Opowiadania przeczytałem na czas. Czekałem tylko, aż otworzycie temat Tak więc oto moje oceny opowiadań.
Oczami Diego 4/10
Samotny ÂŁowca 10/10
Oczami Mltena 6/10
Historia z gry Gothic 
tu nie będę się wypowiadał /10
In the Begin of Gothic, Początki Gothic'a 8/10
Nowe zagrożenie, opowiadnie związane z gothic'iem 9/10
Opowieści z Górniczej Doliny 9/10
Upadek Bohatera, Moje (arcy)dzieło 
9/10
Mróz, Opowiadanie 6/10
Dalsze Losy Bezimiennego – opowiadanie 8/10
Inne opowiadanie nie zajęły dogodnego stanowiska. Wypadło by również napisać dlaczego moje wybory są takie a nie inne a więc tak:
Oczami Diego - Trochę błędów stylistycznych oraz ortograficznych. Najbardziej nie podobało mi się jednak to, że Diego w tym utworze miał zupełnie inny charakter niż dotychczas poznany z gier.
Samotny ÂŁowca - Do tego opowiadania nie mam żadnych zastrzeżeń. Jest po prostu piękne i tajemnicze. Jednak jest niedokończone.
Oczami Mltena - Lekkie błędy ortograficzne.Niewątpliwym plusem tego opowiadania jest jego długość. Jednak możecie się zapytać dlaczego taka niska ocena. Otóż stylistyka utworu daje wiele do życzenia.
Historia z gry Gothic - pozwólcie może, że nie będę się wypowiadał na temat tego utworu.
In the Begin of Gothic, Początki Gothic'a - Opowiadanie bardzo pomysłowe. rzadko się widzi opowiadania przedstawione przed pierwszą częścią Gothic'a. Jednak trochę za, krótkie.
Nowe zagrożenie, opowiadnie związane z gothic'iem - Pisze świetne opowiadania. żadnych błędów ortograficznych. treść bardzo ładna i zagadkowa. Jednak jedno mi się nie spodobało, była to ostatnia walka. Wyglądało to tak jakby ci się nie chciało dalej pisać i urwałeś opowiadanie w połowie.
Opowieści z Górniczej Doliny - Opowiadanie jest bardzo dobre. Bardzo dobrze są odwzorowane zachowania bohaterów. Zastrzeżenia mam tylko do Szakala, gdyż uważam ,że on by się raczej nie zmienił ( no chyba, że pod dużym napływem ryżówki ).
Upadek Bohatera, Moje (arcy)dzieło - Opowiadanie mnie urzekło swoją innowacją. Bardzo dobrze skomponowana fabuła utworu powodowała, że chciałem się dowiedzieć co jest dalej. Jednak z Angara uczyniłeś tępego, porywczego maniaka, który za wszelką cenę chciał udowodnić swoje racje.
Mróz, Opowiadanie - Mimo licznych błędów interpunkcyjnych jak i ortograficznych muszę przyznać, że opowiadanie było nawet fajne. Zabrakło jednak dużej części opisów oraz akcje były zbyt krótkie. ÂŚnieżnego Trolla pokonali w bardzo słabym stylu. Powinieneś dodać tam nutkę grozy.
Dalsze Losy Bezimiennego – opowiadanie - Opowiadanie bardzo mi się podobało. Ma pewno nie mogę powiedzieć, że było za krótkie ÂŚwietnie odwzorowane zachowanie postaci. Było kilka niedociągnięć jak np. przyprowadzenie magów przez Bezimiennego do stolicy mimo, że chwilę wcześniej był on w sali tronowe a wcześniej trasa zajęła prawie cały dzień. Kilka drobnych literówek nie rzucających się w oczy.
A oto moje 6 typowane na stronę główną:
Nowe zagrożenie, opowiadnie związane z gothic'iemHistoria z gry Gothic
Opowieści z Górniczej DolinyUpadek Bohatera, Moje (arcy)dzieło
Dalsze Losy Bezimiennego – opowiadanieIn the Begin of Gothic, Początki Gothic'aJednak w tytule pierwszego opowiadania jest błąd