Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Własność Lestera

(1/3) > >>

Walar:
W G1, podczas poszukiwania kamienia ogniskującego w górskiej fortecy, Lester szuka dokumentu własności Górskiej Fortecy i okolic. No i znajduje go   . A w G2 Lester nawet słowem nie wspomina o tej sprawie. Jak dla mnie jest to kolejne niedopatrzenie twórców gry. A wy co o tym sądzicie?

P.S. Mógłby przynajmniej powiedzieć coś w stylu: "Cholera, po co mi teraz ten papier, skoro mieszka tam smok"  

Jak szedłem zabić smoka nie gadałem z Gornem, bo taki ze mnie koks że sam sobie poradziłem     , więc nie wiedziałem że Gorn coś takiego mówił

Nero:
No niby masz rację. Jednak jakby pomyśleć to mogli mu go ukraść bandyci, mógł go zgubić  . Mogło stać się tak, że uznał że ta forteca nie jest już mu potrzebna (Zaatakowana przez smoka, przez potwory i zniszczona  ). Chyba poprostu uznał, że o tej ruinie nie ma sensu wspominać. Lub tak jak powiedziałeś to niedopatrzenie   .

PzDr i szacuneczek  

Bela:
Grunt to słuchać dialogów i kojarzyć fakty...
a) Lester na samym początku gry mówi że uciekł w popłochu z doliny, mówi też że wydawało mu się że widzi smoka
b) Górska Forteca - Bezi idzie tłuc smoka i spotyka Gorna, Gorn mówi o błyskach i łunach, Bezi stwierdza że to może być Lester, na co Gorn odpowiada, że "Lester już się stamtąd wyniósł"
Po co Lester ma o tym opowiadać, skoro ani o to nie pytamy ani nic, nie będzie się nam zwierzał z tego że się wyprowadził skoro ma ważniejsze rzeczy na głowie. Wspomniał że uciekł z doliny i to ma wystarczyć, Gorn jeszcze sytuacyjnie stwierdziłÂ że Lester się wyniósłÂ więc
 nie wiem nad czym się głobicie? nie ma jak szukać we wszystkim niedociągnięcia..

Eregrin:
Jak gadasz z Gornem przy ognisku, to można mu powiedzieć: "Może Lester wrócił na swoje śmieci". Jednak może to jakieś niedopatrzenie twórców gry. Nie mam pojęcia...

;-(

Airyx:
W Gothic 2 Lester nie wspomina o swoim dawnym domku bo ma wazniejsze sprawy na głowie. Po prostu mieszkał tam sobie spokojnie, ale pewnego pięknego dnia zjawił się Pedrakhan i nasz znajomy nowicjusz musiał spirzać czym prędzej z doliny, także i po to, żeby nie stać się Poszukiwaczem. Smok zajął fortecę, więc Lester nie miał już co marzyc o powrocie do niej. Koniec.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej