Autor Wątek: Niedopatrzebnie PB w gothic 1!  (Przeczytany 27164 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Scorpio

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Niedopatrzebnie PB w gothic 1!
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Grudzień 2007, 23:10:38 »
W sumie możliwe jest, że PB nie myśleli o kolejnej części choć jak się okazało zakończenie G1 było takie, iż łatwo było wrócić do tematu:) a co do Kruka to uważam, że to oczywista oczywistośc, że Beliar maczał palce w powrocie do "zdrowie" Kruka w końcu potrzebował go do zdobycia miecza więc jeżeli tak to tłumaczymy to PB wiedzieli co robili;)

Offline Giual

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Grudzień 2007, 20:26:07 »
Mym skromnym zdaniem sadzę że chłopaki z PB myśleli że gdy stary obóz zostaje zamknięty w IV rozdziale do niego nikt nie wchodzi i giną tylko te NPC co stoją przed bramami obozu a reszta sobie żyje,oczywiście jak używacie kodów lub szukacie buga żeby dostać sie do SO do nie miejcie pretensji.Ja nigdy nie weszłem do SO gdy jest zamknięte i nie grałem na kodach ledwo dałem rade strażnikom przed bramami a co dopiero gomeza trzy,cztery celne uderzenia gomez i jesteście na glebie,no chyba że jesteście magiem wtedy prawdopodobieństwo jest większe żeby go zabić.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Grudzień 2007, 20:26:07 »

Offline Uchiha Sasuke

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Styczeń 2008, 23:39:23 »
To coś dziwnego. Albo ja mam dziwnego buga albo wy. Kiedy ja się teleportuje do SO. I wchodze do siedziby magnatów,  Kruk stoi w miejscu i gdy chce do niego zagadać mówi "Odejć" i wszystko. To chyba dziwne?

Offline fijolek

• Kret
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #23 dnia: 23 Styczeń 2008, 08:55:56 »
Nie to niebug bo to się i również u mnie i u maich kupli da zrobić (czyli zabić kruka) i fakt jest to niedopracowanie...

Offline Bezimienna_

• Kret
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Luty 2008, 23:07:17 »
właśnie od pewnego czasu nurtuje mnie ta rzecz xD ten moment widziałam dość dawno (już zdążyłam pozapominać, chociaż przechodzę drugi raz i mam zamiar dokładniej go prześledzić) + moje zaskoczenie wywołane tą sceną, więc nie pamiętam dokładnie, ale było coś chyba z tym, że Gomez mówił coś o gostku imieniem Stone. nie jestem pewna, ale chyba, że był zdrajcą czy coś.. a podobno z nim związana jest misja wydostania go z lochu i ulepszenia zbroi :)

(powiew świeżości w temacie   )

Offline Randall

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Luty 2008, 01:24:50 »
Moim zdaniem twórcy gry nie myśleli o następnych częściach gothica a jak już myśleli to o gothicu2 mne to też bardzo wnerwiło no ale taka jest gra nic z tym nie poradzimy . Ja na przykład wybiłem wszystkich magów wody i jego przywódce Saturasa oraz Lee

Offline Vassili

• Myśliwy
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Luty 2008, 10:01:16 »
jest to bardzo dziwne. Nawet o tym nie pomyslałem. Może zapomnieli o tym że sami go zabiliśmy. Po tej teleportacji musieliśmy pójść do stona bo go zamkneli a on nam zbroje ulepszy.

Offline Byakugan

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
  • ...:::Dark Wizard:::...
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Kwiecień 2008, 19:40:03 »
Spotkaliśmy Kruka ale nie musieliśmy go zabić!!
No bo nie mówcie że przywódcą bandytów w Noc Kruka byłby Wrzód  
Gothic jest nieliniowy i twórcy nie mogli przewidzieć co zrobi gracz :)

Offline Sierak2

• Kret
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 09 Maj 2008, 10:11:32 »
Ludzie, co Wy pleciecie! Takim tokiem rozumowania nie powinno być drugiego rozdziału w Gothic 1, bo mnie w pierwszym zarżnął ścierwojad! Nie musiał tego robić tak, jak ja nie musiałem zabijać Kruka!

Offline Magnus Dux Wolly

• Kret
  • *
  • Leży mi na sercu dobro tego forum.
Odp: Niedopatrzebnie PB w gothic 1!
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Grudzień 2008, 13:29:12 »
Dużo jest pomyłek,głównie z grafiką.Jeśli chodzi o tę kwestię kruka to nie wiem co powiedzieć.Ale tego jest dużo.Jak robili G1 nie wiedzieli od razu że zrobią G2.Na przykład w jedynce zabijasz Lee a w 2 i tak jest.I tak wkoło.Ale tak to liniówka i tego się nie da przewidzieć,to raczej nie jest bug.

Offline pawelek110

• Kret
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 17 Grudzień 2008, 15:04:14 »
KIedy zabijasz niby Lee, nie ma takiego questu.
To juz tylko kwestia gracza kogo hce ubic dla zabawy, ale w fabule nie ma takiego czegoś.

Offline RedRum

• Kret
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 30 Grudzień 2008, 12:23:05 »
Mym skromnym zdaniem sadzę że chłopaki z PB myśleli że gdy stary obóz zostaje zamknięty w IV rozdziale do niego nikt nie wchodzi i giną tylko te NPC co stoją przed bramami obozu a reszta sobie żyje,oczywiście jak używacie kodów lub szukacie buga żeby dostać sie do SO do nie miejcie pretensji.Ja nigdy nie wszedłem do SO gdy jest zamknięte i nie grałem na kodach ledwo dałem rade strażnikom przed bramami a co dopiero gomeza trzy,cztery celne uderzenia gomez i jesteście na glebie,no chyba że jesteście magiem wtedy prawdopodobieństwo jest większe żeby go zabić.

Nietrzeba używa kodów lub jakiegoś buga wystarczy mieć przy sobie zwój przemiana w chrząszcza i idziesz pod bramą widocznie nie masz dobrych pomysłów. A z tym Gomezem to masz racje jak jesteś magiem zabijasz go bez problemu stajesz obok ściany, która stoi blisko Gomeza i używasz runy uriziela chyba dwa razy o ile dobrze pamiętam. A co do tematu chłopaki z PB się nie postarali bo istnieje misja w, której trzeba zabić Gomeza, ale trzeba pierw zabić Kruka bo on go pilnuje.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #32 dnia: 30 Grudzień 2008, 12:32:07 »
Co do wchodzenia do SO pierwszym sposobem jest wspomniany wyżej chrząszcz a drugim po prostu runa teleportacji do magów ognia która znajduje się w zatopionej wieży Xardasa. A co do zabijania Gomeza. Ja zabiłem go bardzo szybko. Po pierwsze mając Uriziela bardzo szybko można oczyścić sobie do niego drogę. Oprócz tego na tym etapie gry miałem bardzo dużo zwojów typu przywołanie szkieletu, golema lub demona. Wystarczyło pokonać komitet powitalny w kaplicy magów ognia i przywołać dużo ożywieńców. Strażnicy strzelali do golemów a ja raz po raz zabijałem ich Urizielem albo piorunem kulistym, rzadziej używałem kuli ognia. A co do Kruka to tutaj powinni byli nad tym pomyśleć jeżeli chcieli użyć go w NK to samo tyczy się Thorusa i paru innych strażników lub cieni.

McSloniu

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 30 Grudzień 2008, 12:50:47 »
Witam.

Ostatnio coś mnie natchnęło i postanowiłem po raz kolejny przejść gothica 1. Oczywiście grę już zakończyłem jednak zdziwiło mnie jedno - w 5 rozdziale, kiedy wrócimy ze świątyni śniącego i idziemy do Xardasa opowiadamy mu czego się dowiedzieliśmy mówimy mu również, że przydałaby się lepsza zbroja, bo ta którą obecnie posiadamy jest nieszczelna. Xardas daje nam klucz do skrzyń w swojej zatopionej wieży i kiedy otwieramy jedną z nich w pomieszczeniu z czerwonymi światłami o dziwo znajduje się tam również teleportacja do magów ognia. Jak wiadomo od 4 rozdziału stary obóz po zalaniu starej kopalni został szczelnie zamknięty, a magnaci i ich podwładni wybili magów ognia [poza Miltenem] i nastawili się wrogo, do każdego kto nie należy do ich klanu w tym także nas (bohatera). Więc kiedy posiadamy ów runę teleportacji i przetransportowujemy się błyskawicznie do starego obozu na miejscu czeka na nas powitanie "czekaliśmy na ciebie - wiedzieliśmy, że ktoś kiedyś odkryje to przejście". Zabijamy, co do zabicia mamy i wychodzimy na główny dziedziniec górnego miasta w starym obozie i tu dochodzę do sedna - nagle atakuje nas Kruk. O dziwo - przeciwnika da się łatwo rozłożyć i w dodatku zabić/wykonać egzekucję [LPM LPM W/UPARROW] przebijając go mieczem na wylot. Chciałem tu nawiązać do tego, że dodatek do gothica 2 nazywa się noc kruka i to tytułowy bohater jest tam naszym głównym celem, jednak jak może żyć skoro sami go wykończyliśmy? Chłopaki z Piranha Bytes chyba sami się pogubili w tym co zrobili, chociaż to tylko błahostka.

Zaobserwowaliście też inne tego typu niedopatrzenia?

No fakt, al jest możliwość że KRuk przeżył. Inaczej jak trzeba go było zabić. No a Thorus? W G1 pilnuje bramy zamku SO - można go zabić, w G2 NK pilnuje wejścia do górnej strefy obozu bandytów - można go zabić, w G 3 pilnuje bramy (mostu) Trelis a w ZB jest i nadal żyje i ma się dobrze....a więc?
Jeszcze Bloodwin, tylko że jest większe prawdopodobieństwo że onzginoł bo jest nazewnątrz. Ale rozmawiając z jaimś bandytą w Jarkendarze jak mówi nam że Bloodwin pilnuje Kruka to Bezimenny mówi: ''To on żyje?'' No ale ie da się zrobić gry aby nie boły żadnego niedopatrzenia a nie mówie już o całej SADZE!

Offline Miemol

• Kret
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 07 Styczeń 2009, 17:37:45 »
Może Kruk i reszta mieli włączone god mode ? xD

Offline #Milten#

• Kret
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Styczeń 2009, 12:53:00 »
Ja myślę, że oni powinni przeżyć (Fisk, Huno, Kruk, Thorus), ponieważ nie było żadnej misji związanej z zabiciem ich. Można co prawda powybijać, ale to i tak się nie liczy. Liczy się to tak tylko dla większej przyjemności to było. A goście z PB mogli to przecież wykorzystać w kolejnych częściach. Ale nie może być coś takiego, że w gothic1 ktoś ginie (za misją, z fabułą na przykład Iberion) i pojawia się w następnych częściach Gothica . I nie zauważyłem tego w dalszych częściach.
« Ostatnia zmiana: 11 Styczeń 2009, 12:55:38 wysłana przez #Milten# »

Offline Ci@cho

• Myśliwy
« Odpowiedź #36 dnia: 17 Luty 2009, 22:16:09 »
O rany! Kruk zyje bo taka byla wola tworcow! Przecierz wcale nie musiales go zabijac, nie?
No a Thorus? W G1 pilnuje bramy zamku SO - można go zabić
Od kiedy?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 17 Luty 2009, 23:27:30 »
O rany! Kruk zyje bo taka byla wola tworcow! Przecierz wcale nie musiales go zabijac, nie?
No a Thorus? W G1 pilnuje bramy zamku SO - można go zabić
Od kiedy?

Od zawsze. Wystarczy mieć naładowany Uriziell i wytniesz w SO KAÂŻDEGO kogo tylko chcesz.

Offline Wieczny_Wędrowiec

• Kret
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Luty 2009, 13:59:29 »
A moim zdaniem mogłobyć tak, że Beliar wskrzesza Kruka i resztę pod warunkiem, że będą mu służyli, dlatego można ich spotkać w dalszych częściach gry.

Offline kronos1194

• Kret
  • *
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Czerwiec 2009, 20:40:21 »
No tak ale w G1 nie masz misji by prze teleportować się do Starego Obozu mówiąc szczerze każdy z nas robi to tylko po to by 1. dostać doświadczenie 2. zemścić się 3 zabawić sie z gnidami w czerwonych mundurach to tylko taka jakby to powiedzieć rzecz by urozmaicić rozgrywkę nie mamy potrzeby tam iść a dali to pewnie tylko po to by takk jak już mówiłem gracze mogli się zabawić

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 05 Czerwiec 2009, 20:40:21 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18