Mi się to tylko raz przytrafiło, jak się idzie po schodach w góry do słonecznego kręgu, przy schodach jest jaskinia. Był tam NEFARIUS. Przeszukałem go, patrze: Kartka, o nazwie "Kawałek papieru". Chce go przeczytać. W ekwipunku klikam na niego CTRL, a tu nagle on znika. Bezio go chciał przeczytać. To mu chyba w rękach znikło. Miałem sejva przed jaskinią, więc sobie wczytałem, ale już nie było NEFARIUSA. Szukam go po całej jaskini, a tu nagle ich nie ma. W jaskini było tam trochę złota, kiepściutkie bronie. I jak w każdej grzybki, takie jak ciemny grzyb czy mięcho kopacza. Słyszałem, że tam w ruinach starego klasztoru są tam ciała: PEDRA, XARDASA, DIEGA i kogoś tam jeszcze. Jak jesteś gotów, stawić czoła armii Jaszczuroczłeków i hordzie orków, to się tam wybierz. Ja tam nigdy nie byłem, ale w 5 rozdziale, zwiedze sobie GD. Jak jesteś łowcą smoków i masz misje zbierania jajek, to Benet da ci do pomocy w poszukiwaniach mapę jaskiń Khorinis, więc dokładnie każdą z nich spenetruj. To chyba tyle. Chyba nie pomogłem zbyt wiele ;-( .