Autor Wątek: Na zachodzie bez zmian II - Wschodni Wiatr  (Przeczytany 27450 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

Odp: Na zachodzie bez zmian II - Wschodni Wiatr
« Odpowiedź #180 dnia: 27 Luty 2017, 23:54:56 »
No i uj bombki strzelił... - pomyślał widząc że bandyci celują w jego stronę. Nagle usłyszał rżenie konia i poleciał na plecy. Nie miał czasu do stracenia, szybko i zwinnie podniósł się wykorzystując to iż koń stanął dęba jako zasłonę oraz swój wzrost i czmychnął za jeden z dużych kamieni znajdujących się obok.
Wokół było ciemno, adrenalina zaczynała powoli krążyć po organizmie, wiedział że musi coś zrobić...
Szybko acz cicho złapał za jedną z kusz i zaczął ją ładować, starał się to zrobić jak najszybciej i najdokładniej zarazem.
Mężczyźni nie widzieli jakoś świetnie w nocy zwłaszcza będąc trochę oślepionym pochodniami które stały nieopodal bramy do wsi przy której dopiero co stali.
Oni dość zmieszani szli powoli w stronę konia który wystraszony pobiegł gdzieś w bok omijając ich w strachu.
- Kurwa, gdzie on zniknął? - krzyknął jeden do drugiego.
- Uj to wie! Cholero wyłaź, chcemy porozmawiać! - krzyknął z ironią.
Tymczasem krasnolud już załadował pierwszą kuszę po czym skradając się przemieścił się za kamień stojący 10 metrów po lewej. Zabrał się za ładowanie drugiej kuszy. ÂŁadował żelazny bełt, tak jak do poprzedniej.
Bandziory śmieszkowały sobie, dwóch z nich wystrzeliło w miejsce gdzie wcześniej znajdował się krasnolud. Jeden trafił w kamień a drugi nie trafił w nic. Nagle krasnolud usłyszał świst nad głową i bełt przeleciał nad kamieniem (tym drugim) za którym teraz się chował po czym wbił się w drzewo.
- Gdzie ty strzelasz zapijaczona mordo? - krzyknął jeden z bandziorów - Nie marnuj bełtów. - dodał.
Mężczyźni już byli przy kamieniu za którym wcześniej chował się brodacz.
- Kurwa, nie ma go tutaj. Co jee... - nagle urwał gdyż poczuł głęboko w czaszce zimne żelazo, stojący obok, kolega bandyty również otrzymał strzał w głowę.
Krasnolud powoli zaczął iść w lewo na ugiętych kolanach w stronę krawędzi kamienia, wszedł za nią i przywarł do boku kamienia tak że nikt go nie widział.
Zawiesił sobie kusze tam gdzie być powinny przy pasie, złapał miksturę tymczasowej niewidzialności i odkorkował, wypił szybko.
Nagle poczuł dziwne mrowienie w całym ciele, po chwili już nie widział swoich rąk. Zniknął magicznie. Dobył swego szklanego noża po czym skradając się okrążył kamień i wciąż na ugiętych nogach, uważając by nic nie zaszeleściło zaszedł wrogów od tyłu na odległość około 2-ch metrów. Skupił się i rzucił. Ilusmirskie szkło bez problemu poradziło sobie z hełmem bandziora wchodząc głęboko. Podczas gdy ostatni wrogowie się odwracali, krasnolud chwycił za topór, doskoczył, pierwszego mężczyznę trafił bezpośrednio czarną rudą w szyję zanim ten w ogóle się odwrócił. Drugi już podnosił kuszę by strzelić lecz została ona trafiona toporem i wypadła z rąk. Pozbawiony broni dystansowej, ostatni z wrogów dobył szybko broni białej i zaatakował pchnięciem. Zabójca odskoczył w bok po czym przy pomocy piruetu i wykorzystując siłę pędu przemieścił się za ochroniarza i uderzył go z impetem toporem bezpośrednio w czaszkę. Było słychać tylko chrupnięcie.

Mężczyzna po wszystkim ponownie schował się za kamieniem, tak dla własnego bezpieczeństwa.

//Pozostało: 0 wrogów

Offline Kazmir MacBrewmann

• Obywatel
  • Reputacja: 1909
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 28 Luty 2017, 10:38:13 »
//Silion

Wszyscy padli martwi, niestety we wsi ogłoszono alarm. Zauważasz dodatkowych 10 ludzi prz wjeździe do wioski. Twój koń leży martwy gdzieś dalej. Co robisz?

//Wioska

- Oczywiście, kiedy tu dotarłem z misją od Kruczego Bractwa myślałem że będzie inaczej, a los spłatał figla i o. Po paru latach jestem tu. Kapral w kompanii najemników, szlachcic. W życiu nie myślał żem o tym. Miałem przeca kopalnie po ojcu przejąć.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 28 Luty 2017, 10:38:13 »

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 28 Luty 2017, 13:49:01 »
Mężczyzna usłyszał ostatnie rżenie swego konia, wiedział że prawdopodobnie dokonał on swego żywota. Było mu go żal ale teraz to musiał ratować swoje dupsko. Na nic nie czekając podszedł na ugiętych nogach do trupa leżącego kilka kroków obok, wyjął mu z głowy swój szklany nóż, po czym zaczął się ewakuować z tego miejsca. Wcześniej zanim gdziekolwiek się ruszył schował topór.
Nowi bandyci podstawieni na bramę wioski jeszcze nie wiedzieli gdzie znajdował się ich wróg i ile ich było, tak więc kruk - który już krukiem być nie powinien - oddalił się jak najdalej od wioski po czym gdy był już na tyle daleko iż nikt go nie usłyszy, biegiem ruszył w stronę miejsca w którym stacjonowały Bękarty Rashera...
Oj był pewien że chwile mu zejdzie by tam dotrzeć na nogach.

Offline Narrator

• NPC
  • Reputacja: 1193
« Odpowiedź #183 dnia: 28 Luty 2017, 14:05:24 »
Dotarłeś po półtora godzinnym marszu

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 28 Luty 2017, 14:33:41 »
Wreszcie dotarł, trochę zmęczony i zmachany ale dotarł. Widząc wieś aż przyspieszył i biegiem wpadł do środka.
Zaczął się kręcić po wsi szukając wiadomo kogo.
- Kazek, chodź no tutaj! - zawołał gdy wreszcie go odnalazł.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 28 Luty 2017, 14:35:27 »
- Siedze, ty chodź bo stoisz. A mi sie nie chce dupy podnosić.

Offline Kamirazi

• Obywatel
  • Reputacja: -295
  • Byłbyś i więcej wart ... żywocie
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 28 Luty 2017, 14:43:29 »
Ogarnął ją lekki niepokój,  przyjaciela, z którym ostatnio jechała na koniu  długo już nie było,  bardzo długo jak na zwykły zwiad... znając możliwości jego rumaka mogła określić w ile mniej więcej jest w stanie dotrzeć.    Pozostaje czekać   Pomyślała i odwróciła się do brata. - Miałeś przejąć,  to fakt , tak wypada. W ostateczności mógłby oddać kopalnie w ręce któregoś ze swoich pomagierów ale chyba by to dobrze nie świadczyło o naszej rodzinie i byś mógł stracić nieco szacunku w oczach niektórych ludzi

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 28 Luty 2017, 14:53:07 »
No i mu ręce opadły, w przenośni oczywiście...
Podszedł do niego i stanął obok ogniska.
- Słuchaj, przejebane trochę jest... - rzekł na początek - Na straży samej bramy do wsi stało 5 osób uzbrojonych w kusze. Mój koń nie żyje, wykrwawił się, sam również mało nie przypłaciłem tego życiem. Zamordowałem ich i uciekłem, we wsi chwilowo podniesiono alarm. Na bramę przybiegło 10 osób... W takim razie myślę że wieś jest solidnie obstawiona bandziorami którzy robią tam za strażników... - mówił szybko zerkając czasami na płonący ogień.
- Co zamierzasz zrobić? - zapytał - Oj, jak ja bym im się teraz odpłacił za życie mego konia, zobaczysz co z nimi zrobię. - mruknął pod nosem.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 28 Luty 2017, 14:57:16 »
- Dlatego tyż po tym jak tu skończymy pojadę do domu, powiem ojcu by kopalnie przepisał na kogoś innego. Bo ja mam tutej nowe życie. Sześć lat już tu jestem, mam dom, stało prace. Nie mam po co wracać. Odpowiedział siostrze, po czym odparł Silionowi.
- Zaatakujemy rano.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 28 Luty 2017, 15:55:11 »
Mężczyzna usiadł sobie przy ognisku i spoglądał w ogień. Myślał. Kolejne coś co wspominało mu o tym co było wcześniej - zniknęło.
Pozostała mu gorycz.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 28 Luty 2017, 16:07:11 »
- Rób jak uważasz za słuszne , naprawdę chętnie by Ciebie tam zobaczyli , ale rozumiem . Nie może rodzina wiecznie za Ciebie decydować,  w końcu jesteś dorosłym mężczyzną...   Lecz  mówiąc te słowa w myślach już dawno marzyła o jutrzejszym dniu , co tam może się zdarzyć i czy znów przyjdzie jej być smutną.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 28 Luty 2017, 17:08:41 »
Mężczyzna jednak nie chciał zbytnio rozmyślać, to mu tylko szkodziło a nie przynosiło nic dobrego. Tak więc zbliżył ręce do ognia by przyjemne ciepło bijące z płomienia ogrzało je. Tymczasem nagle w jego głowie pojawiła się pewna myśl. Spojrzał na zajętą rozmową Kamirazi, chciał z nią porozmawiać ale wolał im nie przerywać. Czekał więc ogrzewając swe dłonie i spoglądając czasem na siedzącą nieopodal kobietę.

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 28 Luty 2017, 18:05:59 »
- Zobaczymy, nie będę dzielić skóry na niedźwiedziu. Ide spać moi drodzy. Wstał i udał sie do namiotu.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 28 Luty 2017, 18:16:54 »
Kamirazi została sama, brat był na tyle zmęczony że nie chciała więcej zawracać mu głowy. Też od czasu do czasu ziewała ale to nie był jej czas na sen. - O czym myślisz Silionie ? [/b]  Podnosząc wzrok znad ognia zagadała

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 28 Luty 2017, 18:35:12 »
- O czym myśle? Układam pewne sprawy w głowie, trochę się ostatnimi czasy pozmieniało w moim życiu. - odrzekł kobiecie po czym sam podniósł wzrok znad ognia i skierował go w mrok nocy. Chwilę milczał.
- Hmm... Nie potrafię się wyzbyć wrażenia iż jest w Tobie coś wyjątkowego, chciałbym Cię poznać bliżej. - spojrzał jej w oczy.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 28 Luty 2017, 18:46:59 »
-Wyjątkowego?  Nie wiem skąd taka myśl,  ale dla mnie to duży komplement,  dziękuję. Mówiąc to rozpromieniła się , wciąż spoglądała w jego oczy,  błyszczące w blasku rozpalonego ogniska. Robił na niej wrażenie,  nie mogła ukryć choć starała zachować spokojną minę . - Będzie się trudno bardziej poznać,  zważywszy na okoliczności , jutro wyruszamy. Nie mówię jednak że mam coś przeciwko ...   Zakończyła tajemniczo.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 28 Luty 2017, 19:28:57 »
- Po prostu coś mi mówi że tak jest i już, nie potrafię tego wytłumaczyć i w sumie to nie wiem czy chce... - odrzekł spuszczając wzrok.
Podniósł się i siadł bliżej kobiety tak by wygodniej im się rozmawiało. Mężczyzna widział iż kobieta wydaje się podekscytowana ale nie zdradza tego.
- No cóż, prawda że jutro wyruszamy ale to jedna wyprawa z wielu jakie tutaj odbędziesz, w moim życiu zaś nie wiem która to już... Mamy czas się poznać, na początek całą noc. - rzekł z zadziornym uśmiechem na ustach.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 28 Luty 2017, 20:17:37 »
-Ależ z Ciebie podrywacz Silionie, noc długa, w tym masz rację, mało kto lubi mówic o sobie, lecz nie chcę zaczynać  poznawania od samej siebie. Krążą słuchy że dorobiłeś się potomka, powiedz coś o swojej przeszłości - Nie wiedząc czy nie posuwa się z pytaniami nazbyt daleko, umilkła. Zadziwiło ją bliższe przysunięcie się towarzysza, jednak sama nie do końca wiedząc czemu, nie oddaliła się ...

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 28 Luty 2017, 20:40:25 »
Mężczyzna zdziwił się słysząc iż kobieta wie o tym iż ma syna. Spojrzał na nią przez chwile podejrzliwie.
Kaziu... Paplo jedna... - mruknął w myślach.
Mężczyzna westchnął i ponownie skierował swój wzrok na płomienie. Dołożył do ognia kawałek drewna który leżał obok niego.
- Tak więc jestem baronem i szlachcicem, właścicielem gminy oraz miasta portowego Atusel, gminy Kardon w górach i dystryktu Jaton. Byłym marszałkiem koronnym i tak dalej... Pomijając takie nudne tytuły które już dawno mi zbrzydły... Pochodzę z odległych i niezbyt znanych gór Qaven w Torgonie, rodzina wyrzuciła mnie z domu niby to za "splamienie honoru rodziny". Potem trafiłem tutaj, wiązałem jakoś koniec z końcem a później jakoś tak wyszło że dostałem tytuł szlachecki i odziedziczyłem miasto Atusel. - mówił smętnym głosem - Proszę, nie mów o moim "potomku", to dla mnie drażliwy temat i nie chcę zbytnio o tym rozmawiać. - dodał jeszcze bardziej ponuro.
Mężczyzna westchnął po czym spojrzał na kobietę i rzekł. - Piękne oczy, niczym gwiazdy.

Offline Kamirazi

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 28 Luty 2017, 21:19:06 »
Nie chcąc szybko zrazić rozmówcy, nie poruszała dłużej drażliwego tematu. Wsłuchiwała się w wymieniane tytuły z niedowierzaniem, lekkim smutkiem, zdając sobie sprawę że prawdopodobnie nie dałaby rady sobie z tym, co dla niego jest rutyną. Nie umiała pojąć jak rodzina mogła uważać że taka osoba może splamić honor czy też jak mogli się go wstydzić.
-Na oczy nie widziałam brązowych gwiazd, jeśli spotkałeś, chętnie dam się do nich zaprowadzić Szepnęła cicho, speszona komplementem, w przeciągu ostatnich dni usłyszała ich więcej niż przez większość życia.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 28 Luty 2017, 21:19:06 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything