Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Okręt - problem z załogą
TemZ:
Witam.
Po zabiciu wszystkich smoków powróciłem do Korhinis.
Zauważyłem, że w Górnym Mieście jest "zbiórka" strażników okrętu.
Udałem się do portu i tam zatrzymał mnie rycerz Girion czy jakoś tak.
Na jego pytanie odpowiedziałem mu pierwszą z możliwych odpowiedzi.
Po rozmowie z nim on udał się na okręt i dodał, że będzie tam na mnie czekał.
No i jest problem: nie wiem co mam dalej robić. Z tego co czytałem na tym forum to mam zebrać załogę ale jak podchodzę do np. Laresa to nie mogę mu dać żadnej propozycji, dodam, że tak jest z innymi (Lee, Milten...).
Kto pomoże?
Arkhan:
No a byłeś w Klasztornych podziemiach i czytałeś mapę wyspy Irdorath z zamieszczonymi tam dokumentami? Jak nie to udaj się do klasztoru i poproś Pyrokara o zwrot księgi Xardasa po czym według wskazówek udaj się do skrytki gdzie tą mapę znajdziesz.
Arkhan:
--- Cytuj ---Byłem w tych podziemiach. I wziąłęm tę księgę, ale jak ją otworzyć, o ile da się i trzeba to zrobić...
--- Koniec cytatu ---
Wnioskuję żeś nie przeteleportował się do wieży Xardasa. Udaj się tam, a spotkasz Lestera który będzie miał list od Xardasa. W tym liście będą słowa za pomocą którego otworzysz księge.
P.S.
A wziąłeś z tych podziemi mape wyspy irdorath?
TemZ:
aaaa...
Mapę?
Nie brałem żadnej mapy, a gdzie ona w ogóle jest?
Aha i jeszcze coś żeby nie zakładać nowego topicu.
Znalazłem tajemne wejście tam w podziemiach klasztoru. Czy znajdę tam coś? Dodam, że powiedziałem o tym temu magowi (Talomon?).
Pozdro.
Arkhan:
--- Cytuj ---aaaa...
Mapę?
Nie brałem żadnej mapy, a gdzie ona w ogóle jest?
--- Koniec cytatu ---
Wybacz źle cię zrozumiałem. Znam rozwiązanie twojego problemu już.
Tak jak już mówiłem spotkaj się z Lesterem nieopodal wieży Xardasa, ten da ci kartke, przeczytaj ją i nastepnie otwórz ksiege. Otrzymasz list oraz klucz. Udaj się znowu do podziemi klasztoru i tam wejdź na drewnianą pufę [czy coś takiego] i pociągnij lampę. Otworzysz tajemne wrota, idąc cały czas w głąb tajemnego miejsca znajdziesz się w pomieszczeniu z dwoma demonami oraz jedynm księciem demonów. Ofc spotkasz na drodze pare kościotrupów i kościotrupa maga. Zabij demonów, weś wszystko ze stolika i poczytaj Almanach - coś w rodzaju zwykłej księgi do czytania o takiej nazwie.
--- Cytuj ---Znalazłem tajemne wejście tam w podziemiach klasztoru. Czy znajdę tam coś? Dodam, że powiedziałem o tym temu magowi (Talomon?).
--- Koniec cytatu ---
To chyba to o czym mowie..
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej