Autor Wątek: Ostatnia Wieczerza  (Przeczytany 11761 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

Odp: Ostatnia Wieczerza
« Odpowiedź #40 dnia: 18 Czerwiec 2013, 20:32:31 »
Słysząc jak Aurius się przedstawia Adamus nie mógł sobie odpuścić. Nie codziennie zdarzało mu się przedstawiać pełnym nazwiskiem i tytułami, ale jak mógł to co się będzie. Podał dłoń paladynowi po czym zaczął mówić:
-Adamus Roydil aep Yarpen ibn Thor, baron Cervar, współwłaściciel Pancernego Wiewióra, na służbie u Aragorna Tacticusa. Nieprzyzwoite tytuły sobie odpuszczę. Miło mi.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #41 dnia: 18 Czerwiec 2013, 21:09:45 »
Ork na odpowiedź też zażartował. Pokazał Elrondowi palec serdeczny na którym pojawiło się pełno jasnoniebieskich żyłek, które wydawały odgłos przypominający ćwierkot małych ptaków.
- W końcu nauczyłem się lepszej kontroli nad tymi piorunami. Mimo, że jakiś większych obrażeń nie zadam, to jednak umiem nimi fajniej władać. Zacisnął teraz pięść, błyskawice się rozeszły po niej i jakby przyspieszyły. Rozluźnił teraz nagle rękę, jakby trzymał w niej jakiś gorący przedmiot i błyskawice zniknęły.
- Cosik teraz więcej wspólnego ze sobą mamy Adaś. Rzekł, gdy usłyszał jego wypowiedź.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 18 Czerwiec 2013, 21:09:45 »

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
  • Reputacja: 698
  • Drugie wcielenie Draga!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #42 dnia: 18 Czerwiec 2013, 21:52:26 »
A Zeleris wziął i się oparł o wóz, czy na co tam te skrzynie pakowali. Tak sobie stał, opierając się i milczał, gdyż nic do powiedzenia nie miał. Wszyscy inni sobie gadali, Mogul chwalił się piorunami, a Adaś poznawał się z paladynem. Ogólnie atmosfera była mniej więcej taka jak zawsze. I było dobrze. Mag postanowił w końcu zrobić coś więcej niż tylko stanie, zanim ruszą w drogę.
- Nocturn, tak? - podszedł do Nocturna, tak. - Podobno uczysz się magii powietrza, mam rację? - zagadał. Jakby nie patrzeć był to wspólny temat.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #43 dnia: 19 Czerwiec 2013, 00:21:56 »
Najlepszy myśliwy w mieście nie mógł przepuścić takiej okazji. Zabrał dwa konie, na jednym jechał, a na drugim ciągnął swój sprzęt myśliwski. Kiedy dotarł do swoich znajomych zaczął poprawiać juki, tak jakby mógł o czymś zapomnieć.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 19 Czerwiec 2013, 10:58:25 »
-Na pewno pociąg do alkoholu!-Powiedział uśmiechając się do orka. A i nie wątpie że jeszcze parę rzeczy się znajdzie.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #45 dnia: 19 Czerwiec 2013, 12:47:07 »
A Kratos dalej pracował przy skrzyniach. Kompania sobie gadała, większość znał chociaż pewnie oni nie znali jego. Ale to nie ważne. Nie podchodził, a podczas roboty rozmyślał.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #46 dnia: 19 Czerwiec 2013, 14:11:03 »
- Dobra. Skoro wszystko raczej już jest i raczej wszyscy są to ruszamy wpierw do portu rzecznego. Trzeba to cholerstwo zawieść do Afers a potem przez portal. - mówił jakby do siebie bardziej. wsiadł na konia i kiwnąwszy na kompanię ruszył powoli w kierunku przystani rzecznej. Zastanawiało go jedno, czy przypadkiem nikt ich nie robi w trąbę z tym smokiem....

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #47 dnia: 19 Czerwiec 2013, 14:14:08 »
Gunses wsiadł na konia i pojechał za nimi ciągnąć drugiego za uzdę. Zastanawiało go, czy nikt nie robił go w trąbę z tym smokiem

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 19 Czerwiec 2013, 14:35:12 »
Ork zadowolony wsiadł na konia, jak na razie szło wSzystko dobrze. Aż za. Zaczął przez to rozmyślać. Zastanawiało go, czy nikt nie robi go w trąbe z tym smokiem.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #49 dnia: 19 Czerwiec 2013, 17:56:12 »
Elrond również wsiadł na konia. Pogładził się po brodzie. Postanowił ja ściąć w niedługim czasie. Upał jaki obecnie panował zbyt mocno dawał się we znaki. Rozciągnął się i spojrzał na kompanów. Miał wrażenie, że wydaje im sie, że ktoś ich robi w trąbę z tym słoniem.

Offline Nocturn

• Moderator
  • Reputacja: 2258
« Odpowiedź #50 dnia: 19 Czerwiec 2013, 23:36:00 »
- We własnej osobie. Właściwie nazywam się Nocturnus, jednak jest to nieco bardziej oficjalna nazwa. Nocturn, adept magii powietrza w Mrocznym Pakcie od czterech miesięcy. - odpowiedział draconowi, po czym podał mu dłoń i kontynuował rozmowę. - Ty zapewne jesteś Zeleris Flamel, również uczeń magii powietrza. Widywałem Cię u Julii Targillor, mistrzyni powietrza, jednak były to przelotne spotkania, więc nie mieliśmy nawet okazji się poznać.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #51 dnia: 20 Czerwiec 2013, 01:24:28 »
Zeleris ścisnął łapą dłoń adepta.
- Dokładnie tak, Zeleris Flamel, mag powietrza, znany także jako "Ten Fajniejszy Dracon". - Wyszczerzył się paskudnie. Gdy wszyscy zaczęli wsiadać na konie, Flamel uczynił to samo.
- Podobnie jak ty naukę zacząłem kilka miesięcy temu. Znaczy się ponownie zacząłem. Wcześniej pobierałem nauki w Gildii. Czyli już będzie trochę lat związku z magią. -

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #52 dnia: 20 Czerwiec 2013, 10:19:27 »
Kompania dowlokła się do przystani, skrzynie załadowano ostrożnie na rzeczny stateczek. Aragorn wdreptał wraz resztą na pokład i odpłynęli w stronę Afers.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #53 dnia: 20 Czerwiec 2013, 11:04:03 »
- Tiruriru.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #54 dnia: 20 Czerwiec 2013, 19:53:55 »
Adamus całą podróż do Arfes siedział cichutko rozmyślając. Kiedy dotarł na statek grzecznie się usadowił czekając na rozwój wydarzeń.

Offline Nocturn

• Moderator
  • Reputacja: 2258
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Czerwiec 2013, 23:38:02 »
- Więc jesteś już magiem... Cóż zatem wpłynęło na Twój wybór ścieżki powietrza? - zapytał dracona. - Osobiście mam dość ambitne plany odnośnie nauki czarnej magii, jednak jest to potężny żywioł i ciężko nad nim zapanować.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #56 dnia: 21 Czerwiec 2013, 11:39:02 »
Elrond przysłuchiwał się rozmowie adepta i maga.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #57 dnia: 21 Czerwiec 2013, 14:10:45 »
Mag parsknął.
- Jeżeli oczekujesz jakiejś pseudofilozoficznej gadki o wyższości naszego żywiołu, o przeznaczeniu, czy takich bzdurach, to się zawiedziesz. Pierwsze zaklęcia poznałem praktycznie przez przypadek. Mój pierwszy mentor miał księgę z nimi, którą... pożyczyłem sobie pewnego razu. Później, już w Gildii uznałem, że warto skończyć ten żywioł. A teraz, po wstąpieniu do Paktu... cóż... - Rozłożył demonstracyjnie skrzydła.
- Również myślę nad nekromancją. Ale najpierw chce skończyć naukę tego co już zacząłem. No i odpowiednio przygotować się, zanim spróbuję swoich sił w mrocznej sztuce. - W tym momencie dostrzegł, że siwobrody jedzie coś za blisko nich.
- Rozumiem, że podsłuchujesz jako wyższy rangą, dla dobra uczniów, a nie z plugawej ciekawości bazarowej przekupki, Arcymagu? - zapytał Elronda, wkładając w swoje słowa tylko odrobinę wrednej nuty. Człowieczy elf był wszak Arcymagiem i nieco szacunku mu się należało, aby nie strzelał fochów.
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwiec 2013, 14:13:14 wysłana przez Zeleris Flamel »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #58 dnia: 21 Czerwiec 2013, 14:36:27 »
Gunses wrócił jednak do miasta.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #59 dnia: 21 Czerwiec 2013, 14:44:17 »
- Dobro uczniów nie musi kolidować z czystą ciekawością. Jesteśmy czarodziejami, a czarodziej, który nie jest wszystkiego ciekaw to dupa, a nie czarodziej - odpowiedział.
- Chcecie parać się mrocznymi sztukami? Ciekawa ścieżka. Dająca wiele możliwości i wiele wiedzy. Ja osobiście od niej odszedłem, mam zamiar zająć się czystą magią. Magią pochodzącą od żywiołów, a nie śmierci...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 21 Czerwiec 2013, 14:44:17 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything