Lesson for Newbies 2
Kolejna leckja z cyklu " lekcje dla nubów " część 2
1) Wiele bugów jest spowodowanych słabymi PC'tami. Wasz PC'et źle wczytuje odpowiednie dane co sprawia, że potworki znikają w ścianach ( źle wczytany skrypt obiektu ) znikanie broni ( źle wczytany skrypt orężu ) i inne, które są przez to powodowane. Niektóre są przez pliki, ale te większość są przez słabe PC'ty. Pewnie zaraz ktoś wyskoczy, że ma dobrego PC'ta i, że i tak ma bugi, ale pewnie przez to, że przecenia staty swojego PC'ta i gra na dużych detalach, mimo iż nie muli, to mogą być problemy z danymi. Gadałem z ~DODO, który ma PC'ta jak marzenie, i mu nie wyskakiwały błędy, więc to mówi samo za siebie.
2) Zabawa z plikami .ini to samobójstwo, wierzcie mi, to przez to jest powodowane wiele bugów w stylu jeszcze gorszego wczytywania danych. Wygląda to tak
4 bugi - 2 bugi poprawione w .ini + trzy bugi z poprawiania .ini = 5 bugów czyli zyskujemy jeden bug <jupi>
Co niektóre bugi, to wina Pyranhy, ale inne to nasza wina naszych pieców, więc nie wiem czemu fani G3 uwzięli się tak na biednego PB, który przez tych sukinsynów ( mówię o większości fanów ) stracił prawa autorskie.