Autor Wątek: Nie ma takiego dobra, które powraca złem!  (Przeczytany 31990 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

Odp: Nie ma takiego dobra, które powraca złem!
« Odpowiedź #180 dnia: 02 Sierpień 2014, 10:14:46 »
- Witaj, przyjacielu. Demony mnie sprowadzają właśnie. Jednak przed wyjaśnieniami i opowiadaniem muszę zaznaczyć, że nie jestem tutaj sam. Proszę, nie dobywajcie broni - sól wsypał z powrotem do mieszka, wiążąc go zawołał: - Patty, Lucasie, wyjdźcie! Spokojnie, bez broni! To przyjaciele!

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Reputacja: 2876
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 02 Sierpień 2014, 10:18:45 »
Lucas schował więc buzdygan do pochwy. Wyszedł spokojnie z kryjówki. Poczucie humoru jak zawsze dopisywało Patty, ta dziewczyna była niesamowita. Spojrzał na nowych przybyszy. Blizny na twarzy, doświadczenie wpisywało się w ich historię. Wyglądali na silnych bojowników, być może mogli się przysłużyć ich sprawie.
- Witajcie. - rzekł krótko. - Bracie, kim są Ci "przyjaciele"?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 02 Sierpień 2014, 10:18:45 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 02 Sierpień 2014, 10:21:28 »

- Nazywam się Corelius, to Alon i Lykiel. Opowiesz mi więcej o waszej misji? Skąd wiedziałeś, że należymy do Rigor Mortis. Tylko niewielu wie o naszej organizacji.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 02 Sierpień 2014, 10:27:18 »
- Jestem Funeris Venatio, paladyn Bractwa ÂŚwitu. Wszyscy należymy do tej organizacji. To jest Lucas Paladin, rycerz. Ta piękność to Patricia de Drake, ÂŚwięty Mściciel, pobłogosławiona przez Zartata. Jest jeszcze jeden nasz towarzysz, Gorn Valfranden, znajdował się na szczycie wieży. Pewnie właśnie schodzi z samej góry, chwilę mu to zajmie - powiedział, przedstawiając siebie i towarzyszy. W międzyczasie nałożył rękawicę i podniósł tarczę, opierając się o nią.
- Naszym zadaniem było zbadanie sprawy demonów. Odwiedziliśmy najpierw Sowie Sady, lecz już było za późno... - tutaj na moment zawiesił głos, nie wiedział jaka będzie reakcja Coreliusa.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 02 Sierpień 2014, 10:51:13 »

- Byliście w Sowich Sadach? Za późno na co?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 02 Sierpień 2014, 10:57:46 »
- Demony były tam przed nami... - Funeris spuścił wzrok. Domyślał się, że to może być bolesna wiadomość dla dopiero co poznanych ludzi. Prawdopodobnie mieli tam wielu przyjaciół, może nawet mieszkały tam ich rodziny.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 02 Sierpień 2014, 11:19:28 »
- Wioska została doszczętnie zniszczona, a ludzie w okrutny sposób pomordowani. Demony zasiały swoje żniwo.. - Lucas urwał znów mając w pamięci obraz wybitych w wiosce mężczyzn, kobiet, nawet dzieci oraz... zabitego brata obecnych tutaj. - Jeden z waszych braci.. powiedział nam o was. Pokazał pierścień i podał nazwę. Był torturowany, niestety nie zdołałem go ocalić.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 02 Sierpień 2014, 11:24:14 »
- Nie zdołaliśmy - poprawił Poeta. - Zabiliśmy wraz z bratem Lucasem dwa ogrze demony, lecz jeden czerwony diabeł, który próbował wyciągnąć informacje z nieszczęsnego członka waszego stowarzyszenia zdołał ulotnić się zanim go dopadliśmy. Przykro mi.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 02 Sierpień 2014, 11:46:35 »

Mężczyzna błyskawicznie posmutniał, ale po chwili na jego twarzy pojawił się grymas nienawiści.
- Zewolo opiekuj się naszymi bliskimi! Pieprzone demony! Pieprzony Nirsal. To pewnie o nim mówisz, natknęliśmy się na jego grupę w lesie. Niestety nam uciekł. Kierowali się w stronę tej warowni, wyglądało na to, że powracają w te strony po dniu spędzonym na zabijaniu niewinnych.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 02 Sierpień 2014, 12:09:46 »
- Nie poznaliśmy jego imienia, ale możliwe, że to właśnie on. Taki brzydki, co nie?

//Wracam po południu.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 02 Sierpień 2014, 12:14:27 »

- Demon o posturze dorosłego mężczyzny, czerwony, ekstrawagancko odziany?

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 02 Sierpień 2014, 12:53:27 »
Gorn który już był na samym dole, schował swój miecz i dołączył do reszty. Witajcie, za pewne jesteście Rigor mortis. Nazywam się Gorn Valfranden, ale pewnie już mnie przedstawiono.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 02 Sierpień 2014, 13:04:12 »
- Tak, to ten. Mówił w łamanym wspólnym, prawdopodobnie mag. Dwa małe rogi na głowie. - Lucas starał się choć trochę przybliżyć postać demona.

//Gorn, no rozjebałeś mnie do reszty teraz...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 02 Sierpień 2014, 13:12:51 »

- To bez wątpienia Nirsal. Przebyliśmy szmat drogi, jesteśmy zmęczeni i ranni po walce z demonami. Możemy się do was przyłączyć? Opowiem wam więcej przy ogniu.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 02 Sierpień 2014, 13:41:12 »
- No cóż... Każda pomoc się przyda.

// Dlaczego Morean?.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 02 Sierpień 2014, 14:13:27 »
- Siadajcie, ogrzejcie się przy ogniu, skosztujcie strawy. Musicie nabrać sił. Słuchamy was zatem. - Lucas polecił wojownikom rozsiąść się w kole, przy czym sam rozpalił ogień ugaszony przez Funerisa i przyniósł zapasy zabrane na wyprawę i rozdał przybyszom. Uważnie skupił się na tym, co zamierzał powiedzieć Corelius. Ciekaw był niesłychanie tego, jak działają Rigor Mortis.

//Schodzisz na dół, wiesz kim są wojownicy, którzy przyszli, wiesz, że Cię przedstawiono, no kurwa..

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 02 Sierpień 2014, 15:52:24 »
Gorn usiadł przy ognisku i czekał na to co opowiedzą przybysze.

// Trochę mijasz się z prawdą. Zapytałem cz są Rigor Mortis, nie wiedziałem, napisałem tak, za pewne jesteście Rigor mortis. to było pytanie. Na dół to było pewne że zejdę, bo nie jestem asasynem który złazi po ścianach[chociaż w krukach chyba taki będę] nie powiedziałem również że wiem że mnie przedstawiliście, napisałem Nazywam się Gorn Valfranden, ale pewnie już mnie przedstawiono. A nie np: mnie już znacie, bo mnie przedstawili.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 02 Sierpień 2014, 17:42:45 »
//Moruś dobrze gada. Kharim mnie tak wkurwiał. Czytał mi w myślach i opowiadał na niezadane pytania. Krasnolud chędożony... Tak samo teraz ty - wbijasz, wszystko niby wiesz, zakładasz to, co się wydarzyło. A idź pan w chuj z takim życiem.

Funeris chwilę wcześniej wyprowadził konie na dziedziniec, gdzie im było wygodnie. Pogłaskał po łbach i pochwalił za to, że nie zarżały, gdy poczuły przybyszów. Może po prostu czuły, że to jest ich miejsce, że ten zapach tutaj się utrzymuje i uznały to za coś naturalnego. Idąc na górę po wąskich schodkach dziękował w duchu Zartatowi. Nie dość, że przybysze nie zabili go w pierwszym momencie, a przecież mogli to zrobić bez wahania, to jeszcze okazali się przyjaciółmi i prawdopodobnymi przyszłymi towarzyszami. Jest w końcu szansa, że pomogą Bractwu. Albo że to Bractwo pomoże im, tego jeszcze nie wiadomo. Zartat jednak czuwał nad nimi, nad swoimi pokornymi sługami.
Ognisko szybko zostało na nowo rozpalone, więc na powrót siedzieli przy pełgającym i trzaskającym ogniu. Chwila wytchnienia przed nadciągającą burzą.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 02 Sierpień 2014, 17:43:22 »
//Nie było znaku zapytania przy Twoim "pytaniu" to raz. Dwa, nawet się im Twoja postać uważnie nie przyjrzała, nie zauważyła pierścieni, niczego charakterystycznego, a od razu stwierdzasz, że to są Rigor Mortis, a trzy to równie dobrze mogliśmy Cię nie przedstawić, bo nie było Cię z nami wcześniej. Wszystko dedukujesz na podstawie poprzednich naszych postów. Jak dla mnie to trochę dziwne, no ale cóż. Od tego jest MG, a nie ja. Po prostu uważam, że coś takiego mega psuje klimat gry.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 02 Sierpień 2014, 17:49:32 »
Najwidoczniej ja nie musiałam przechodzić próby soli, której został poddany Funeris. Może byli ufni lub po prostu nie wyglądałam jak opętana przez demona. Nie byłam pewna, która opcja była lepsza, więc po prostu to zostawiłam, pewnie nigdy się już nie dowiem. Podążyłam zatem za grupą i zasiadłam ze wszystkimi przy ogniu, ogrzewając się w jego cieple. Zima już się zaczęła, zimne mury dawały całkiem nieźle uświadamiały człowieka o temperaturze panującej na zewnątrz. Chuchnęłam w dłonie i spojrzałam na nowoprzybyłego człowieka, który najwyraźniej dowodził grupką i czekałam na dalszą część historyjki.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 02 Sierpień 2014, 17:49:32 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything