Autor Wątek: Klątwy i uroki  (Przeczytany 10604 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

Odp: Klątwy i uroki
« Odpowiedź #60 dnia: 13 Wrzesień 2013, 19:39:10 »
Byłeś kiedyś w Aertru? Chłopie! Co tam się nie działo. Nie tak dawno temu była tam pewna egzekucja. No... Miała być. Jakieś dwie bandy zaczęły rozpierdol w wiosce. Heh.. Ortega pewnie zadowolony był.. Skąd on to wiedział ciekawiło cię.

//Btw. My z Ortegą kumple są :D

Offline Jiroslav

• Myśliwy
  • Reputacja: 537
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 13 Wrzesień 2013, 19:43:16 »
-Znasz Ortege? Ha! Byłem tam! Wiesz co u niego? Gość jest w porządku, ale nie widziałem go od tej egzekucji co to jej nie było.-

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 13 Wrzesień 2013, 19:43:16 »

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 13 Wrzesień 2013, 19:44:22 »
Wiem, co wiem! Tyle wiem że został porwany...

//Będe potem.
« Ostatnia zmiana: 14 Wrzesień 2013, 12:51:58 wysłana przez Kratos »

Offline Nikolaj

• Obywatel
  • Reputacja: -3749
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 13 Wrzesień 2013, 19:45:14 »
Nikolaj wrócił szybko do Melkiora.
- Gadali, że czegoś szukają. Jakaś Luna jest ich chyba przywódcą. Tak wywnioskowałem. Teraz zmierzają w kierunku wioski. Ja bym ich szybko wyeliminował. Co ty na to?

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 13 Wrzesień 2013, 19:53:03 »
- Byłoby najlepiej. Powiedział nakładając strzałę na cięciwę. - Prowadź.

//Jak miło że my w lesie jesteśmy i mam finiszer.

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 14 Wrzesień 2013, 10:20:20 »
// I jest noc.

Nikolaj więc prowadził w kierunku przyszłych trupów.
- Jednego zostawimy przy życiu... - wspomniał.
Idąc cicho przez las chciał ustawić się nie z boku, tylko z tyłu przeciwników. Dałoby to możliwość celniejszego strzału. Gdy byli już w odległości 40 metrów, Nikolaj dał znak elfowi i napiął cięciwę. Oddał strzał celując w plecy.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 14 Wrzesień 2013, 11:22:19 »
Jeden żywy tak? Pomyślał elf, łuk miał przygotowany wcześniej toteż wystarczyło naciągnąć i strzleić. Sekundę po wampirze w stronę uda drugiego bandyty poszybowała strzała.

Offline Jiroslav

• Myśliwy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 14 Wrzesień 2013, 11:39:15 »
// Nikolaj, Melkior

Wystrzelona przez Nikolaja strzała bezbłędnie trafiła w cel. Raniony człowiek wygiął plecy w łuk i z cichym stęknięciem zwalił się na ziemię. Strzała elfa nie miała aż tyle szczęścia. W prawdzie bandyci nieśli pochodnie, jednak mimo wszystko było ciemno. Grot ledwie drasnął człowieka, który krzyknął głośno i skoczył w krzaki spodziewając się kolejnych pocisków. Tak, czy owak czwórka rzuciła się w waszą stronę.

Bandyta 5/6

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 14 Wrzesień 2013, 12:10:29 »
Nikolaj nie czekał na jakieś zaproszenie do walki, tylko automatycznie sięgnął po kolejną strzałę. Zanim przeciwnicy dobiegli oddał kolejny strzał. Celował w klatkę piersiową. Strzała świsnęła i bezbłędnie uderzyła w mostek. Bandyta osunął się na kolana. Umierał.
Szybko schował łuk i wyciągnął miecz. W pozie bojowej czekał na przeciwników. Miał nadzieję, że Melkior równieżmodda strzał, zanim rozpocznie się walka na broń białą.

4/6

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 14 Wrzesień 2013, 13:42:47 »
//Jiros, gdybym nie był elfem to bym nie miał tu finiszera z racji nocy, ale to:
Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.
Zapewnia mi finiszer i pierwszeństwo ataku. :)

Melkior przygotował kolejny pocisk, naciągnął powoli cięciwę szybko wymierzył i oddał strzał. Pocisk trafił bandytę w klatkę piersiową przebijając płuco, centymetry od serca. Przeciwnik osunął się na ziemię gdzie powoli konał. Elf cofnął się kawałek szykując kolejną strzałę.

3/6

Offline Jiroslav

• Myśliwy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 14 Wrzesień 2013, 15:50:04 »
Bandyci doszli do wniosku, że nie zdołają do was dobiec zanim naciągniecie kolejne strzały i schowali się za drzewami kilka metrów przed wami. Trzeci, który został w tyle podniósł głowę z krzaków, zerwał się na nogi i zaczął uciekać utykając lekko.

//W porządku  ;)

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 14 Wrzesień 2013, 16:04:52 »
Taki chuj...
Nikolaj zerwał się do biegu. Był Wampirem, nikt by go nie dogonił. Pobiegł wprost na bandytów. Wystarczyły sekundy, by znaleźć się przy nich. Zanim spostrzegli co się dzieje, ominął jedno drzewo, złapał za gardło jednego z nich i pchnął w brzuch mieczem. Szybko wyrwał klingę i ruszył dalej. Będą kilka metrów od uciekającego ze strzałą skoczył i wylądował mu na barkach przygważdżając do ziemi.

1(+1 przygwożdżony)/6

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 14 Wrzesień 2013, 16:51:38 »
Dobranoc... Przygotowana wcześniej strzała poszybowała prosto między łopatki bandyty. Nie było opcji by przeżył strzał z takiej małej odległości. - Już mu współczuję. Rzekł podchodząc do Niko siedzącego na bandycie. - "Przeczytasz go"? - spytał, wiedział że niektóre wampiry są w stanie odczytać wspomnienia z krwi.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 14 Wrzesień 2013, 17:01:48 »
A w tym czasie Kratos razem z Jirosem dalej rozkładali obóz.

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 14 Wrzesień 2013, 19:20:22 »
- Niestety nie potrafię. Kiedyś tak... Ale zapomniałem. Ale i tak będzie śpiewał - zaśmiał się następnie dosyć złowieszczo. Odwinął kołnierz przyszpilonego nieszczęśnika i bez żadnych ceregieli wbił się mu w szyje kłami. Ssał i ssał. Wpił około litr krwi. ÂŚwierzej krwi przerażonego człowieka.
- A teraz powiesz nam coś za jeden, kim byli twoi kumple, kim jest Luna. Następnie co robicie w wiosce i ilu was jest. Jak nie odpowiesz... Cóż, trochę krwi jeszcze masz, a ja dawno nie piłem.

Offline Jiroslav

• Myśliwy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 14 Wrzesień 2013, 20:41:02 »
//Nikolaj, Melkior

-Nie! Zostaw mnie!-Wrzeszczał przerażony człowiek. -Ja tylko wykonywałem rozkazy!-Załkał bandyta. -Dobra! W wiosce został tuzin ludzi. Dwa następne wysłali żeby odszukać w lesie starego... Chodziliśmy szóstkami, ale większość już pewnie zaprzestała poszukiwań...-

//Jiros, Kratos

Alchemik wrócił z lasu z tyloma gałęziami, ile był w stanie unieść. Jiros ułożył je w ładną kupkę, w bezpiecznej odległości od drzewa, a Kratos podpalił. Wszyscy rozsiedli się wygodnie dookoła, jednak już po kilku chwilach ktoś przerwał ten odpoczynek.
-Ej! Tu coś widzę, jakaś polana!-Z pomiędzy drzew wyłoniła się szóstka mężczyzn.

Bandyta 6/6

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Bandyta

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 15 Wrzesień 2013, 11:41:51 »
Hmm.. Ale ciepło... Niedługo się cieszył. W krzaków wyszli bandyci. Wstał. Skupił energię. Anash! Wypowiedział inkantacje. W ręce powstał granat magmy, który nie tak dawno oparzył mu nogi. Rzucił go w stronę bandytów.

Offline Jiroslav

• Myśliwy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 15 Wrzesień 2013, 18:16:19 »
Granat trafił prosto w pierś bandyty, który pierwszy wyjrzał z lasu. Rozprysnął się, jednak pozostali byli jeszcze poza jego zasięgiem. Odskoczyli unikając poparzenia... Niestety krzewy odskoczyć nie mogły. Kilka się zapaliło, a ogień powoli zaczął się rozprzestrzeniać. Rozbójnicy ominęli płomienie szerokim łukiem i pobiegli prosto na grupkę stłoczoną dookoła ogniska. -Miałeś uważać!-Jiros podniósł kostur.

Bandyci 5/6

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 15 Wrzesień 2013, 18:50:08 »
- Jedną szóstkę rozwaliliśmy... Co z nim robimy Niko?

Offline Nikolaj

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 15 Wrzesień 2013, 18:56:41 »
- Ja wiem...- udał zamyślenie, po czym uderzył mężczyznę głownią miecza w czerep, prze co tamten stracił przytomność.
- Wypuszczać nie ma co było. Zaalarmowałby swoich, przystał do innej szajki, cholera wie co zrobił. Na pewno nie było by większego pożytku. Wybaczysz na chwilę? Muszę dokończyć... - zaśmiał się cicho i ponownie przyczepił się do bandyty. Pił jego krew aż tamten zaczynał robić się blady. Do momentu gdy przestało bić jego serce.
- Ruszamy do wioski?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 15 Wrzesień 2013, 18:56:41 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18