Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Poziom trudności
Tristram:
Jak dla mnie w NK jest średni stopień trudności. Niejest ani za łatwy ani za trudny. Mi taki w każdym razie pasuje. Jest trudniejszy od Gothic II to fakt. Ale co z tego?? A otóż NIC. Do NK ten poziom trudności pasuje!!Jest dobry dla tych co nieumieją grać i dla tych co umieją. Każdy znajdzie w tym poziomie coś dla siebie.
Pozdro
Tristram
Zielony_Diego:
Cóż-wszystko zależy od grającego(alem odkrywczy jest )Ja zaznaczyłem poziom średni.NK zdecydowanie jest trudniejszy np. od jedynki,no i te otrudnienia związane z płaceniem większą ilością PU,ale z drugiej strony można jednocześnie przechodzić fabułę dwójki i NK więc jak już ktoś napisał-jakoś sie to wyrównuje.No i w sumie nie jest AÂŻ tak trudny.ÂŚredni-taki mój wybór
kolop:
Zalerzy poniewarz dla kogoś kto ma doświadczenie w tej części gry, to dla niego bedzie łatwe, lecz dla kogoś kto gra pierwszy raz , będzie trudniejsze.
Ja Noc Kruka przechodze 17 raz i dla mnie ta gra zroniła się łatwa.
Eric:
Ja dałem ocene ÂŁatwo-ÂŚredni bo wprowadza pare nowych potworów, które są troche trudne. Trudno też jest przedrzec się przez pułapki w świątyni no wiecie tej z Krukiem. Szpon Beliara zdecydowanie ułatwia grę dlatego dałem tą ocenę
Galeria_Ciastek:
Moim zdaniem średni. W Khorinis jest dosyć dużo słabych potworów. Problem stanowią dla mnie tylko Polne Bestie, Cieniostwory i ożywieńcy których zresztą i tak jest mało.Na początku grało mi się łatwo. Nie zapuszczałem się nigdzie w dzikie tereny.Większość potworów jest łatwo pokonać jeśli się umi. Trzeba wiedzieć co jest dobre na co, a gra nie będzie trudna. np. z kuszy wystarczą 1-2 celne strzały które zabijają Krwiopijce.To zależ też od gildii. Magiem gra się łatwo a strażnikiem Miesjkim/Paladynem trudniej. Może wybrałem poziom "średni" ponieważ nie zapuszczałem się za daleko w lasy na wschodzie i nie byłem w Jarkendarze.Ale z tego co wiem, to podobno w Jarkendarze są niemal takie same potwory jak w Khorinis. Poziom trudności zależy też od aktualnego wyposażenia.Przecież w stroju farmaera ze szyletem nie zabijemy Orka. Co innego być Paladynem w dobrej zbroji i z dobrym mieczem. Wiele czynników przyczynia się do poziomu trudności. Jednak na tym etapie na którym moja gra została nieszczęśliwie przerwana grało się tak średnio.
Ah zapomniałem napisac, że gram z dodatkiem.Z dodatku Noc Kruka potwory są trudniejsze do pokonania i w ogóle gra jest trudniejsza.Więc do zależy też od tego czy gramy z dodatkiem czy bez.
Jak gramy z dodatkiem do potwory wszędzie są silniejsze nie tylko w Jarkendarze.
Podrawiam,
Galeria Ciastek
PS: Właśnie byłem w Jarkendarze, gdybym był tam przed głosowaniem dałbym "Trudny" ale już zapóźno.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej