są najlepsi na świecie). Zdążymy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej