Tereny Valfden > Dział Wypraw

I zadanie Kuczaja

<< < (3/3)

kuczaja:
Mniej więcej po kilku minutach drogi Kuczaja dotarł do owej wiedźmy i powiedział:
- Witam, doszły do mnie pogłoski że istnieje ziele o nazwie czas przebudzenia, oraz że pani wie coś o nim - kuczaja wolał nie mówic słowa wiedźma gdyż mógłby obrazic ją - Czy mogłaby pani podzielic się ze mną tą jekże wspraniałą wiedzą? byłbym szczerze wdzięczny gdybym dowiedział się gdzie owe ziele odnaleźc - po tej kwestii kuczaja zaczął czekac na odpowiedź...

Devristus Morii:
- Ach tak "Cudowne Przebudzenie" słyszałam o takim czymś - rzekł Wiedźma i podeszła do regału. Po chwili wyciągnęła księgę , otwierając ją rzekła:
- "Cudowne Przebudzenie" znajduje się na Polanie strzeżonej przez Strażnika. Komu potrzebne jest ziele ten go znajdzie.
Wiedźma zamknęła księgę rzekł:
- Mam nadzieję , że pomogłam. Jeśli mogę mieć do Ciebie prośbę?
- Tak?
- Czy mógłbyś mi przynieść chociaż jedno owe ciele o ile je znajdziesz?
- Oczywiście i dziękuję za pomoc.

kuczaja:
Kuczaja wyszedł z wioski i poszedł w stronę najbliższej polany, zastał tam strażnika i powiedział:
- Witaj strażniku polany! Jeśli nie masz nic przeciwko wezmę z sześc sztuk tego ziela którego pilnujesz i którego z pewnością nie oddasz mi po dobroci. To jak, pozwalasz mi po dobroci wziąc sześc sztuk "Cudownego przebudzenia"? - Po czym zaczął czekac na odpowiedź...

Devristus Morii:
- Oczywiście ,że nie , ale jeśli pokonasz tego Cieniostwora możesz wziaść Ziele. Kuczaja wyją miecz i zaczął walczyć. Walka trwała dość długo , lecz w końcu Kuczaji udało się sprytem zabić cieniostwora ( ale nie zrobiłtego sam , przyszłą mu na pomoc owa Wiedźma) . Kuczaja był ciężko ranny , ale te poważniejsze zatamowała . Kultownik wstał podszedł do Strażnika , a ten usunął mu się z drogi. Kuczaja zabrał 6 ziół , z czego 2 dał Wiedźmie.

Zadanie Zakończone!

3 punkty reputacji

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej