Autor Wątek: Kill dem oll!  (Przeczytany 33198 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Kill dem oll!
« Odpowiedź #180 dnia: 25 Maj 2014, 20:00:47 »
-ÂŻyjemy! Co z pozostałymi ?- krzyczałem stojąc za ścianą pobliskiej kamienicy

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 25 Maj 2014, 20:02:59 »
//Ile metrów, z której strony, jedną uliczką, wszystkimi? Nie chcę wymyślać świata, to twoja działka.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 25 Maj 2014, 20:02:59 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 25 Maj 2014, 20:03:08 »
- No, co Ty!. Skwitował krótko, a kiedy to mówił kula przeleciała mu koło głowy. Kharim natychmiast użył przemieszczenia i kucał obok Aragorna. - Masz jakiś plan!. Krzyknął, bo nie wiedział czy jeszcze nie ogłuchł.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 25 Maj 2014, 20:14:44 »
- Tak! Napierdalać!

//Macie mapke  :)
//Niebiescy to my, czerwoni to oni
//Odległości zostawiam wam

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 25 Maj 2014, 20:15:41 »
Jeden z najemników ruszył na gorna. Kiedy dobiegł do ściany gdzie stał gorn, został przez niego powalony. Gorn wyjął miecz i zaczął go ciąć mówiąc.- Giń! Giń! Giń!  wyrzeźbie ci brodę jak małej dziwce!, Teraz ku*wa małe Lifting!. Tak krzycząc Gorn wbił mu miecz w gardło zabijając  jednego najemnika, drugi podbiegł, Gorn szybko schował miecz, wyjął młot, , powalił 2 najemnika i zaczął go walić młotem krzycząc.- Teraz ku*wa wyżeźbimy ci trochę nochala, Po chwili Gorn go zabił. Prawię natychmiast dobiegł do niego  3 najemnik który obalił Gorna na ziemię, jednak został zrzucony. Gorn wstał i zaczął go walić młotem krzycząc.- Dobra, teraz czas na  Lifting policzków, A masz!. W końcu Gorn po zabiciu 3 najemników schował się z powrotem za ścianą.

//Gorn, Szeklan, Lucjan, Funeris. Idzie na was 12x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Najemnik
//Dodatkowo na dachach są kusznicy w liczbie 10x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
//Aragorn i Kharim ostrzeliwani przez 10x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta_pod%C5%BCegacz

//może tak być? .
« Ostatnia zmiana: 25 Maj 2014, 20:18:22 wysłana przez Gorn z Rivi »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 25 Maj 2014, 20:17:32 »
Szeklan przykucnął koło ściany, kiedy z rogu wypadło dwóch najemników uzbrojonych po zęby. Dobyłem szybko toporka po czym ruszyłem w ich strone. Najemnicy szybko dobyli broń. Ruszyłem na jednego prubójąc mu wbić topór w klatke piersiową jednak ten szybkim krokiem podciął mi nogi powalając z hukiem na ziemie. Drugi podbiegł, dobył miecza i zamachnął sie prubójąc mnie zabić. Jednakże ziemi i z całym impeten podniosłem sie energicznie z ziemi wdając sie w zacięty bój z rywalami. Przeciwnik chcąc pozbawić mnie broni zamachnął sie mieczem zachaczając o moj toporek. Drugi zaś prubował zabić mnie od tyłu. Jednak w sama pore zorientowałem sie i z całej siły uderzyłem go trzoniek od siekiery w brzuch powalając go na ziemie. Po tym odwrocilem sie uderzajac go toprkuem prosto w bark. Jednak chwilowa nieuwaga dała drugiemu przeciwnikowi dogodny moment do ataku, który precyzyjnie zadaje mi dotkliwe pchniecie mieczem w plecy.

//Jaka głebokość rany?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 25 Maj 2014, 20:18:17 »
//Jeszcze jedno pytanie: zważywszy, że stoję nie tam, gdzie reszta, to ile sztuk ludziów idzie na mnie?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 25 Maj 2014, 20:20:19 »
- Aragornie, mam pewien pomysł. Naładuję się specjalnym zaklęciem, który pomoże mi w walce. Następnie przemieszczę się za ich plecy i zrobię z siebie małe tornado rozbijając ich szyki, a być może zabiję wszystkich. Jest jednak, ale musiałbyś zając się kusznikami. Jak Ci się to widzi?.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 25 Maj 2014, 20:23:42 »
Jeden z najemników ruszył na gorna. Kiedy dobiegł do ściany gdzie stał gorn, został przez niego powalony. Gorn wyjął miecz i zaczął go ciąć mówiąc.- Giń! Giń! Giń!  wyrzeźbie ci brodę jak małej dziwce!, Teraz ku*wa małe Lifting!. Tak krzycząc Gorn wbił mu miecz w gardło zabijając  jednego najemnika, drugi podbiegł, Gorn szybko schował miecz, wyjął młot, , powalił 2 najemnika i zaczął go walić młotem krzycząc.- Teraz ku*wa wyżeźbimy ci trochę nochala, Po chwili Gorn go zabił. Prawię natychmiast dobiegł do niego  3 najemnik który obalił Gorna na ziemię, jednak został zrzucony. Gorn wstał i zaczął go walić młotem krzycząc.- Dobra, teraz czas na  Lifting policzków, A masz!. W końcu Gorn po zabiciu 3 najemników schował się z powrotem za ścianą.

//Gorn, Szeklan, Lucjan, Funeris. Idzie na was 12x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Najemnik
//Dodatkowo na dachach są kusznicy w liczbie 10x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ochroniarz
//Aragorn i Kharim ostrzeliwani przez 10x http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta_pod%C5%BCegacz

//może tak być? .
//Co to kurwa jest? Cofam akcje  <facepalm>

//Szeklan, rana głęboka na centymetr przez pół pleców
//Funeris: 3

- Powiedz kiedy!

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 25 Maj 2014, 20:29:11 »
Krasnolud skoncentrował się i przyłożył dłoń do swojego korpusu. Następnie wypowiedział inkantację łaski siły. - Grashiz!. Energia magiczna rozeszła się, po ciele wojownika wypełniając go dodatkową siłą, lecz niestety zaklęcie nie osiągnęło pełnej mocy. Dlatego musiał chwilę poczekać, żeby każdy mógł przekonać się o jego prawdziwej mocy.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 25 Maj 2014, 20:32:21 »
Przewróciłem sie na plecy. Rana obficie krwawila. Napastnicy podeszli blisko mnie i jeden z nich zamierzał mnie dobić. Wtedy wykorzystałem moment kopiąc jednego w kolano powalajac go. Szybko wstałem. Drugi napastnik zamachnął sie mieczem jednak nie trafił we mnie odkrywając swój słaby punkt jakie były plecy. Wykorzystałem okazje uderzjac go z całej siły toporkiem w plecy powalając go na ziemie. Drugi zdarzyl zajasc mnie od tylu duszac mnie. Drugi zdarzyl wstac z ziemi pedzac w moim kierunku. Szybko oparlem sie o drugiego uderzajac rannego napastnika w brzuch a duszacego mnie najemnika grzyzac w ramie po czym puszajac mnie zatopiłem swoj toporek w jego skroni zabijajac go na miejscu.

//Gorn, Szeklan, Lucjan, Funeris. Idzie na was 14x najemników

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 25 Maj 2014, 20:37:31 »
Pierdolone zasadzki... Jak tego nie przeżyję, to kogoś zabiję. Jak Zartata kocham, komuś dzisiaj spadnie głowa z karku i nie będzie bynajmniej to moja głowa.
Kilku przeciwników naprzeciwko niego. Najemnicy - zwyczajnie ubrani, zwyczajnie wyposażeni, jak to najemnicy. Oni wszyscy wyglądali podobnie, nawet blizny mieli w podobny miejscach. To chyba jakaś stała kosmiczna, reguła, że pod każdą szerokością geograficzną najemnik musi być nieco obszarpany, ale porządnie wyposażony i musi mieć na styranej wojną twarzy jakąś bliznę. Mniejszą, większą, nie ważne - musi być jakaś. Ten pierwszy, który ośmielił się przyspieszyć kroku, też miał jedną. Przez cały policzek, a jakże!
Zartacie, pomóż mi z tego wyjść, a zyskasz tak wiernego wyznawcę, że Szarik ze sławnego eposu będzie mi mógł co najwyżej resztki z wieczerzy wyjadać. Myślał to wszystko, gdy i on sam ruszał do przodu. Przeciwnik miał długi, dwuręczny miecz, który jest z reguły powolniejszy, ale posiada zdecydowania większą siłę rażenia. Nie wiedział jednak, że Funeris ma w ręku małego czarnucha, który potnie go w kawałeczki, zanim jeszcze tamten zdąży zwrócić uwagę na odpadającą kończynę. Wykorzystując siłę rozpędu wpadł tarczą i całym ciężarem ciała na człowieka. Wiedział, że tamten wykona zamach, by spróbować powalić Funerisa jednym mocnym ciosem. Rekrut Bractwa był jednak szybszy i naparł pierwszy. Wybił z rytmu najemnika i wbił mu miecz z czarnej rudy tuż na kroczem, gdzie kończył się jego napierśnik. Minerał, z którego wykonano brzeszczot bez najmniejszego trudu przebił warstwy pancerza i wgłębił się mocno w ciało, pokrywając się czerwienią.
Poeta wyciągnął klingę z umierającego ciała, blokując cios następnego przeciwnika, który się zbliżył. Zbił podły sztych w prawo, tuż obok nogi. Odskoczył kawałek do tyłu, z tarczą trzymaną przed sobą i mieczem rządnym krwi ofiar. Sparował następny cios, który szybko został wyprowadzony i sam zrobił wypad, odpowiednio pracując nogami, mierząc w wewnętrzną stronę uda szmaciarza z niemalże dwumetrowym mieczem. Przecięta arteria powinna szybko zabić najemnika.
Swoją wierną towarzyszkę tarczę trzymał cały czas przy sobie, zasłaniając się ewentualnym następnym atakiem. Starał się stać jednak blisko ścian budynku - na tyle daleko, by mieć swobodę ruchów, ale też na tyle blisko, by jego przeciwnik, do którego mierzył, był jedynym człowiekiem, który mógł mu coś zrobić. Następny napastnik musiałby go obejść i nie mógł w tamtej chwili wykonać żadnego śmiercionośnego ciosu.

//3 ludziów - 1 = 2 pozostałych przy życiu najemników, jeden atak na następnego czeka na akceptację.
I nie czepiaj się kolegi, ładnie się wyżył na trzech gościach. :D

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 25 Maj 2014, 20:42:34 »
//Funeris, ten drugi się wykrwawia. Trzeci bierze zamach by odrąbać ci głowę.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 25 Maj 2014, 20:44:28 »
Gorn oparł się o ścianę, po chwili z boku ściany wypadło 2 najemników. Gorn wyciągnął miecz a następnie podjął walkę, zręcznie blokowali, unikali, kontrowali swoje ciosy. 1 najemnik zaczął ciąć Gorna w klatkę piersiową, jednak jego ciosy zostały bezbłędnie sparowane, Gorn oskoczył od ściany i 1 najemnika. 2 z najemników  wykorzystał okazję i zaatakował. 1 cios był jednak niedokładny i zbyt wolny, co dało czas na unik. Obaj najemnicy ruszyli w szarży. Gorn zręcznie przeskoczył nad nimi i ciął 1 najemnika w plecy. A następnie wbił mu miecz w samo serce zabijając go. 2 najemnik wykorzystał okazję powalając gorna, i skoczył na niego. Rozpoczęła się walka na ziemi. Gorn dzielnie walczył z najemnikiem , zrzucił go z siebie, szybko schował miecz i wyciągnął młot. Najemnik wstał jednak gorn dobiegł do niego uderzając go młotem w klatkę piersiową. Dobił przeciwnika mocnym uderzeniem w głowę.

12x najemników

//Dzięki Funeris  :D
« Ostatnia zmiana: 25 Maj 2014, 20:51:56 wysłana przez Gorn z Rivi »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 25 Maj 2014, 20:50:08 »
Jeden był z głowy. Ruszyłem szybko w strone drugiego najemnika, który szedł w moją strone. Pomyślałem Odjebe Ci łeb! po czym żuciłem sie na niego. Jednak on szybkim ruchem przeciął mi noge. Upadłem na ziemie. Sprawa była już beznadziejna ale, kiedy ten podszedł bliżej co wykorzystalem oplatujac mu nogi ogonem powalajac go na ziemie. Wstałem tak szybko jak dałem rade z mocno krwawiąca noga wymierzajac ostatni cios przeciwnikowi przecinając mu szyje.

11x najemników
« Ostatnia zmiana: 25 Maj 2014, 21:18:01 wysłana przez DarkModders »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 25 Maj 2014, 20:53:38 »
Jeden był z głowy. Ruszyłem szybko w strone drugiego najemnika, który szedł w moją strone. Pomyślałem Odjebe Ci łeb! po czym żuciłem sie na niego. Jednak on szybkim ruchem przeciął mi noge. Upadłem na ziemie. Sprawa była już beznadziejna ale, kiedy ten podszedł bliżej uderzyłem go w kolano łamiąc je. Wstałem tak szybko jak dałem rade z mocno krwawiąca noga wymierzajac ostatni cios przeciwnikowi przecinając mu szyje.

11x najemników
//Czym mu je złamałeś?

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 25 Maj 2014, 20:54:55 »
//Kopnąłem go w kolano ta zdrowa noga jeśli to jest możliwe

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 25 Maj 2014, 20:58:18 »
//No on ma kolczugę, nie poczułby zbytnio. Jesteś jaszczurką używaj ogona w walce  ;p taka podpowiedź

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 25 Maj 2014, 20:59:48 »
//Dzieki za podpowiedz  ;) ale walka z tym najemnikiem zaliczona czy do poprawki?

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 25 Maj 2014, 21:01:33 »
Poczuł opór, było dobrze. Ważna arteria została przecięta, co do tego można było być pewnym. Do tego była to noga, więc najemnik nie dość, że tracił mnóstwo krwi, to jeszcze nie mógł zapewne stać, a na pewno atakować. Jak wiadomo, do wykonania poprawnego ataku, trzeba rąk i nóg. Wypady, cięcia, sztychy - to wszystko zaczyna się na dole, od przeniesienia ciężaru ciała i zrobienia wykroku. Z przeciętą tętnicą było to bardzo trudne.
Poeta kątem oka dostrzegł, że ten trzeci zamierza się swoim wielkim mieczem na niego, by najprawdopodobniej wykonać na nim dekapitację. Lubił swoją głowę, nie dało się ukryć, więc nie chciał dać tej przyjemności napastnikowi. Skoczył z przyklęku w prawo, nisko trzymając ciało, by flanger przeleciał mu nad głową i całą resztą przystojnego przecież tułowia. Zostawiając tego rannego w spokoju, chciał zająć się tym zdrowym, wściekle atakującym go najemnikiem. Funeris chciał ciąć na odlew swoim mieczem, lecz tamten wykonał unik. Rekrut odskoczył chwilę później do tyłu, by uniknąć spotkania z potężną klingą, która pewnie by mu odrąbała całą rękę tuż przy barku. Poeta musiał to skończyć jak najszybciej, więc gdy miecz napastnika wisiał jeszcze nisko przyskoczył do niego momentalnie i zaatakował jego ramiona, które dzierżyły oręż. Czarna Bestia w miarę gładko przecięła ochronne karwasze na przedramionach, następne skórzane rękawy, skórę, kości i resztą tego, co napotkała na swojej drodze. Pozbawiony górnych kończyn najemnik nie zdążył nawet zareagować grymasem twarzy, gdy Funeris zdzielił go mieczem przez twarz, masakrując ją nie do poznania. Gdyby najemnik z tego wyszedł, miałbym chyba największą i najwspanialszą bliznę, jaką taki człowiek mógłby chcieć kiedykolwiek posiadać.
Poeta wykorzystując osłabienie ostatniego napastnika podszedł do niego z tarczą przed sobą. Powinien bez problemu zablokować lub odbić ewentualny atak, który mógłby nastąpić. Celując w okolice głowy, wykonał zamaszyste cięcie, które miał pozbawić wrednego skurwiela życia.

//1 żywy, mam nadzieję, że niedługo.
//Poza tym - na cholerę się sam okaleczasz, Szeklanie? Zostaw to MG. :)
« Ostatnia zmiana: 25 Maj 2014, 21:03:36 wysłana przez Funeris Venatio »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 25 Maj 2014, 21:01:33 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18