Autor Wątek: Dwa pytania  (Przeczytany 3007 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kreve

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Dwa pytania
« dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:10:54 »
1. Użyłem zaklęcia "przemiana w wilka" no i połaziłem trochę jako wilk, potem czekam minutę, dwie, trzy... i nic. Cały czas pozostaję wilkiem. Jak wrócić do postaci człowieka ?

2. Jak zabijać Poszukiwaczy w III rozdziale ? Słyszałem że dobrze z dystansu, ale mam obecnie kuszę Dragomira która jest moją bronią dystansową (na lepszą mam za mało siły - mam 50). Z tym że ciężko trafić tą kuszą (mam  34 %), a w dodatku w czasie przeładowywania bełtu Poszukiwacz atakuje mnie fireballem. ÂŻeby tego było mało, kusza robi mu bardzo niewiele obrażeń. Pomóżcie !!!

Offline Tidus

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • Per Aspera Ad Astra...
Dwa pytania
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:13:56 »
1.Klawisz enter Cię zbawi

2.W II dość ważny jest lev. a jeżeli nie radzisz sobie z nimi to albo po farm trochę i niech Bezi ma coś lepszego niż kusza dragomira  .Albo... uciekaj przed nimi
« Ostatnia zmiana: 27 Wrzesień 2007, 17:14:48 wysłana przez Zhai »

Forum Tawerny Gothic

Dwa pytania
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:13:56 »

Offline kreve

• Kret
  • *
Dwa pytania
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:28:59 »
Czyli pójście po Oko Innosa w góry mogę sobie odpuścić póki co ? Bo tam po drodze sporo Poszukiwaczy. Jeśli tak to musze pomyśleć skąd nabrać tyle expa

Offline Walar

• Magnat
  • Live together, die alone.
Dwa pytania
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:35:40 »
Cytat: kreve
Czyli pójście po Oko Innosa w góry mogę sobie odpuścić póki co ? Bo tam po drodze sporo Poszukiwaczy. Jeśli tak to musze pomyśleć skąd nabrać tyle expa
Lepiej tak. Podszkol się we władaniu bronią i załatw sobie jakąś lepszą. A jeśli grasz magiem to naucz się paru przydatnych czarów np. kula ognia. A exp można zdobywać wykonując poboczne zadania i zabijając łatwiejsze do pokonania bestje. Za silniejsze lepiej się nie zabieraj, jeśli masz trudności z poszukiwaczami.  
Pozdrawiam

bezi rullez

Offline Kiba

• Kret
  • *
Dwa pytania
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:38:32 »
Zależy jaką masz gildie....Jeżeli najemnik to kup dobrą zbroję i mogę ci parę rzeczy poradzić:

-Przepędź strażników z farmy Bengara - zleca Torlof
-Pokonaj smoczego zębacza przy wejściu do doliny.

Jak pokonałeś tego zębacza to nie powinieneś mieć problemów z poszukiwaczami. Ja na 12 poziomie wykonałem zadanie z pokonaniem 4 naraz i nie straciłem wiele HP  

Offline kreve

• Kret
  • *
Dwa pytania
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:43:20 »
Cytat: bezi rullez
Lepiej tak. Podszkol się we władaniu bronią i załatw sobie jakąś lepszą. A jeśli grasz magiem to naucz się paru przydatnych czarów np. kula ognia. A exp można zdobywać wykonując poboczne zadania i zabijając łatwiejsze do pokonania bestje. Za silniejsze lepiej się nie zabieraj, jeśli masz trudności z poszukiwaczami.  
Pozdrawiam

bezi rullez

No tylko że mam już prawie wszystkie questy wypełnione. A w II rozdziale jak szedłem z Diego to dzięki niemu nabijałem sobie expa - tzn on zabijał, ja zgarniałem expa. Pół doliny wybiliśmy razem, tzn. topielce, wilki, gobliny, ścierwojady i inne dziadostwa. Nawet pare oddziałów orków. Jakim cudem w takim razie moge być za słaby ? Albo ja coś źle robię, albo ta gierka jest dla pro graczy.

Cytat: Kiba
Zależy jaką masz gildie....Jeżeli najemnik to kup dobrą zbroję i mogę ci parę rzeczy poradzić:

-Przepędź strażników z farmy Bengara - zleca Torlof
-Pokonaj smoczego zębacza przy wejściu do doliny.

Jak pokonałeś tego zębacza to nie powinieneś mieć problemów z poszukiwaczami. Ja na 12 poziomie wykonałem zadanie z pokonaniem 4 naraz i nie straciłem wiele HP  

Jestem najemnikiem i mam średnią zbroję najemnika, pas najemnika, amulet pancerza. Przepędziłem już tych strażników, ze smoczym zębaczem nie daję sobie rady. Lepszych zbroi nie widziałem póki co.

Offline Kiba

• Kret
  • *
Dwa pytania
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:43:51 »
Jakich pro?    Człowieku, Gothic II to był okres jak pierwszy raz zagrałem bez kodów :) Wcześniej grałem w Gothic I parenaście czy tam parę razy i ciągle na kodach :) Więc byłem początkującym  

Podbij tylko siłę. Ja dalej mam jednoręczną broń na 30 % i radzę sobie. No, jeszcze mam na 60 % dwuręczną, ale z niej nie korzystam, bo mam lepsze bronie jedno- niż dwuręczne

Offline kreve

• Kret
  • *
Dwa pytania
« Odpowiedź #7 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:45:31 »
Siłę właśnie staram się podbijać :) w resztę nie inwestuję już bo PN mało

Offline Kiba

• Kret
  • *
Dwa pytania
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:46:39 »
Jak grasz w Noc Kruka to hola do Jarkendaru    Tam się nie da wyjść z poziomem poniżej 20  

Offline kreve

• Kret
  • *
Dwa pytania
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:51:03 »
A co to ten Jarkendar ? Gram w Noc Kruka ale jeszcze tam nie doszedłem. Może powinienem zająć się właśnie wątkiem z NK ? Bo nawet jeszcze u Dextera nie byłem.

Offline Kiba

• Kret
  • *
Dwa pytania
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:53:12 »
Cytat: kreve
A co to ten Jarkendar ? Gram w Noc Kruka ale jeszcze tam nie doszedłem. Może powinienem zająć się właśnie wątkiem z NK ? Bo nawet jeszcze u Dextera nie byłem.

Nawet się tym nie zająłeś?! Człowieku, co ty? Jesteś z Myrtany, że nie wiesz co to Jarkendar? Zasuwaj do Dextera i hola do Jarkendaru!

Offline kreve

• Kret
  • *
Dwa pytania
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Wrzesień 2007, 17:55:42 »
No to już wiem skąd u mnie mało expa się wzięło :D

Offline Kiba

• Kret
  • *
Dwa pytania