Autor Wątek: Wiosenne porządki  (Przeczytany 30721 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

Odp: Wiosenne porządki
« Odpowiedź #340 dnia: 05 Sierpień 2012, 10:58:16 »
Dojrzałam ostatnich dwóch przeciwników, niemal samotnych na polu walki, ruszyłam do przodu, szybko i pewnie. Rzuciłam się na pierwszego z nich, cięłam od dołu, po przekątnej, zablokował z trudem, widać, że był słabszym szermierzem. Sama jednak już wirowałam w piruecie, unikając uderzenia drugiego wojownika, wraży miecz przeszedł milimetry od mojego ciała. Stanęłam pewniej na nogach i zaatakowałam krótką fintą, pierwszy z nich dał się zmylić, ostrze zmieniło nagle kierunek uderzenia, cięłam płasko i mocno, po twarzy, niemal gniewnie. Mężczyzna wrzasnął, czując, jak ostrze narusza wrażliwe punkty jego fizys i cofnął się. Sama uskoczyłam na bok, przetaczając się po ziemi i unikając zdradliwego wypadu przeciwnika. Pchnęłam go silnym, telekinetycznym pchnięciem, wojownik zatoczył się, a sama wsunęłam miecz pod pachę, wyciągając przed siebie ręce -Heshar! - podmuch ognia objął całą sylwetkę mężczyzny, zwęglając odsłonięte części ciała. Obróciłam się, w ruchu sięgając po miecz i skoczyłam na ostatniego przeciwnika, cięłam przez kark, ostrze niemal sięgnęło kręgów szyjnych. Zalany krwią żołnierz upadł na ziemię.

0x Wojownik Zgromadzenia

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #341 dnia: 05 Sierpień 2012, 11:09:28 »
-Dobra robota Patty. Widać, że jesteś dobrą szermierka.- powiedział Konrad chowając miecz do pochwy. Otarł ręką pot z czoła. Widząc Malavona, natychmiast ruszył ku niemu.
-Paskudnie to wygląda... Mam tu jakiegoś medyka?- krzyknął przyglądając się obrażeniom, jakich doznał elf.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #341 dnia: 05 Sierpień 2012, 11:09:28 »

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #342 dnia: 05 Sierpień 2012, 13:01:01 »
//:gnoje, nic nie zostawiliście ;f
-Tsssa, daj no ino obejrze se tą rane.
Wyglądało kiepsko, jeśli nikt nie miał mikstury leczniczej, to ork nie mógł ryzykować wyciągnięciem topora. Wykrwawiłby się prawdopodobnie na śmierć.-Jakąś miksurę leczniczą kurwa.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #343 dnia: 05 Sierpień 2012, 13:05:44 »
Konrad sprawdził, czy ma ze sobą jakąś miksturę. Niestety, nic nie znalazł.
-Ktoś zna jakieś zaklęcia lecznicze? Albo ma miksturę?

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #344 dnia: 05 Sierpień 2012, 13:53:05 »
- Krew wampira ma właściwości lecznicze... - rzuciłam mimochodem, mając w pamięci kilka scen, gdy posoka krwiopijcy ratowała cudze życie lub zdrowie - Hrabio? - rzuciłam głośno, szukając wzrokiem wąpierza.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #345 dnia: 05 Sierpień 2012, 13:57:02 »
-Rany zazwyczaj ładnie nie wyglądają panowie, ta wieść zaskoczeniem dla mnie nie jest. Bo widział ktoś żeby topór wbity w barku przyczyniał się do lepszej aparycji?

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #346 dnia: 05 Sierpień 2012, 14:11:12 »
Malavon był nadzwyczaj wylewny jak na ciężko rannego elfa. Konrad słysząc słowa Patty popatrzył na Gunsesa.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #347 dnia: 05 Sierpień 2012, 14:51:05 »
Ty się lepiej nie odzywaj na razie. Skarcił elfa. Po co On się produkował, skoro ranny był. Jedynie zwiększał zmęczenie swoje. Swoją drogą, ork był zaskoczony, że rana nie robi wrażenia na kruchym elfie. Powinien przecież konać z bólu. Przynajmniej Mogul tak myślał, w końcu Elfy są bardziej łagodne i ich ciała "miękkie".

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #348 dnia: 05 Sierpień 2012, 14:59:03 »
-Rozmawiając mogę nie myśleć o tym sterczącym narzędziu i bólu. Taki sposób. Poza tym przyłączam się do prośby odnośnie hrabiego Gunsesa...o ile faktycznie ta krew pomoże... - mówił co i rusz przez zaciśnięte zęby.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #349 dnia: 05 Sierpień 2012, 15:05:05 »
-On się naprawdę prosi, żeby tu skonać. Skończyłby gadać.- Konrad skierował te słowa do Mogula na tyle cicho, że zwykły człowiek nie mógł ich słyszeć.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #350 dnia: 05 Sierpień 2012, 15:06:46 »
Mogul westchnął.
- To jeszcze, Adaś lub Kondrad, wykombinujcie no bandaże jakieś, w któryś domów może będą.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #351 dnia: 05 Sierpień 2012, 15:08:16 »
Jednak elfie ucho Malavona wychwyciło słowa. Elf miał ochotę przypomnieć człowiekowi jak to wciąż wołał, gdy leżał z sporą  raną klatki piersiowej w czasie wyprawy do dracońskiego chramu. Powstrzymał się jednak, żeby nie wywołać zbędnego konfliktu.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #352 dnia: 05 Sierpień 2012, 15:12:08 »
Uśmiechnęłam się, słysząc rozkazujący ton rosłego orka i odeszłam na bok, wyciągając kawałek materiału zza pasa. Nijak nie mogłam pomóc elfowi, może co najwyżej go dobić. A sam zainteresowany pewnie sobie tego nie życzył, zajęłam się zatem czyszczeniem klingi. Wiedziałam, że jak nie zrobię tego teraz, krew zaschnie i nijak nie wyjmę go z powrotem z pochwy. Podłużnymi, pewnymi ruchami usuwałam ślady obcej krwi z miecza i przysłuchując się rozmowom towarzyszy.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #353 dnia: 05 Sierpień 2012, 15:20:19 »
Konrad usłuchał Mogula. Jego pomysł był prosty, lecz dobry. Młodzieniec wszedł do karczmy i zaczął szukać środków pierwszej pomocy. Sprawdził cały parter, a następnie wszedł na piętro i wyrywając kilku ludzi ze snu przeszukał również tamten fragment budynku.

//MG, odpisz, czy coś znalazłem.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #354 dnia: 05 Sierpień 2012, 15:21:15 »
-Miło, prawda panienko Patty? Tylko brakuje herbaty i filiżanek. Tuszowanie bólu sarkazmem było kolejną metodą elfa.

Offline Patty

• Moderator
    • Karta postaci

« Odpowiedź #355 dnia: 05 Sierpień 2012, 15:26:40 »
- Prawda - mruknęłam, próbując doczyścić kolczugę z plam krwi. Głupio było powiedzieć elfowi prosto w twarz, że jego sarkazm nie jest najwyższych lotów. Ale cóż, chorzy i ranni tak mają.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #356 dnia: 05 Sierpień 2012, 17:12:42 »
Ehhh dzieci, dzieci. Mruknął Yarpen odkładając muszkiet na ziemie, podszedł do ogniska i zabrał swoją "magiczną" torbę. Podszedł do rannego elfa. Niech ktoś go przytrzyma Powiedział i wyciągnął większą miksture leczenia ran. I wyciągnie ten topór tak by kości nie uszkodzić.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #357 dnia: 05 Sierpień 2012, 17:14:44 »
Konrad akurat wybiegł z karczmy. Udało mu się usłyszeć słowa Yarpena, więc szybko podbiegł do elfa. Nie wiedział, jak w bezpieczny sposób wyciągnąć topór. Może nie tyle nie wiedział, co wolał zostawić to komuś bardziej doświadczonemu. Sam zaś przytrzymał elfa.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #358 dnia: 05 Sierpień 2012, 18:52:29 »
- No, zajebiście, wszystko jest. Klęknął na jednym koanie przy Malavonie. Ktoś już go trzymał, więc miał nadzieję, że to wystarczy. Obejrzał teraz jeszcze raz ranę i broń w niej. Miał nadzieję, że topór nie uszkodził żadnych ważniejszych organów. Wziął miksturę leczniczą, odkorkował zawartość. Kazał upić połowę. Pokazał głową na jednego z berserkera.
- Dobrze wyszkolony berserk. Po klanach krążą plotki i legendy na temat inicjacji w poczet berserkera. Podobno ranili się swoimi brońmi. Rany często były bardzo groźne i wielu nie przeżywało. Jednak Ci, którym to się udawało podobno uodparniali się na ból. Złapał za rękojeść toporka. Chciał w pewien sposób zagadać elfa, ale musiał się śpieszyć. - Przechodzisz teraz podobną inicjację, lecz na szczęście mamy tu odpowiednie środki. Ruszył nieznacznie bronią. Elf drgnął. Ork dalej miał nadzieję, że zwykła mikstura starczy, nie wiedział, czy rana nie jest przypadkiem za głęboka. Nie chciał jednak straszyć go. Teraz oparł się ciężarem swojego ciała, tak, by Malvalon nie mógł zrobić ani ruchu. Zaciśnij zęby. Ork sam wyszczerzył kły. Energicznym, ale ostrożnym ruchem wyciągnął broń. Po twarzy widać było, że bolało. Od razu, po wykonaniu tej czynności wlał resztę zawartości do gardła maga. Chciał zrobić to jak najszybciej, bo było wielce prawdopodobne, że zemdleje On. Wziął teraz bandaż i dokładnie zatamował ranę. Troszkę się pobrudził krwią.

//: używam umiejętności Medyk
eee, to była lekka improwizacja, nie znam się na takich rzeczach, więc mam nadzieję, że nie będę miał na sumieniu Elfa Maga xD

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #359 dnia: 05 Sierpień 2012, 20:14:30 »
//ÂŻyje  :D

Nu, i po kłopocie. Odparł Yarpen. I ten, to była ostatnia. Dodał, a po chwili przyszedł i Garir. No skoro wszyscy żyją, to nie ma opierdalania sie i idziemy na ich obóz. Cedric, Torral, zostańcie i pilnujcie  Michaiła. Kompania ruszyła dalej na wschód.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #359 dnia: 05 Sierpień 2012, 20:14:30 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything