Tereny Valfden > Dział Wypraw

III Zadanie Elrath'a

<< < (3/5) > >>

Isentor:
Strażnik przy bramie zaczepił cię ciągnąc za kawałek skóry wystający ze zbroi...
- Czego tutaj człowieku, to nie miejsce dla ciebie!

Lucas Paladin:
- Spokojnie. - rzekł Elrath. - Przybyłem tutaj w interesach IsentoR'a - Władcy Marantu. Przybywam aby zdobyć 40 kg białej odmiany kryształu vitrol. Chciałbym wiedzieć, gdzie mogę tutaj znaleźć kopalnię i przeprowadzić wydobycie. Potrzebuję na to jakiegoś pozwolenia? - spytał Elrath strażnika.

Isentor:
- Dobra właź, idź tą drogą przez miasto aż dojdziesz do bramy w skale. Prowadzi ona do kopalń. Zagadaj to pierwszego lepszego byczącego się pokurcza - powinien to być opiekun kopalni. Z nim ustalisz sobie co i jak...

Lucas Paladin:
- W porządku. - powiedział Elrath i natychmiast udał się we wskazane miejsce. Idąc tak przez miasto podziwiał kunszt budowniczy Niziołków. Może ich budynki nie były tak wspaniałe jak dracońskie, ale jednak robiły wrażenie. Elrath powoli dochodził do bramy w skale, przekroczył ją i zauważył leżącego na ziemi Niziołka. Mogłoby się wydawać, że śpi, ale jednak wstał i powiedział:
- Czego?
- Chcę wejść do kopalni, ot co! Potrzeba mi na to jakiegoś pozwolenia?

Isentor:
Do kopalni wpuszczamy jedynie naszych kopaczy, nikt obcy nie ma tutaj prawa wstępu. A czego chcesz od naszych kopalń?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej