Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Problem z dymem, ogniem i mgłą
szczotex:
Witam
Mam pewien problem w każdej grze nawet w G1 gdy podejde bliżej do ognia, mgły badź dymu diametralnie spada mi ilość FPS i niemam pojecia czym jest to spowodowane, kompa mam w miare mocnego
Core2Duo E4200 1.8GHz
RAM 1024 DDR2 533
GeForce 7100 GS TurboCache 128
Wydaje mi się iz jest to spowodowane kartą graficzną ponieważ wiem że do najlepszych nienależy i niejest zbyt wydajna. Powiedzcie co mam wymienic i ile to bedzie mnie kosztować
PZDR szczotex
Zdunek:
nie rozśmieszaj mnie, taki komp i g1 ?
to ci będzie chodzić na max i jeszcze troche ;]
a źle ci chodzi bo silnik gothica jest z dupy, lecz jest to grywalne wiec nie ma problemu...
szczotex:
G1 chodzi mi zaje*****e ale jak podejde np w MT to tego iecza co sie jarzy przy zatopionej wierzy xardasa tam gdzie strzega szkielety to tak sie tnie że to poezja.
Arti:
Twoja karta ma problemy z odczytywaniem systemów cząsteczkowych w grach. Może coś się uszkodziło. Czy wcześniej wszystko działało dobrze, tzn. nie cięło się? Jak nie, to widocznie karta się starzeje , albo się uszkodziła.
Takie trudne pytanie. Czy bawiłeś się w opcjach związanych z kartą by np. pograć na tym PC'cie w G3??
szczotex:
Ten problem mam od 5 miesięcu czyli odkiedy kupiłem nowego kompa. Jak składałem go w sklepie, koleś polecił mi tą karte ze względu na Turbo Cache i podobno na duża wydajność w grach ale niestety wkręcił mnie a za te same pieniadze mogłem kupic 6600 GT. Cóż było mineło. Nie niebawiłem się ponieważ była wystarczająca na G3.
PZDR szczotex
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej