Tereny Valfden > Dział Wypraw

Nauka umiejętności kapitana Grega

(1/3) > >>

Bela:
Umiejętności do nauczenia:
- Szybsze ładowanie kuszy [50 sztuk złota | 2 Punkty ÂŁowcy] -
- Zastraszanie
- Perswazja
- Chodzenie po trudnej nawierzchi
- Pierwsza pomoc
Wykonujący: kapitan Greg
Opiekun: Bela (jako nierealny nauczyciel)
Nagroda: nauczone umiejętności

MG - Bela

Przed bramą twierdzy łowców czekał już nauczyciel z poligonu.. Greg dobrze znał tę twarz, już kilka razy dała mu w kość. nauczyciel z pogodną miną na twarzy stał i patrzył na nadchodzącego przywódcę łowców..

Grison:
- Witaj zgrozo!- krzykną Greg w kierunku nauczyciela. Cóż za męki i katusze dzisiaj dla mnie szykujesz hę? Widzę po twojej uradowanej minie, że masz dla mnie coś specjalnego.
- Specjalnego?- spytał nauczyciel. Toż to umiejętności łowcy. Same one są specjalne tak więc sposób ich nauczenia musi być wyjątkowy. Tak więc nie narzekaj przywódco.
- Taa... jasne. Tak więc od czego zaczynamy? Każesz mi strzelić w przyrodzenie komara oddalonego o 100 mtrów czy może skłonić starego IsentoR'a do oddania mi całego skarbca? Nie... poczekaj wiem... Mam może odciąć sobie noge i potem ją sobie przyszyć hę? Już ja znam te twoje sztuczki- powiedział z szyderczo Greg.
- Nie marudź. Zaczynamy...

Bela:
No dobra, zaczynamy:)
- Na pierwszy rzut panie przywódca weźmiemy twoje umiejętności strzeleckie, strzelasz dobrze z łuku, ale kusza już ci tak gładko nie idzie.
- jak to nie? Jestem dobrym strzelcem!
- Ech nic cię życie nie nauczyło - westchnął nauczyciel po czym szybko wyrzucił w powietrze gliniany dysk, który spadł na ziemię zanim Greg zdążył załadować kuszę - no widzisz.. To że jesteś celny nie znaczy że jesteś dobry, potrzeba ci szybkości! Szybkości synu!
- Już rozumiem..
- No to dobrze, ja będę wyrzucał dyski, ty masz je zestrzelić. Za każde pudło robisz 20 pompek. Rzutki będę z czasem rzucał coraz szybciej, aż pojmiesz jak łowca ma ładować kusze.

Grison:
Greg przygotował kusze i popatrzył na instruktora. Nauczyciel uniósł dysk do góry i rzucił nim z średnią siłą. ÂŁowca naciągną kuszę jak najszybciej mógł i wystrzelił bezbłędnie bełt na linię lotu dysku. Jednak zrobił to wszystko za wolno tak wiec bełt miną sie z dyskiem.
- Cholera!- krzyknął przywódca Gildii ÂŁowców Nagród
- Nie panikuj łowo. Zaraz będziesz miał następną szansę- powiedział nauczyciel
Greg po raz kolejny przygotował kuszę i strzelił tak aby bełt trafił w gliniany talerz. Jednak tym razem równiez nie trafił.
Po kilkunastu minutach praktyk Gregowi wkońcu się udało.
- Dobrze, dobrze. Teraz jednak dysk będzie leciał nieco szybciej. Tak więc i twoje ładowania będą musiały być coraz szybsze. Ruszaj!- powiedział nauczyciel
Z szybciej lecącymi talerzami Greg radził sobie podobnie.
- Podstawa to szybkie przebieranie rękoma <lol>- mówił nauczyciel
Po jakimś czasie Greg trafiał juz bezbłędnie w talerze.
- Co teraz- spytał Greg dając odpocząć dłoniom.
- Bolą czyż nie?- spytał nauczyciel. Mają boleć. W pewnym momencie nie bedziesz nic czuł. Jednak to juz zależy od twojego wyrobienia i wytrzymałości łowcy, którą już nabyłeś wcześniej. Kusz to nie łuk zamamiętaj. Tutaj trzeba siły w rękach. Zręczność jest juz drugorzędną sprawą.

Bela:
- Bardzo ładnie kapitanie.. już jesteś celny, ale mieliśmy ćwiczyć szybkość a nie celność, chyba ci się trening pomylił, albo mnie źle poinstruowano! No raz raz raz strzelamy naciągamy szybko!! - wrzasnął nauczyciel po cym raz po raz zaczął.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej