Autor Wątek: Pod ostrzałem  (Przeczytany 14914 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Pod ostrzałem
« Odpowiedź #100 dnia: 17 Marzec 2015, 20:15:58 »
Jaszczur zrobił większe oczy słysząc to co słyszał elf. On był chodzącym informatorem i obserwatorem. Miał niezły słuch. Jaszczur ocknął sie słysząc kondolencje.
- Nie przyjacielu jestem urzędnikiem państwowym. Mam odnaleść rzeczy z konwoju i zająć się tymi bandytami. Tylko teraz niewiadomo gdzie są. Mówisz że wiesz gdzie je zakopali. Może zaprowadziłbyś mnie tam. Z chęcią obejrze to miejsce. - powiedział do elfa biorąc hełm pod pache i czekając na jego reakcje.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 17 Marzec 2015, 21:27:05 »
- Już ciemno idzie, a las bywa niemiłym miejscem dla nocnych podróży, poza tym poco ci to miejsce, chcesz też tam kopać? Nie pozwolę na to. Dość już krzywd mu wyrządzono.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 17 Marzec 2015, 21:27:05 »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 18 Marzec 2015, 14:46:53 »
- Chociarz mi je pokaż jutro z samego rana. Nie będe tam kopać obiecuje ci to - powiedział do elfa ze szczerością w głosie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 18 Marzec 2015, 14:48:59 »
- Dobrze, zaufam ci. Powiedział i wstał. - Wybacz, pójdę się przespać. - Powiedział i wyszedł z jadalnianych pomieszczeń.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 18 Marzec 2015, 15:11:07 »
Jaszczur pozostał jeszcze przy stoliku. Musiał przemyśleć to co właśnie powiedział mu wcześniej elf. O niejakim Traumacie, czy jak go tam zwał. O metalach zakopanych w ziemi w lesie. Było tego od groma. Wcześniej nie uzyskał tyle informacji co teraz, cóż z czasem większość rzeczy wychodzi na jaw niż na początku śledźtwa. Wziął kufel do łapy i wypił ostatnie krople piwa. Karczma powoli zaczeła pustoszeć, zrobiło się jakby ciszej. Po kątach siedziało jeszcze kilka osób jedząc jedno z dań serwowanych w tym zajeździe. Westchnął głęboko po czym wstał od stolika i podszedł do szynkwasu zwrócić kufel i zapytań o nocleg. Nie miał zamiaru drugi raz w swoim życiu przespać nocy przy stoliku z twarzą w dziczyźnie czy w innym jedzeniu.
- Chciałbym się gospodarzu przespać. Ile chcesz za nocleg?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #105 dnia: 18 Marzec 2015, 20:07:40 »
- Idź na górę, mamy tam wspólną sypialnię. Kilkanaście łóżek w dużej sali położone. Tyko nie chrap, byś innych nie obudził.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 18 Marzec 2015, 20:20:03 »
- O to sie nie musisz martwić gospodarzu. Bywaj! - powiedział z uśmiechem na twarzy znierzając ku schodą. Podniósł łape na pożegnanie jak to miał w zwyczaju po czym wszedł na schody kierując się do sypialni. Na górze ku jego zdziwieniu było dosyć przytulne. Był kominek, w którym tlił się mały płomień dając przyjemne ciepło. Na pobliskim łóżku spał już twardo znany mu dobrze elf. Wybrał łóżko, które było najbliżej kominka. Powoli zaczął rozbrajać się. Nie eypadało spać w całym rynsztunku. Topór oparł o łóżko na wszelki wypadek, jakby taki się zdarzył. Hełm położył na szafce stojącej obok łóżka. Rozpioł pasy kładąc je zaraz obok hełmu, po tym ściągnął nrękawice, napierśnik i naramienniki. Z braku wolnej szafki położył wszystko na podłodze. Po tym ściągnął spodnie i buty. Rozciągnął sie po czym usiadł na posłaniu. Było miękkie i wygodne. Wypchane było słomą po brzegi. Widać źle wcześniej oceniał ten zajazd nazywając go speluną dla pijaków. Poprawił poduszke kładąc sie na posłaniu. Sen przyszedł szybko. Wymęczony długą drogą zasnął głębokim snem.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 18 Marzec 2015, 21:51:37 »
Tej nocy miałeś przepiękne sny. Dwie jaszczurzyce zajmowały się tobą podczas kąpieli. byłeś oblany krwią od stóp po samą głowę, gdy wchodziłeś do stalowej błyszczącej wanny, misy, a woda zmyła poplamione ciało. Wraz z zamoczeniem podeszły do ciebie dwie istoty. Dwie jaszczurzyce zajmowały się tobą podczas kąpieli w pełni rozebrane świecąc i okazując swoje walory estetyczne pokryte łuskami.

Nastał ranek i pianie koguta, gdy zbudziłeś się.

Elf czekał już przed karczmą delektując się pięknym początkiem dnia.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 19 Marzec 2015, 06:37:18 »
Jaszczur przeciągnął sie na łóżku przewracając sie na drugi bok. Obudził sie, był wypoczęty. Cudowny sen - pomyślał podkładając łape pod głowe. Widząc że elf już wstał on sam wstał z łóżka i zabrał sie za ubieranie całego uzbrojenia. Gotowy w całym rynsztunku zszedł piętra do karczmy w celu odszukania elfa. Na dole było już tłoczno, zajazd żył swoim codziennym życiem. Wpatrywał sie uważnie w każdą strone szukając znajomego. Widząc ukratkiem że stoi na zewnątrz przedarł sie przed ludzi, którzy zmierzali po swoje trunki i dania wprost do drzwi. Wyszedł na zewnątrz i podszedł do elfa witając się z nim:
- Jestem gotowy. Możemy ruszać.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 19 Marzec 2015, 19:29:30 »
- A ty nie głodny? - Zapytał zdziwiony, że nie stanąłeś w kolejce do kucharza. No nic, wzruszył ramionami - Chodźmy więc.

Nieznany ci  imienia elf, właściwie to niewiele o nim wiedziałeś, szedł w kierunku, gdzie była ta zatęchła grota. szedł szedł, a w miejscu gdzie kiedyś był konwój, przy jednym z drzew zatrzymał się on.

- To tu.

Miejsce już nie wyróżniało się niczym, nie było śladów kopania, śladów ani niczego, więc musiałeś mu zawierzyć na słowo, że tam właśnie zakopano wszystko.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 19 Marzec 2015, 20:30:45 »
Jaszczur przywędrował za elfem do miejsca gdzie zakopano metale. Zarosło trawami i innymi roślinami zmieniając to miejsce nie do poznania. Sam by nie skapnął sie że to tu było.
- Pamiętasz może ile było tych metali lub skrzyń? Musze to spisać do raportu - powiedział do elfa wpatrując się w miejsce gdzie zakopano metale z kopalni.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 19 Marzec 2015, 20:56:46 »
- Nie wiem. ale skoro to był konwój tych strażników, to pewnie mają w swoich dokumentach. Ja nie obserwowałem tego tak dokładnie, raczej podsłuchiwałem.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 19 Marzec 2015, 21:11:19 »
- Dobra, tyle powinno mi wystarczyć. - powiedział ruszając już w strone traktu. Zatrzymał się jednak i ostatni raz odwrócił się w strone elfa by spytać o ważną rzecz m.in o Traumate, którego wspomniał w karczmie przy stoliku.
- W zajedzie mówiłeś coś o Traumacie. Wiesz coś o nim więcej? Mówisz że podsłuchiwałeś.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 19 Marzec 2015, 21:19:23 »
- No, powiedziałem ci już właściwie to chyba wszystko co wiem łuskowaty przyjacielu, miłośniku piwa.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 20 Marzec 2015, 07:00:52 »
- Dzięki za wszystkie informacje przyjacielu. Czas mnie goni. Jakbyś potrzebował pomocy to pytaj o Szeklana w mieście, trzymaj sie - powiedział podając ręke na pożegnanie elfowi. Po tym wyszedł z terenu "Zatęchłej groty" ruszając na trakt do Atusel w poszukiwaniu niejakiego Traumaty i jego szajki rabusiów stacjonujących w tej okolicy.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Marzec 2015, 14:28:53 »
- Ej czekaj! -  Wrzasnął łapiąc sie za barku nim odwróciłeś się na szlak, - Jest coś, co jeszcze może cie zainteresować. - Powiedział jakby lekko zdenerwowany nim odwróciłeś głowę od neigo. Wskazał palcem na jedno ze stojących za nim drzew. - Tam za tym drzewem też coś robili, ale nie wiem co, nigdy nie sprawdziłem.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 20 Marzec 2015, 15:59:33 »
Zawrócił podchodząc bliżej do elfa. Widząc jego zdenerwowanie sprawa na pewno błaha nie była.
- Sprawdźmy to. Każdy szczegół przyda sie w śledźtwie - powiedział do elfa po czym podszedł do tego drzewa, które wskazał mu elf. Być może było coś tam co popchnie to śledztwo bardziej do przodu.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 20 Marzec 2015, 17:07:45 »
Elf odsuwał się i odsuwał od miejsca w które szedłeś. gdy zerknąłeś za drzewo... nic specjalnego. zdziwiony z pewnością się przyglądałeś by dostrzec jakiś drobny chociaż element. Wtedy usłyszałeś za sobą delikatne chrząknięcie.

Gdy się odwróciłeś dojrzałeś niemiły widok. w pobliżu elfa stało 3 bandytów. Jeden podżegacz z pistoletami przy pasie, właśnie palił fajkę patrząc na ciebie ze śmiechem na ustach. Dwóch pozostałych to byli przeciętni bandyci.

- Przepraszam, zmusili mnie. - Mówiąc ostatnie słowo usta elfa, bandyta zasłonił ręką.

Drugi stał i czekał. W tym momencie, bandyta sięgnął jedną ręką do pasa, zaś bandyta pchnął elfa w kierunku niego. podżegacz chwycił go ramieniem za szyję i przyciągnął do siebie (tą ręką, gdzie miał fajkę), zaś dłonią, w której miał pistolet skałkowy, przymierzył w kierunku czoła elfa.

- Poddaj się, a oszczędzę mu życia. - Powiedział mierząc idealnie w czoło przerażonego elfa. Bandyci zaś wyciągnęli swe sztylety i przyjmując postawy bojowe zaczęli iść w twoim kierunku.

2x Bandyta (są w odległości 10 metrów od ciebie, mają wyciągnięte sztylety.
1x Bandyta podżegacz (jest w odległości 15 metrów od ciebie, trzyma jedną ręką elfa za kark, drugą mierzy do niego z pistoletu.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 20 Marzec 2015, 19:07:38 »
Jaszczur oniemiał. Ten któremu zaufał, którego nazwał przyjacielem okazał się zwykłą parszywą świnią na usługach bandytów. Przyparty do drzewa odwrócił się w strone bandytów. Szyderczy uśmiech podżegacza zagotował krew w jaszczurze ze wściekłości. Szantażował go zwykłym elfem grożąc odebraniem mu życia. Nie mógł na to pozwolić choć był on na ich usługach. Z wolna idąc w jego strone wypalił do niego.
- Mogłem się tego spodziewać, kurwi synie. Zatęchła grota nie będzie ostatnią, którą zniszcze. Wy będziecie kolejni do zabicia. To że jest was trzech to dla mnie żadna przeszkoda. Zakończe ten wasz proceder skurwysyny. Myślisz że bez jednej ręki nie poradze sobie z trzema pryszczami? To mylisz się. - to mówiąc podszedł na odległość 5 metrów. Porozglądał się na bandytów po czym rzucił się z pięścią na podżegacza uderzając go prosto w twarz po czym kopnął go w brzuch powalając na ziemie. Szybko dobył topór do ręki i skinieniem głowy rozkazał uciekać elfowi jak najdalej. Sam był gotowy do walki z trójką nawet na śmierć i życie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 20 Marzec 2015, 21:31:50 »
//Czy ty wiesz co ty napisałeś? Mijasz sobie spokojnie dwóch bandytów jakby nigdy nic, z wyciągniętymi sztyletami, gotowych do natarcia na ciebie i sobie podchodzisz do gościa z pistoletem skałkowym, naładowanym i go uderzasz w twarz i kopiesz w brzuch?

Gdy tak sobie mijałeś jakby nigdy nic bandytów, ci wkurzeni zignorowaniem własnej osoby rzucili się na ciebie tnąc sztyletami. W wyniku ataku, gdy ty ślepo szedłeś sobie naprzód, jeden z bandytów tnąc ostrzami w kierunku nie osłoniętego ramienia, powyżej łokcia, zadał ci płytkie cięcie, na głębokość dwóch centymetrów. Drugi zaś doskoczył do ciebie i siłą nacisku swojego ciała przewrócił cię na plecy. Wskoczył na klatkę piersiową i trzymając ostrza sztyletu skierowane ku dołowi zamierzał wbić się w gardło i zwieńczyć twój szalony żywot.

//Otrzymujesz ranę ciętą głębokości 2 centymetrów na długości 10 centymetrów. Jest to niegroźna dla życia rana, dokuczliwa.

//Kolejna sprawa, masz wypisane jedną rękawicę i jeden naramiennik. Czemu nie jest opisany czy jest to lewy czy prawy? To jest błędne to co tam jest napisane.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 20 Marzec 2015, 21:31:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18