Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Sposoby na EXP
kuczaja:
Witam założyłem ten temat, abyśmy mogli zamieszczac rozmaite triki które pomogą "nabic level", ja dla przykładu zamieszczam jeden:
Gdy położymy kogoś na ziemie za pomocą miecza/topora/pałki/maczugi/Innos wie jaką jeszcze można bronią w zwarciu (strażnik lekki i średni daje 150EXP a ciężki 200EXP), czekamy jak wstanie, gdy wypowie kwestie zabijamy go za pomocą łuku/kuszy i dostajemy 2x więcej EXP , tylko należy pamiętac aby nie było świadków, no chyba że oni też uczestniczą w tym przedsięwzięciu. W ten sposób za strażników przed bramami w SO w czwartym rozdziale zyskałem 3800 EXP zamiast nędznych 1900 EXP! Piszcie swoje sposoby !!!
POZDROWIENIA!!!
PS. Jeśli taki temat już był, to prosze mnie ukarac stosownie do przewinienia.
PS2. Mam nadzieje że za to nie grozi banicja.
HuBerTo:
Niezly Trick ale ja nie lubie jak jest niezywe miasto :D hmmm moja porada jest taka przed zaczeciem 4 rozdzialu pobic wszystkich z Nowej Kopalni bo tam jest troche osob niektore po 200 EXP wiec to procentuje ... wiem ze to marna porada ale moze komus sie przda ::)
a i jeszcze trzeba pobic magow ognia po 270 EXP zawsze cos te 1500 exp
kakarott:
najlepej to wybrac się nocą na pożądnąwycieczke w teran i wybijac wszystko co wlezie jak sie zacznąkończyc mikstury życia i many<czar uzdrowienie> to teleportowac sie w bezpieczne miejsce> ja tak zawsze robiłęm i ukończyłem gothica za 60 lvl ze wszystkimi umiejętnościami tylko jak używasz tego czru to pamiętaj żeby sobie many zostawic na teleport bo jak nie to bedzie cięko
z poważaniem kakarott
albin:
A ja mam taki sposób gdy mam ok 5 lvl idę do Skipa i uczę się posługiwania bronią oraz do Diega podszkolić się trochę w sile i biorę miecz strażnika(albo jakiś inny który zadaje w miarę duże obrażeń a wymaga mało siły)NO i idę do goblinów tam gdzie w 2 czy 3 rozdziale mamy misje z Talasem przechodzę przez most ściągam gobliny na niego. A potem skacze do wody i płynę na półkę skalną po której sie wchodzi na górę wchodzę tam gdzie mnie woda nie zakrywa wyciągam miecz gobliny pływają i nic nam nie mogą zrobić. Powtarzam to kilka razy i wybijam wszystkie gobliny dostaje ok 2000xp(albo i więcej) jak na 1 rozdział to dużo i zabiera od razu ta księgę. Skuteczny i dobry pomysł na exp
Szabloząb:
No to zwoje/runa PRZYZWANIE szkieletów, demona, szkieletu. Przyzywasz tego ile wlezie i wystarczą piąchy walnąc kostka a reszta sie na niego rzuci... albo zabjac pokolei wszystkie przyzwane stwory Ale oczywiście EXP do swojch statów
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej