Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Ojciec Chrzestny... Nie działa na Viście?
(1/1)
Hagmar:
Ojca Chrzestnego kupiłem z rok temu, byłem wtedy posiadaczem xp'ka wszystko było ok. Tera dysponuje nowym mocniejszym sprzętem i... vistą, dzisiaj coś mnie naszło by go zainstalować. Instaluje i wszystko jest ok za wczasu zrobiłem aktualizację sterowników idt. po instalacji klikam na ikonę i... pojawia się komunikat "Program przestał działać i nastąpi jego zamknięcie". No cóż mówie sobie "zrobię reinstalke i będzie dobrze". Niestety nic to nie dało, zna ktoś rozwiązanie? Może uznacie mnie z nooba albo coś innego ale nie każdy się zna na wszystkim.
ps. Zainstalowałem dużo starszą grę[Earth 2160] i działa normalnie..
EDIT: Coś takiego znalazłem, zobaczymy czy zadziała... No niestety zmiana zgodności nic nie dała, poczekam może ktoś inny będzie znał rozwiązanie.
EDIT2: Gra jest oryginalna.
.:KERTH:.:
Wiesz, ponieważ na Viście, większość gier nie działa poprawnie. A dalej nie wiem co ci poradzić, bo to (prawie) na pewno, problem jest w tym że masz Viste.
Bela:
Stare gry pod Windowsa 98 nie chciały chodzić pod XP, więc uruchamiało się je w trybie zgodności z XP, może coś takiego jest w Viście? Uruchamianie w trybie zgodności z win 98 albo XP. Nie wiem może to idiotyczne, ale coś takiego powinno być w Viście.
Respev:
--- Cytuj --- Wiesz, ponieważ na Viście, większość gier nie działa poprawnie.
--- Koniec cytatu ---
Masz Vistę? Nie? To nie gadaj głupstw. Jedyna gra jaka mi na Viście nie poszła, to Brothers in Arms. nawet Populous z 1998 roku chodzi, więc to co wygadujesz to bzdury. To nie wina Visty. Gra oryginalna?
karollekk:
--- Cytat: Respev ---Masz Vistę? Nie? To nie gadaj głupstw. Jedyna gra jaka mi na Viście nie poszła, to Brothers in Arms. nawet Populous z 1998 roku chodzi, więc to co wygadujesz to bzdury. To nie wina Visty. Gra oryginalna?
--- Koniec cytatu ---
Gadasz głupoty. Takie starsze gry z 98 roku może działają , ale te lepsze już nie. Nie działa mi na Viście gra Fable . Ostatnio też kupiłem grę Gothic 3 i pogram sobie z 15 minut i gra mi się wyłącza.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej