Autor Wątek: Konwój z bronią dla armii  (Przeczytany 17482 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Konwój z bronią dla armii
« Odpowiedź #240 dnia: 19 Czerwiec 2014, 20:27:39 »
- Co nie zmienia faktu, że jesteśmy w połowie drogi już i, tylko czekać aż zobaczymy mury Efehidonu.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #241 dnia: 19 Czerwiec 2014, 20:29:12 »
- Owszem, ale nigdy nic nie wiadomo. Możemy na tą chwilę obecną się nieco zrelaksować.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #241 dnia: 19 Czerwiec 2014, 20:29:12 »

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #242 dnia: 19 Czerwiec 2014, 21:41:04 »
- Zrelaksować? Teraz wieziemy ładunek o znaczeniu strategicznym. Musimy być skupieni.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #243 dnia: 19 Czerwiec 2014, 21:48:53 »
- Mądre słowa Melkiorze. Będziemy jechać całą drogę bez zatrzymywania, a w nocy dojedziemy do stolicy. Elf wyciągnął już łuk z sajdaka.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #244 dnia: 19 Czerwiec 2014, 21:53:05 »
Było po południe gdy znowu dotarli w okolice chramu, tyle że tym razem na jego schodkach siedziała 10-tka ludzi wyglądających niezbyt miło.
- Wyczuwam kłopoty...

25m od nas

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #245 dnia: 19 Czerwiec 2014, 21:54:31 »
Dobrze, że wyjąłem łuk. Pomyślał elf i zaczął delikatnie wyciągać żelazną strzałę. - Kto z nimi gada?, czy już mogę zacząć ostrzał?.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #246 dnia: 19 Czerwiec 2014, 21:58:24 »
- E! Zacni panowie, tu się myto płaci. Grzywnami, ale i złotem nie pogardzimy. Zakrzyknął jeden z nich stojący bliżej drogi.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #247 dnia: 19 Czerwiec 2014, 22:00:05 »
Anette jedynie załadowała kuszę. Chciała pozwolić wysłowić się człowiekowi od okrętów. Wydawał się mieć niezłe gadane a zawsze lepiej uniknąć walki. Zwłaszcza że coś z towaru mogło zniknąć w czasie akcji.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #248 dnia: 19 Czerwiec 2014, 22:08:42 »
Gorn który siedział z tyłu co w pewnym sensie pozwoliło mu ukryć to co robi. Otóż Gorn zaczął ładować kuszę. W bardzo szybkim tempie udało mu się ją załadować.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #249 dnia: 19 Czerwiec 2014, 22:20:45 »
//Gorn, jak ty nosisz kuszę, młot i tarczę na plecach  <huh>

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #250 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:13:04 »
-Dobra ja będę z nimi gadał. - powiedziałem i zeskoczyłem z wozu. Przeczesawszy włosy palcami poprawiłem kubrak i ruszyłem w kierunku stojących ludzi.
- Witajcie! - powiedziałem z zawadiackim uśmiechem.
- Oczywiście, rozumiem konieczność utrzymania szlaku w należytym porządku, aby żadne męty i szumowiny się na nim nie kręciły, dlatego bardzo chętnie dołożymy cegiełkę do tego jakże zacnego dzieła. Nie mniej jesteśmy tylko prostymi przewoźnikami i wieziemy solone mięso dla armii królewskiej. Myśliwi z północy zakończyli pierwsze wiosenne łowy na grubego zwierza, ale że to też czas rui i innych takich, to za dużo tego nie mamy. A armia już w gotowości ledwo parę kilometrów dalej. Więc jeżeli jesteście przyjaciółmi Valfden to mam nadzieję, że nie obrazicie się, na tą zaliczkę 100 grzywien, którą wam teraz proponuję. Za niecałe dwa tygodnie będziemy wracać po drugą transzę tym razem ryb to dopłacilibyśmy resztę. Możemy się tak umówić?

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #251 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:28:55 »
Bandyci popatrzyli po sobie, coś tam postękali, pokrzyczeli aż w końcu jeden z nich się odezwał.
- Pewności że nie kręcicie nie mamy ale... nie będziemy się bić o solone mięso prawda? Dajcie więc te 100 grzywien i jedźcie dalej.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #252 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:34:33 »
//: Chciałbym mieć granat, który mógłbym mu rzucić w mieszku ;/

-W takim razie momencik. - powiedziałem i ruszyłem w kierunku wozu. -Zrujnuje mnie ta wyprawa. - przekląłem los w myślach i otworzyłem swoją sakwę. Wewnątrz znajdowało się kilka mieszków ze złotem "na drogę", z których to wybrałem taki, który zawierał 100 grzywien i na powrót zamknąłem sakwę wpychając ją pod płachtę.
-Czym ja w karczmie, zapłacę? Będę sobie musiał przez was długów na robić, ale cóż. Jak mus to mus, trakt sam się nie ochroni. Proszę bardzo. - powiedziałem i podałem swojemu rozmówcy pieniądze.
-Kompania w drogę. - zakomenderowałam i gdy wóz na którym jechałem zbliżył się do mnie wskoczyłem na jedną z burt.
- Bywajcie w zdrowiu i do widzenia! - zakrzyknąłem jeszcze do bandytów. Pojechaliśmy dalej.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #253 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:38:04 »
Nathaniel odłożył strzałę do kołczanu. Teraz jak ruszyli, byli bliżej celu niż mogło się wydawać. Jednak reakcja Gordiana zaskoczyła elfa. - Widzę Gordianie, że wolisz ścieżkę pokojową. Bardzo chwalebne z twojej strony płacąc im zamiast zabijać.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #254 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:44:15 »
- Zabicie ich tak na prawdę by nic nie dało, zresztą... kto wie ilu ich jeszcze w chramie siedzi co? O tym nikt nie pomyślał.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #255 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:45:55 »
- Widocznie Gordian pomyślał. Już raz ich spotkaliśmy w chramie i było ich tam trochę dużo. W sumie dobrze, że sprawa potoczyła się inaczej nie?.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #256 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:52:20 »
- Oj 100 grzywien za ładunek warty kilkanaście tysięcy to nie jest dużo. Zresztą mam zbyt wiele do stracenia by przypadkowo oberwać strzałą lub nożem pod żebra. - odpowiedziałem.
- Każdy dowódca powie Ci jedno, szczęście to kurwa. Nigdy nie wiadomo komu dopisze. Wystarczyłaby pochodnia rzucona na wóz i nie ma z nas co zbierać. Ogień chwyci płachtę, od niego zajmą się skrzynie, a wolałbyś nie widzieć co by się stało jakby tyle amunicji pierdolnęło na raz. Do grobów złożyliby pewnie tylko broń. - dodałem po chwili.
-Zresztą, żaden ze mnie wojownik a i jak słusznie zauważył Melkior cholera wie ile ich tam siedziało jeszcze. - a w tym momencie nagłe chrapnięcie wyrwało mnie z rytmu.
-Weźcie go gdzieś zostawcie, albo wrzućcie do jakiej kałuży, bo mnie zaczyna drażnić. Przyjechał się wyspać na konwoju. Mogliśmy go zostawić bandytom jako poręczenie tego, że wrócimy. - powiedziałem wskazując na Thor Groma.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #257 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:53:42 »
-Skoro wojna idzie to każdy człowiek na Valfden może później się przydać. Więc to też można uwzględnić jako zabieg w tym kierunku.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #258 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:58:10 »
- Hahaha. - zaśmiał się Melkior na propozycję Gordiana
- Ja raz widziałem jak pieprzło. Mieliśmy mniejszy ładunek i to była moja prywatna... Przemycałem broń do Tinriletu i gdy stawaliśmy pod "Kozim Kopytem" zaatakowali nas jacyś debile. Podpalili wozy i jak jebło!

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #259 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:59:31 »
- To, co zostawiamy go w rowie?. Zapytał z uśmiechem na twarzy elf, lecz po chwili zastanowienia rzekł. - Powinien dostać jakąś karę za obijanie się. Ten gościu nic nie zrobił nawet palcem nie kiwnął. Słysząc słowa krasnoluda odpowiedział. - Pewnie z karczmy i z wozów nic nie zostało?.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #259 dnia: 20 Czerwiec 2014, 10:59:31 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18