Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Orkowie
Thorbjørn:
W G1 i w G2 orkowie pokazani są od strony - " O patrz idzie coś zabijmy to " . W G3 pokazani są ze strony nawet kulturowej ( ich tańce , zachowania i rozmowy ).
Jednak ja z tymi obydwoma się nie zgadzam .
Według mnie orkowie to potężni i gardzący ludźmi stwory . W walce zachowują się brutalnie ( taki wojak kończy z np. oderwaną ręką ) i to im daje przewagę .
Broń orków : orkowie nie lubią mieczy jakie mają ludzie . Wolą wielkie ostrza , które powalają przeciwnika od razu ( tak jak w średniowieczu litwini ) . Ich słabą stroną jest to , że nie używają łuków co im daje mniejsze szanse .
Ogół : według mnie orkowie są 50/50 .
Lord Scorpio:
Jak się przyglądać to w sumie orkowie już w pierwszej części są określani jako równie starzy (kultura) jak ludzie i nie są bezmyślnymi istotami. Ich zwyczaje możemy obserwować w ich mieście przez, które przechodzimy do świątyni ÂŚniącego, szczerze mówiąc momentami mam wrażenie, że są bardziej honorowi jak ludzie?? Ale to już inna kwestia, generalnie nie klasyfikowałbym orków 50/50 czyli co ani tak ani tak w sumie wszystkich można tak określić?? Tak odpowiadając na używanie łuków to może i dobrze, że ich nie używają już nie byłoby miejsca dla ludzi;) Podsumowując orkowie są ludzie są i nadal będą się ścierać walcząc o dominację, no chyba że pojawi się ktoś trzeci...
Dydu:
To prawda, że w G1 i 2. Orki są pokazane jako bezmyślne stwory. W pierwszych częściach nie mieliśmy za duzego kontaktu z orkami. Chodzi mi o rozmowę. W 3 to co innego kultura itp. i takich nie lubię.
Ktoś w końcu musie walczyć no nie? Kultury może nabyli, honoru. Pamiętajcie dobry ork to martwy ork. Niemożna im zarzucić, że są nie honorowi. Sa waleczni i bez myślni. Honor ich zgubi. Bo w walce trzeba być lisem i zarazem lwem.
A poza tym nie chciałbym być ich sługom i usługiwać im. Ludzie jako niewolnicy nie widzi mi się ta opcja.
Takie jest moje zdanie.
bemol05:
Dla mnie orkowie nie są wcale honorowi. To takie dzikusu nieokrzesane. Podoba mi się ich wygląd w G3 oraz to, że umieją mówić i nie atakują cię gdy tylko cię zobaczą. Według mnie orkowie powinni walczyć toporami oraz ogromnymi mieczami. Szamani mogą być tacy jak w G3. ÂŁuków i kusz raczej orkowie nie używają.
Thorbjørn:
--- Cytuj ---Dla mnie orkowie nie są wcale honorowi. To takie dzikusu nieokrzesane. Podoba mi się ich wygląd w G3 oraz to, że umieją mówić i nie atakują cię gdy tylko cię zobaczą. Według mnie orkowie powinni walczyć toporami oraz ogromnymi mieczami. Szamani mogą być tacy jak w G3. ÂŁuków i kusz raczej orkowie nie używają. paladin8fl.gif
--- Koniec cytatu ---
Ach... Nie mówimy tu o jednej części gry nawet mówimy ogólnie o orkach z gier i filmów .
Po primo : Czym niby orkowie walczą nie toporami ? Ach rozczarowanie myślałem , że mają pistolety
Uno secundo : To nie są wybory ( mogą , powinni )Miss na najfajniejszego orka .
Po III - każdy walczy w swojej sprawie , nie ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej