Autor Wątek: Krajobraz z wilgą i ludzie  (Przeczytany 56564 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Krajobraz z wilgą i ludzie
« Odpowiedź #460 dnia: 26 Sierpień 2015, 12:52:20 »
- Proszę mi wybaczyć, ale pierwszy raz słyszę. Gdzie w ogóle leży to... mahakamskie coś. To jakaś kraina, tak?

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #461 dnia: 26 Sierpień 2015, 19:07:23 »
Melkior zeskoczył na dół, przylgnął do ściany budynku.
- Zauważyli mnie chyba, jakiś typ unosił kuszę w moją stronę. Dawaj, wchodzimy Themo.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #461 dnia: 26 Sierpień 2015, 19:07:23 »

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #462 dnia: 26 Sierpień 2015, 20:10:18 »
Themo złapał za rękojeść miecza.
-Zauważyli? Cholera, chciałbym tam wparować i rozsiekać paru delikwentów, ale pewno ktoś z nas dostanie bełta jak tylko tam wejdzie. Trzeba ich zmusić do wystrzelenia, wtedy będę się czuł bezpieczniej. Jakieś pomysły?

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #463 dnia: 27 Sierpień 2015, 12:21:09 »
- Ehhh... w takim razie małe piwo proszę. Taki ekskluzywny lokal a nie mają takich napitków

// Ale wiesz że mi chodziło o nazwę prawda? a nie o to skąd jest.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #464 dnia: 27 Sierpień 2015, 12:23:29 »
//Gorn, Mahakam leży w świecie wiedźmina, nie u nas. To jest tak jawne zerżnięcie, że aż kuje w oczy.

Kelnerka podała Gornowi piwo.

Offline Rina

• Obywatel
  • Reputacja: 164
    • Karta postaci

« Odpowiedź #465 dnia: 27 Sierpień 2015, 12:33:33 »
- Nie... - odpowiedziała niezadowolona z siebie elfka. - Chodźmy już do pierzastego niech mnie ukarze. - zrobiła krzywą minę i weszła do karczmy.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #466 dnia: 27 Sierpień 2015, 12:42:31 »
Wnętrze karczmy było identycznie takie samo, jaki zapamiętali je z samego rana, gdy ją opuszczali. Tak samo poustawiane stoły, w tym samym miejscu szynkwas, schodki na piętro, okna. Przesiadywało tutaj właśnie kilka osób, głównie kunan, chociaż było również dwóch niziołków. Karczmarz stojąc za swoim stanowiskiem zmierzył kobiety wzrokiem, lecz nie odzywał się, tym bardziej nie podchodził. Cały czas wycierał szmatką kufle, zamiatał podłogę i takie tam. No po prostu porządki. Za jego plecami na palenisku bulgotał jakiś wywar.

Offline Elizabeth

• Magnat
  • Reputacja: 905
    • Karta postaci

« Odpowiedź #467 dnia: 27 Sierpień 2015, 19:57:32 »
- Nie ma go tu Rino. Czekamy na niego, czy jeszcze przejdziemy się po okolicy? - powiedział kobiecy kurdupel wzruszając ramionami.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #468 dnia: 28 Sierpień 2015, 23:15:58 »
- No cóż... Powiedzmy że tak... - powiedział siedząc plecami do okna z naładowaną kuszą w rękach - Sprawdź czy drzwi są w ogóle zamknięte, jak nie to się po prostu pchnie. Może wystrzelą albo przynajmniej zdążymy zajrzeć do środka. Kurwa! - syknął cicho - Przydałoby się coś małego i wybuchowego...

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #469 dnia: 29 Sierpień 2015, 00:31:35 »
-Mam skręty, ale to raczej nie wybuchnie. Mam jeszcze jeden pomysł. Szykuj się do wparowania tam.
Wyciągnął swój miecz i rozejrzał się po ulicy w poszukiwaniu czegoś, co ułatwi mu wykonanie planu bez narażania życia/zdrowia.

//Mógłbym prosić o opis rzeczy znajdujących się na ulicy?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #470 dnia: 29 Sierpień 2015, 14:51:07 »
Ulica była pokryta zwykłą, najzwyczajniejszą w świecie ziemią, nie było na niej ani dużych kamieni, ani nawet żadnych śmieci, które mogłyby się walać. Nie rosła trawa, żaden krzaczek, ani nic takiego. Nie było beczek, skrzyń, pakunków. ÂŻadnych oderwanych desek, wyrwanych dachówek.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #471 dnia: 31 Sierpień 2015, 02:00:38 »
Jednak na ulicy nie leżało nic, co mógłby wykorzystać. Musiał więc użyć swojego hełmu. Zdjął go i nałożył go na ostrze miecza. Całą konstrukcję uniósł do góry, tuż za okno. Dzięki temu barbuta na ostrzu miecza udawała czyjąś głowę, niczym strach na wróble. Themo liczył, że jego przyszli przeciwnicy nie grzeszą inteligencją i nabiorą się na takie coś. Co więcej, miał nadzieję, że nie trafią w jego hełm i po powrocie nie będzie musiał łatać w nim dziury po bełcie.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #472 dnia: 31 Sierpień 2015, 11:25:20 »
Tutaj nawet nie chodzi o inteligencję, ale trochę o niecierpliwość i wrodzony strach przed bólem i w konsekwencji śmiercią. Kurier wiedział, że go śledzą, widział przez moment chowającą się twarz, więc jak zauważył, że ktoś chciałby jeszcze raz delikatnie zajrzeć do środka, po prostu wystrzelił. Odległość była niewielka, więc problemów z celowanie nie stwierdzono. Szczęknął spust, kołowrotek puścił cięciwę, a ta rozpędziła drewniany bełt o żelaznym grocie, który huknął z całej siły w bękarci hełm. Gdyby była pod nim głowa, teraz już na pewno dogorywałaby. Impet wytrącił zaimprowizowane narzędzie z ręki Themo. Po króciutkiej chwili wojownicy usłyszeli dźwięk kuszy uderzanej o ziemię.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #473 dnia: 31 Sierpień 2015, 15:54:46 »
- Frodo Bierz! Krótka komenda wydana psu, by ten wskoczył przez okno i zajął się kimś. W tym samym czasie Melkior ruszył na drzwi traktując je z buta, wpadł do środka z kuszą gotową do strzału. Liczył że Themo wbije zaraz za nim.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #474 dnia: 31 Sierpień 2015, 20:14:29 »
Frodo niestety nie miał dostatecznie skocznego ciała, by niemalże z miejsca skoczyć na około dwa metry w górę i przebić się przez okno. Dlatego nie wykonał rozkazu, jaki miał zamiar dać mu jego pan, elf Melkior. Sam wojownik przekroczył próg. Niemalże naprzeciwko siebie, nieco tylko po prawej, pod ścianą, stał ów mężczyzna, który chwilę wcześniej wystrzelił z kuszy. Miał czarny kubrak, należał do gatunku ludzi, pod jego nogami leżała wystrzelona broń, a w ręku trzymał miecz. Przyskoczył najpierw dwa kroki w przód, by mieć po swojej lewej flance ścianę, przed sobą przeciwnika. Wiedział dokładnie, że będzie miał chwilę czasu, gdyż ubezpieczał go przecież kurier z firmy DHL, który wszedł uprzednio do tego budynku. Elf nie widział go jednak przez okno, nie znał jego położenia, ewentualnego uzbrojenia. Zapomniał chyba o nim. A ten stał nieco na lewo od drzwi, nieco nimi zasłonięty. Wystrzelił ze swojej kuszy, którą podał mu zaalarmowany wspólnik. Trafił Melkiora w prawy bark, aż jego własna broń wyleciała mu z dłoni w paraliżującym bólu, upadając na ziemię i zwalniając mimowolnie cięciwę. Bełt poleciał prosto przed siebie, wbijając się w ścianę, ułamując grot i rozbryzgując się drzazgami na boki. Pocisk nie przebił ciała i pancerza na wylot, wytracił nieco energii na kolczudze, kaftanie i naramienniku, grzęznąć w ciele. Grot był prosty, zwykły, nie rozerwał żadnej tętnicy. Po oddaniu strzału kunanin w żółto-czerwonym stroju, którego wcześniej śledzili, chwycił za opartą o ścianę pałkę. Chciał poczekać najpierw na atak swojego kolegi, dopiero później, widząc ewentualne efekty, uderzyć. Melkior zaś, stojąc w przejściu, zagrodził wejście zarówno taru, jak i Themo.

1x bandyta (uzbrojony jedynie w miecz, nie ma sztyletów), stoi nieco mniej niż dwa metry od Melkiora, zamierza zamachnąć się mieczem i wykonać pionowe cięcie. Drugi osobnik na razie nie bierze udziału w walce. Melkior posiada ranę postrzałową, średnią ranę kłutą. Jego naramiennik, koszula i kolczuga otrzymują status "uszkodzony". Nie może chwilowo ruszać prawą ręką.

[member=26356]Rina[/member] [member=26335]Elizabeth[/member] Drogie panie, a raczej drodzy panowie: ktoś coś będzie odpisywał?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #475 dnia: 31 Sierpień 2015, 20:38:07 »
- Kurwa! Melkior odskoczył w prawo unikając ciosu bandyty, zagwizdał i lewą ręką sięgnął po miecz, cholernie to nie wygodne. Sztychem skierowanym w złą stronę sparował kolejny cios. W tym samym czasie do środka przez drzwi wpadł Frodo wgryzając się w prawą nogę człowieka, człek zawył z bólu gdy kły taru zmiażdżyły mu piszczel, stracił równowagę. Elf wykorzystał to i obróciwszy miecz pchnął bandytę w bok, wbijając miecz aż po rękojeść. Taru puścił nogę. Adrenalina zaczęła spadać i Melkior zaczął bardziej odczuwać ranę, spojrzał szybko na ramię i oceniwszy że nie jest źle nakazał taru by ten zaatakował kuriera.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #476 dnia: 31 Sierpień 2015, 20:54:53 »
-Kurwać!
Syknął przez zęby, kiedy bełt zrobił dziurę w jego hełmie i wytrącił broń z ręki. Szybko schylił się i podniósł miecz. Zdjął puklerz z pleców pobiegł do wejścia budynku. Widząc rannego Melkiora, który w tańcu zabija bandytę, stanął przed nim i zasłonił ich puklerzem na tyle, ile było to możliwe. Pomiędzy nogami przebiegło mu taru.

Offline Rina

• Obywatel
  • Reputacja: 164
    • Karta postaci

« Odpowiedź #477 dnia: 31 Sierpień 2015, 21:29:22 »
Elfka wzruszyła ramionami i spojrzała na Eli z niepewną miną. - Chcesz to idź, ja poczekam. Ktoś tutaj musi zostać.

Offline Elizabeth

• Magnat
  • Reputacja: 905
    • Karta postaci

« Odpowiedź #478 dnia: 01 Wrzesień 2015, 08:15:45 »
-No to poczekamy. - Elizabeth nie czekając długo usiadła sobie przy wolnym stoliku i cierpliwie czekała na kogokolwiek z wesołej kompanii.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #479 dnia: 01 Wrzesień 2015, 12:49:53 »
Melkior odskoczył w prawo napataczając się na bandytę, gdyż ten przecież stał z jego prawej strony. Skrócenie dystansu nie spowodowało uniknięcia ciosu, ale tylko zmianę sposobu jego zadania. Bandzior nie mógł wykonać zamierzonego cięcia przecinającego jakieś ważne dla elfa organy czy arterie, grzmotnął go tylko głowicą miecza w bok głowy. Uderzonemu zrobiło się przez chwilę ciemno przed oczami, hełm zdał jednak rezultat i czaszka wojownika pozostała nietknięta. Wbiegające taru dokonało reszty dzieła zniszczenia. Najpierw unieszkodliwiło tego, który zaatakował jego pana, potem rzuciło się na kuriera i wgryzło mu się głęboko w arterie górne, uprzednio przewalając wycofującego się na tyły pomieszczenia. Obydwoje zmarli raczej szybko.

//Themo, twój hełm również nabywa status "uszkodzony", zapomniałem o tym wcześniej napisać. Ale było to raczej oczywiste.

Funeris schodząc z góry podziękował serdecznie Klemensowi, ukłonił się dwóm kelnerkom, naprawdę pięknym i powabnym, a następnie widząc samotnego Gorna popijającego piwo, skinął mu, że mogą już wychodzić. Czekał na niego przy drzwiach, już na zewnątrz. Nie był pewien, czy jeszcze miał coś do zrobienia, na coś czekał, kogoś słuchał. Dlatego nie podchodził do niego i psuł mu ewentualnej konspiracji.

No a kobiety czekały. Czekały w karczmie, z której wyszli rano. Funeris z Gornem byli gdzieś indziej, w końcu mówili że idą do Essory, a Themo z Mekiorem szlajali się po porcie.
- Jakoś panienkom pomóc? Coś podać? - spytał się karczmarz. Elizabeth dostrzegła i wyraźnie poczuła, że na miedzianym kociołku pichci się jakaś potrawka, mocno doprawiona i chyba zalana jakimś kwaśnym winem, gdyż ten właśnie aromat unosił się po karczmie.
« Ostatnia zmiana: 01 Wrzesień 2015, 12:54:00 wysłana przez Funeris Venatio »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #479 dnia: 01 Wrzesień 2015, 12:49:53 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18