Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
O co chodzi Y'Berionowi
Bury Zenek:
Mi się wydaję że Y'Berion miał jakąś wizję, w której go widział. A on go nieznał więc powiedział że się wcześniej nie spotkali i jaśnie oświecony sobie odpuścił.
P.S. Do mt17: ten co dał mu w twarz nazywa się Bullit. A nasz główny bohater nie mógł spotkać Y'Beriona jak go wrzucali do koloni poniewarz Y'Berion założył Obóz Bractwa 5 lat temu, gdy ÂŚniący objawił mu się po raz pierwszy. A w Gothic 4 nie będą mogli się spotkac poniewarz Y'Berion zmarł w pierwszej części podczas rytuału wielkiego przywołania.
Leviatan:
Pamiętacie quest dla tego członka bractwa, który jest w nowym obozie? Gdy da nam skręta, którego musimy zanieść do Balla, który (niestety nie pamiętam jak się nazywa) stoi na dziedzińcu świątyni Y'beriona, ten Ball usypia i ma wizję. Po obudzeniu mówi coś, że widział beziego gdy zbiegał po szerokich schodach z lśniącym mieczem w ręku - mi się wydaje, że chodziło mu o to, że zbiegamy z URIZIELEM po schodach, które prowadzą do leża ÂŚniącego... I w tym miejscu Ball mówi, że wizja się urwała. Y'berion mógł mieć podobną wizję, która również się urwała... Ale miał ją dawno temu, więc tylko troszkę zapamiętał bezimiennego. To jest moje zdanie...
Onar:
Jeju ale wy utrudniacie.
Co pamiętam to Y'Berion dokładnie powiedział że widział beziego w swojej wizji, że się zjawi i zaoferuje pomoc (tego ostatniego nie jestem pewien). Myśle że nie ma sensu drążyć tego tematu dalej.
Palladin:
A możliwe że jeszcze przed wypchnięciem go do bariery skasowali mu pamięć czarem , a Y'Berion możliwe że był jego przyjacielem ale bezik do niepamięta;(
rotimislaw:
No jak na moje to po prostu Y'Berion widział Beziego w jakieś swojej wizji, ale nie jako pogromce ÂŚniącego tylko jako kogoś kto ma zniszczyć barierę (nie wiedział przecież że jedno wywoła drugie) i dlatego przyjął go tak ciepło - widział w nim wybawiciela, a że nasz bohater gry nie wie o swej przyszłości to Y'Berion nie chciał mu za dużo mówić, stąd tak uciął rozmowę - tak jak zresztą napisał Leviatan. Po drugie taka rozmowa na początku gothica dodaje tajemniczości rozgrywce i więcej "mistyczności" Y'Berionowi, więc może po prostu autorzy zamieścili to tutaj aby było ciekawiej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej