Tawerna Gothic > Serwis
Plagiaty
Godfather:
Witam.
Może niektórzy mnie kojarzą, jestem modem na G.up'ie. Chciałbym oficjalnie przeprosić w imieniu serwisu któremu poświęcam już ponad rok swojego życia. Niw wierze jednak że Kacperex mógł mógł dopuścić sie kradzieży waszych artykułów. Uważam że to wina nieuwagi i zapracowania naszego administratora, może po prostu nie dokładnie sprawdził autentyczność autorstwa danych prac. Nie bronie tu nas, serwisu, bo uważam że , to co sie stało jest nie do przyjęcia, mam tez nadzieje że redaktorzy odpowiedzialni za to zostaną należycie potraktowani. Pozwolę sobie wyrazić nadzieje że ten incydent nie zostawi w was złości i zawiści, względem naszego portalu.
Z wyrazami szacunku. Godfather
Isentor:
--- Cytat: Fix ---Proponowałbym pod koniec każdego artykułu dodawać notkę, że artykuł został wykonany przez członka Tawerny i jego kopiowanie jest zabronione. Oczywiście nie powstrzyma to zwyczajnych złodziei, ale jeżeli ktoś (a myślę, że i tacy się znajdą) robi to, bo uważa że artykuł, pod którym nie widnieje nawet nick autora może zostać skopiowany.
--- Koniec cytatu ---
Taki tekst można zawsze dodać ale czy to coś da jeśli praktycznie każdy nowy serwis kradnie arty od tych większych nie zastanawiając się nad legalnością tego procederu. Teraz kradną już nawet nasze grafiki do swoich artów by tego było mało umieszczają lokalizację z naszego serwera. Tych ludzi powinno się resocjalizować w szkole ponieważ to tam nie nauczono ich, że kopiowanie czyjeś pracy jest karane.
Raz na jednym serwisie znalazłem zlepek oryginalnych kopii artów z trzech innych serwisów ochrzaniony admin odpowiada "Przecież nie zrobiłem nic złego" - to się już w głowie nie mieści od kiedy kradzież nie jest czymś złym...
Wracając do g.up być może zapodał to jakiś redaktor i nie mam zbytniej pretensji do Kacperexa, że zamieścił art ponieważ nikt nie może sprawdzić czy zapodany przez redaktora artykuł jest na 100% jego, chociaż ja ufam moim redom i wiem, że piszą swoje arty samodzielnie.
P.S.
Spis osób które pomogły Tawernie zamieszczony jest w arcie Redakcja.
Arkhan:
Jako weteran serwisu Gothic Up również chciałbym zabrać głos w tej sprawie.
Osobiście znam Kacperexa bardzo długo i szczerze wątpie by mógł od kogoś ukraść dane zamieszczone na stronie jednak jeżeli tak się stało to nie wiem co powiedzieć, ALE bardziej bym rozpatrywał wersję zamieszczoną przez IsentoR'a
--- Cytuj ---Wracając do g.up być może zapodał to jakiś redaktor i nie mam zbytniej pretensji do Kacperexa, że zamieścił art ponieważ nikt nie może sprawdzić czy zapodany przez redaktora artykuł jest na 100% jego
--- Koniec cytatu ---
Tak więc poczekajmy na wypowiedź Kacperex'a, oraz BF'a bo już nie jedna sprawa plagiatów kręci się wokół Boby.
Z wyrazami szacunku...
GF.
Kacperex:
--- Cytuj ---Kacperexa, że zamieścił art ponieważ nikt nie może sprawdzić czy zapodany przez redaktora artykuł jest na 100% jego, chociaż ja ufam moim redom i wiem, że piszą swoje arty samodzielnie.
--- Koniec cytatu ---
A ja ufam mojej redakcji :)
Witam,
zostałem zmuszony zarejestrować się tu, gdyż pewna sprawa wymaga natychmiastowego wyjasnienia.
Czy wam się coś w głowach nie po przewracało się? Bo mi się wydaje, że odkąd stoicie na gram.pl to uważacie, się za cool trendi . A może to Thora głupia wyobraźnia nie wiem.
Po pierwsze o żadnych kradzionych artach nie ma najmiejszej mowy. Artykuły na portalu g.up są jego własnością, juz od kilku lat. Wiec wasze teksty sa nie na miejscu. Kiedy my mieliśmy te artykuły, to w waszych sprytnych główkach nie było mowy o żadnej Tawerynie. Tak więc zaczynam uważać, że powinniście raczej przeprośić i o wszystkim zapomnę. Bo wasze teksty na prawdę mnie zirytowały. Jaką masz pewność, że tweoja redakcja lekko nie podkradła kilku artów? Ty zapewne masz 100% pewności. Po pierwsze nie ma czego brać z waszego gównianego portalu....
Więc wszelkie takie głupie uwagii i domysły zachować możecie dla siebie.
W przeciwnym razie każdy wie jak może się to skończyć.
Sąd ds. Cywilnych wita :) Nie mam już 15 lat, mam żonę, i swoje prywatne życie.
Nie mam ochoty na kłócenie się o jakies 3 artykuły. Ja na pewno nic nie będę usówał, bo to nasza własność. Tak więć zapominam, że tu byłem i żyjemy długo i szczęsliwie.
P.S. moje arty także sa u Was jeszcze za czasów GE :)
Pozdro Andre i IsentoR
BTW:L Widzę, że połowa gnid - wyrobiła się na jak .... tutaj.
GratulaCJE DLA ADMINóW, żE MAJą TAK DOBRY WPłYW NA ROZWUJ CZłOWIEKA :)
pozdrawiam
A co do artykułu sniący - pisałem go kurwa własnoręcznie. Więc ten kto go skopiował ma przejebane. Nie za to, że go wziął. Tylko za bezczelność.
Aha i Krukl - był napisany przeze mnie dla GE i sie tu znalazł :) A na g.up tez on był. Kurwa macie tak zwiat, a nawet nie wiedzą skąd jest artykuł.
No nie Andre? Ty na pewno pamiętasz.
Boba Fett:
Heh, widzę, że pojawiło się tu nie małe zamieszanie spowodowane przez mój błąd.
Od razu powiem, że chciałbym gorąco przeprosić za ten ,,plagiat", gdyż tak naprawdę to nie jest moja praca (ÂŚniący). Tu popełnilem błąd, bowiem nie zrobiłem tego umyślnie (plagiatu). Po prostu posiadałem w swoich plikach kilka artykułów na temat Gothica i zapodałem te trzy (wtedy jeszcze nie napisałem zadań do G2, a w arcie o ÂŚniącym bodajże wprowadziłem tylko korektę tekstu).
Jeszcze raz gorąco przepraszam administrację Tawerny Gothic, G.Up oraz autora artykułu (Kacperexa) za mój błąd i proszę o wybaczenie.
Jednak co się tyczy moich artów, w sygnie mam wypisane te dzieła, które zostały napisane moją ręką.
Arty pt. Kamienie Ogniskujące oraz Magowie były stworzone uprzednio dla portalu G.Up. Jednakże po jego upadku i po moim odejściu z redakcji tamtejszej strony swoje prace zaproponowałem serwisowi G.Zyw (który prowadził Andre/Casano), a po fuzji - Tawernie (i aktualnie TYLKO jej).
Mam nadzieję, że uzyskam wybaczenie i że sprawa może już zostać uznana za rozwiązaną.
Edit. Nie wiem, jakim cudem ten artykuł znalazł się na stronie. Przypominam sobie, że ten opis ÂŚniącego dawałem tylko tutaj. Jeżeli dobrze interpretuję, to ktoś po prostu skopiował ten tekst i wstawił jako arta na stronę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej