Tereny Valfden > Dział Wypraw

XI zadanie Crisisa

<< < (2/2)

Boba Fett:
- Nie było tak źle - zwrócił się Crisis do swojego dowódcy.
Ten w ogóle się nie odezwał. Generał powoli wsadził swój miecz do pochwy przyczepionej do pasa, po czym podszedł do podwładnego.
- Orkowie zaraz tu będą. Weź jednego, a ja drugiego i zaciągnijmy ich gdzieś pod jakiś dom, nasi przyjaciele nie mogą wiedzieć, co tu miało miejsce. Potem kierujemy się do portu i czekamy, aż oni tam dotrą za nami.

Boba Fett:
- Nie, idziemy do portu. Poinstruowałem ich, gdzie ów się znajduje, więc dotrą tam na czas. Wtedy przekażemy im dalsze informacje, zrozumiałeś?
Crisis przytaknął powoli głową.
- To dobrze, przyjacielu. Pijaków mamy z głowy, a rano w koszarach wyjaśnię przyczynę ich zgonu, by nie było żadnej awantury lub niepotrzebnego śledztwa. Mam nadzieję, że orkowie przejdą przez miasto niezauważeni...
- Ruszajmy, panie - rzekł Crisis.
- Tak, chodźmy, w porcie czeka statek, tam poczekamy na zielonoskórych.

Crisis:
Crisis z Boba Fettem udali się do portu, gdzie czekał statek. Nie minęło dziesięć minut, a dwaj żołnierze byli już przy okręcie.
- Teraz pozostaje czekać na Orków. - powiedział Crisis. Gubernator Leyanoi cały czas sprawdzał teren, czy nikt nie idzie oraz czy nie ma nikogo w pobliżu. Jak obywatel Leyanoi sobie usiadł na beczce, to ujrzał zielonoskórych jak zbliżają się do pozycji dwóch żołnierzy. Gdy już dowódca Orków był w pobliżu, to powiedział.
- Gdzie być nasz statek?

Boba Fett:
- Dokładnie przed wami - odparł im Generał. - Wejdźcie na niego i poczekajcie, aż przyjdzie kapitan wraz z załogą. Wtedy odpłyniecie na Wyspę Wulkaniczną razem z nowymi łowcami nagród, chcącymi dostać się do Twierdzy othis.
- Rozumieć, dziękujemy, othi noi theit.
- Nie ma za co. Crisis, wracamy, czeka na nas kolejna podróż. Szkoda czasu.
Rekrut kiwnął głową, po czym zaczął iść za naczelnym wodzem armii...

Zadanie zakończone

Nagrody:
Crisis - 50 sztuk złota

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej