Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Prace Domowe To Przestępstwo?

<< < (11/13) > >>

Tidus:
Mam rozumieć, że wolisz kuć do bólu niż posiedzieć np. z rodziną czy wyjść z przyjaciółmi?, powtarzam po raz kolejny, mając czysty, wypoczęty umysł o wiele więcej zdziałasz, niż będąc zmęczony robotą nad książkami, co do zajętego czasu - szkoda mi czasu, który muszę spędzić nad wiedzą, na szczęście chodzę z moją lubą do klasy, co ułatwia życie, bo warto mieć kogoś, kto pomoże, wesprze...

PS

Co do przeczenia sobie, to teoretyka, wiele prac można wykonywać w grupie 2-3 osobowej, gdy podzielimy się robotą z kumplami, później odpisując tylko od siebie zaoszczędzamy czas... tak jest zawsze, gdy maglujemy coś, co umiemy od dawna.

Altair:

--- Cytat: Zhai ---Mam rozumieć, że wolisz kuć do bólu niż posiedzieć np. z rodziną czy wyjść z przyjaciółmi?, powtarzam po raz kolejny, mając czysty, wypoczęty umysł o wiele więcej zdziałasz, niż będąc zmęczony robotą nad książkami, co do zajętego czasu - szkoda mi czasu, który muszę spędzić nad wiedzą, na szczęście chodzę z moją lubą do klasy, co ułatwia życie, bo warto mieć kogoś, kto pomoże, wesprze...

PS

Co do przeczenia sobie, to teoretyka, wiele prac można wykonywać w grupie 2-3 osobowej, gdy podzielimy się robotą z kumplami, później odpisując tylko od siebie zaoszczędzamy czas... tak jest zawsze, gdy maglujemy coś, co umiemy od dawna.
--- Koniec cytatu ---

Nie powiem, że nie masz racji. Jednak źle mnie rozumiesz. Oczywiście, wolałbym siedzieć sobie z kolegami. Masz rację, że człowiek wypoczęty na pewno lepsze wyniki osiągnie w szkole. My jesteśmy po tej samej stronie, tylko po prostu ja uważam, że całego szkolnictwa nie zmienimy i trzeba się pogodzić z tym, że jednak "góra" woli, żebyśmy uczyli się w domu, zakuwali i może czasem siedzieli do późna w nocy, by nauczyć się na sprawdziany, które w danym tygodniu mogą być tylko trzy, a w dzień tam jeden, a mamy nieraz po 6-7 w tygodniu i kilka dziennie, plus kartkówki, odpytywania. Jednak powiedz szczerze, ile czasu masz "wolnego", czyli po wyjściu ze szkoły i przed pójściem spać? Osiem, siedem godzin? Ja coś w ten deseń, czasem mniej. I oczywiście jak jakaś gra wciągnie, czy z kumplami się zasiedzisz, to zejdzie kilka godzin. Jednak godzina nauki to już jest męka :). Oczywiście to nie jest atak, tylko po prostu daję powód do przemyśleń...

Tidus:
Masz rację, tylko ja wyznaję zasadę nic na siłę... jeżeli na kolejny dzień mam 3 kartkówy, wypracowania, plakaty, to gdy wrócę ze szkoły absolutnie nie usiądę do roboty, bo " mam tego od cholery..." i jak nie zrobię, to będzie oznaczało, że ze mnie jest jakiś fagas z awersją do nauki... Wolę wrócić, wrzucić coś na ząb i wyjść gdzieś, rozerwać się. W zimę spotykamy się w zazwyczaj w domach, lecz gdy jest jeszcze jasno i znośnie < temperatura nie przypomina ci, że jest -10stopni wychodzimy w świat;]. Zadowolony z dnia i z siebie zabieram się o 19:00 za robotę, w ciągu prawie całego roku, poza okresem wystawiania ocen wystarczy godzinka przed księgami < ;) >, w okresie burzy w szkole robię od 19:00 - 22:00 a resztę np. od 5:30 - 7:30 bo trzeba o 7:38 autobus złapać. To zupełnie wystarcza, mam odpalone wszystko, co miałem a na dodatek wczorajszy dzień upłynął mi bardzo dobrze;]. Potem tylko przed lekcją wymienić się zadaniami i po problemie  
_________
Idę oglądać Epokę Lodowcową na Polsacie;], wesołych świąt.

Riddle.:

--- Cytuj ---Biedny ty... skoro życie daje Ci tak po d*pie, to dlaczego bawisz teraz się w nadętego psychologa
--- Koniec cytatu ---

Altair nie narzeka jak dziewczynka o swoich problemach z pracą domową jak Ty. Wynika to z tego, że nie jest nadętym dzieciaczkiem któremu jak coś nie pasuje to od razu jest "be" i musi zostać natychmiast zmienione. Jest dojżalszy od Ciebie więc ma prawo bawić się w psychologa. Może przy odrobinie szczęścia czegoś się od niego nauczysz bo jak na razie to tylko pitolisz i pitolisz tak, jakby Altair Ci mame kotletem zabił :d

Altair:

--- Cytat: Riddle. ---Może przy odrobinie szczęścia czegoś się od niego nauczysz
--- Koniec cytatu ---

Jak zabić kotletem i zgwałcić wałkiem na 74.000 sposobów?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej