Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Czy modlitwa może pomóc w spełnieniu marzeń.

<< < (7/12) > >>

Vedymin:
Taaaa

W piśmie świętym pisze.....

Ja ci zaraz powiem co pisze. Pisze że Adam i Ewa mieli dwóch synów- Kaina i Abla. To skąd niby Kain miał dzieci?? Czyżby z własną matką?? Podobno to nie po bożemu???? Więc gdzie tu sens????

Dairin:
W Piśmie ÂŚwiętym jest napisane, jeśli jesteśmy już tacy straszliwie dokładni. A jeśli jesteśmy już tacy straszliwie dokładni, to nie umiem odpowiedzieć Ci na Twoje pytanie. Nie było mnie wtedy na świecie, a i sama tego nie spisałam, więc że tak powiem, nie mam zielonego pojęcia. Aczkolwiek te przykłady, które podałam są dobre, w mojej opinii, co do kontekstu tematu i tego się powinniśmy trzymać, bo na tym forum są bardzo rygorystyczne zasady, co do pisania nie-na-temat. Watch Out.

Altair:

--- Cytuj ---ÂŻyczę Ci tego :)
--- Koniec cytatu ---

Więcej dziwek na ulicy, które za 60 zł chwycą cię za krocze, pozwolą klepnąc się w tyłek i chwycic za cycki! Najlepiej przez .:KERTHa:.. DZIWKA LIBRE!

W piśmie świętym też nie ma nic, ale to nic o chodzeniu do kościoła. Kościół jako wspólnota - tak, ale nie budynek! Nikt nic nie mówił, że trzeba chodzic do kościoła. To jest już wymysł księży. Wiecie, jak to ktoś tam kiedyś tam powiedział - "Byłbym katolikiem, jeśli katolicy byliby katolikami 24 godziny na dobę". A i właśnie wbrew temu stwierdzeniu ludzie myślą, jak to zaznaczyła Dairin, że Bóg jest jak automat do napojów. Wrzucasz dwa złote - wylatuje Cola, wrzucasz 1.50 zł, wylatuje Mountain Dew. Można modlic się i całe życie, a jeśli Bóg (chociaż nie wierzę za bardzo w jego istnienie) nie zechce, to nie spełni waszych zachcianek i szlus...

Respev:
Niektórzy na tym forum chyba sobie za dużo pociągają z rurki.

--- Cytuj ---Bo kurna chciałem odciążyc rodzicow. W końcu taka gitara to kuuuupaaaa kasy, o piecyku niewspomne. Starzy mogli mi kupic np. kostki, futerał , stojak coś drobnego. Ale że "PAN i WÂŁADCA" mnie olał to jak mam byc niewkurzony.
--- Koniec cytatu ---
Już to widzę. Godzina druga w nocy, piękna łąka, po środku dom. Nagle z nieba wydobywa się zielona struga światła, a "przez nią" leci gitara i piecyk o_O

Lucas Paladin:

--- Cytat: Vedymin ---Taaaa

W piśmie świętym pisze.....

Ja ci zaraz powiem co pisze. Pisze że Adam i Ewa mieli dwóch synów- Kaina i Abla. To skąd niby Kain miał dzieci?? Czyżby z własną matką?? Podobno to nie po bożemu???? Więc gdzie tu sens????

--- Koniec cytatu ---

A to oznacza, że nie czytałeś uważnie Pisma Świętego, gdyż Adam i Ewa mieli z pewnością więcej dzieci niż Kain i Abel, tyle, że nie zostali spisani. A propos zostali spisani trzej synowie: Kain, Abel i Set. Set był "darowanym" synem dla Adama i Ewy z powodu śmierci Abla i wygnania Kaina. Myślę, że Kain po wygnaniu nie znalazł żadnej kobiety, gdyż piętno mu na to nie pozwalało, więc nie miał dzieci  

A wracając do tematu: Leviatan nie słuchaj innych, którzy Ci mówią - nie grzesz, chodź często do kościoła, to Bóg wysłucha Twoją modlitwę. Oczywiście modlitwa jest tutaj swego rodzaju siłą. Niech płynie z serca, a nie czystej chęci osiągnięcia celu, a potem Panie Boże idź w c**j. Pewne jest też to, że im silniejsza jest Twoja wiara i oddanie Bogu, to spojrzy on na Ciebie przychylniej. Myślę, że modlitwa w stanie łaski uświęcającej też lepiej Cię "ustawi" w oczach Boga. To tyle.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej