Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

G3 na starym PC'cie?

(1/1)

Arti:

--- Cytuj ---Program emuluje pixel shader itd. Masz np geforca 4 mx i chcesz zagrać w coś nowego, a Gra wymaga obsługi shaderów. ÂŚciągnij program i przeczytaj ten poradnik.

1. Sterowniki karty muszą być najnowsze
2. Trzeba ściągnąć program d3analyze w wersji 2.31:

CODE
http://www.3dcenter.org/downloads/3d-analyze.php

3. W d3analyzer wciśnijcie select i wybierzcie plik .exe gry.
4. Ustawcie następujące opcje:

DirectX DeviceID's
VendorID: 4098
DEVICE ID: 20812

Pixel and Vertex Shader
force max. pixels of shader version 1.4: zaznaczone
skip pixels of shader version 1.1: zaznaczone
skip pixels of shader version 1.4: zaznaczone
skip pixels of shader version 2.0: zaznaczone
force low precision pixels more shader: zaznaczone

Remove Stuttering
quality mode: zaznaczone

5. Kliknijcie na 'run'
--- Koniec cytatu ---

Co o ty myślicie? Dla mnie to bez sensu, bo nie mam zamiaru grac w grę z grafą " jak z gówna wyjętą "    Wole poczekać na nowego kompa, niż na siłę grać. To może się przydać raczej, delikatnie mowiąc " maniakom "....

PS Wydaje mi się, że czegoś takiego nie było, a jak było, to usunąć jak najszybciej  

Respev:
No ale dobra, jeśli nawet wyemulujemy pixelshadera to i tak nie zdołamy pograć, gdyż geforce 4mx jest po prostu za słabą kartą na Gothic 3. Nawet gdyby obsługiwała PixelShader 3.0 sprzętowo, to i tak nie dała by rady.

Arti:

--- Cytat: Respev ---No ale dobra, jeśli nawet wyemulujemy pixelshadera to i tak nie zdołamy pograć, gdyż geforce 4mx jest po prostu za słabą kartą na Gothic 3. Nawet gdyby obsługiwała PixelShader 3.0 sprzętowo, to i tak nie dała by rady.

--- Koniec cytatu ---

Ja to zacytowałem, co nie znaczy, że ja to napisałem, tylko Was poinformowałem. Mimo wszystko, może to się przydać osobą już całkowicie zdesperowanym  

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej