Autor Wątek: IV. Frater cruenta vindicare injurias.  (Przeczytany 21000 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

Odp: IV. Frater cruenta vindicare injurias.
« Odpowiedź #160 dnia: 16 Kwiecień 2011, 13:38:49 »
Mag już miał wypalić kula ognia, lecz ujrzał że duch bojowy wroga złamał się. Cóż... nie ma czemu się dziwić. Powolne wybijanie ich szeregów, szarża ciężkiej jazdy no i śmierć przywódcy. Mag schował różdżkę za pas i oparł się na kosturze. Rzucanie zaklęć męczyło. Zszedł z murów na dziedziniec. Po drodze rozproszył zaklęcie Aury. Spojrzał w stronę Aragorna, żałując że Zgromadzenie nie mogło wstrzymać się dni kilka. Az poznałby odpowiednie zaklęcia leczące. Nie mógł nic zrobić... A przynajmniej nie osobiście.
- Macie tutaj medyka? - zapytał Moreana, podchodząc. - Mogę sprowadzić kogoś z Gildii... - dodał.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Reputacja: 2876
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 16 Kwiecień 2011, 13:46:50 »
- Na pewno gdzieś jest, tylko nie wiem gdzie go szukać. Jestem tu nowy w Bractwie. Jeżeli on nie zjawi się tutaj szybko, to masz rację, pomoc magiczna będzie tutaj nieoceniona. A Ty nie masz umiejętności uzdrawiania? - zapytał Morean Zelerisa. Po czym jeszcze zwrócił się do Zeyfara - Bracie sprowadź medyka i poślij po majora Navarre, tak rozkazał Komtur.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 16 Kwiecień 2011, 13:46:50 »

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #162 dnia: 16 Kwiecień 2011, 13:50:57 »
- Na ta chwile nie... Ale zaraz wracam. - powiedział i nie mówiąc ani słowa więcej zniknął w magicznym rozbłysku. Będąc w Gildii zaczepił pierwszego lepszego maga, władającego Naurangol. Po krótkim wywiadzie i rozeznaniu jego umiejętności, złapał go za ramię i teleportował się wraz z nim do Kruczego Gniazda.
- Wróciłem. - powiedział do Moreana. - Ten tutaj powinien sobie poradzić. - wskazał kciukiem na stojącego za nim maga, po czym odwrócił się i spojrzał na niego wymownie. 

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 16 Kwiecień 2011, 13:54:41 »
//Navarre to nazwisko Zeyfara Moreanie ;p

Mag ustabilizował stan Aragorna, powoli odzyskuje przytomność.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Reputacja: 2876
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #164 dnia: 16 Kwiecień 2011, 14:04:31 »
// Haha, jaki fail. :D Wybacz, nieogarnięty jestem jeszcze.

Morean spojrzał na Aragorna - Komturze? Wszystko w porządku? Możesz wstać? - zasypał go pytaniami, był powiem przejęty takim rezultatem bitwy. - Zelerisie, pomożesz mi go zanieść do zamku?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #165 dnia: 16 Kwiecień 2011, 14:08:03 »
Kurwa kurwa kurwa! Noga nadal go bolała przez co wstać za bardzo nie mógł, a na lepszy komentarz siły nie miał...

Offline Istedd

• Magnat
  • Reputacja: 751
  • Drick! FĂśr Odin!
« Odpowiedź #166 dnia: 16 Kwiecień 2011, 15:29:35 »
Koniec bitwy wydał mu się upojnym porankiem po burzy. Buty miał przemoczone krwią i błotem, sam nie wyglądał dobrze, ramię bolało jak cholera. Klął pod nosem, ale wytrzymał fale gorąca i cierpień. Wiedział, że będzie gorzej. Miecz oczyścił o swoją (i tak już brudną szatę) w niedalekiej przyszłości obiecał sobie jej zmianę. Przeczesał włosy i splunął z trudem hamując odruch wymiotny. Obaczył niewielką grupkę, gdzie znajdował się Zeleris i kilku jeszcze. Podszedł do nich i zdziwił go widok Aragorna, którego do tej pory nie postrzegł oczyma, które łzawiły od kurzu i zapachu. Mięsa, pieczonego, ludzkiego mięsa. Bo inaczej nazwać nie mógł kilku trupów na pobojowisku, pewno śladów bytności maga. Usłyszał pytanie kierowane do cherlawego maga.
- Ja ci pomogę, mości bracie. - mruknął i pomógł mu podnieść Aragorna, który pięknie opisał całą gamę swych przeżyć wewnętrznych.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 16 Kwiecień 2011, 19:18:04 »
Mauren doszedł do dowódcy. Jego zbroja nosiła na sobie sporo krwi, odłamków drewna i pyłu. Licznie porozcinany materiał ujawniał równie liczne rozcięcia na ciele. Na szczęście kruka były to tylko powierzchowne rany. Idąc podpierał się mieczem, ale przed dowódcą stanął wyprostowany.
-Na rozkaz sir. Zeyfar Navarre, major XVI Komturii Kruczego Bractwa na Valfden...do twych usług... - mówił Zeyfar trzymając się za ramię.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 16 Kwiecień 2011, 19:41:53 »
Coś błysnęło na dziedzińcu zamku a z chmury dymu wyłonił się łysy mag. Trzymał w rękach sporej wielkości kuferek.
-Ranni tutaj. Gildia przysyła eliksiry wspomagające leczenie. Ciężko rannych ułóżcie na noszach gdzieś w czystym i suchym miejscu zaraz przybędą uzdrowiciele.- rzekł i jakby na sygnał za nim pojawiła się piątka magów różnej płci, rasy i wieku (chociaż po elfie ciężko było stwierdzić ile ma lat).
Magowie podwinęli rękawy swych czerwonych szat i podnosząc leżące obok ich nóg mniejsze skrzyneczki ruszyli pomagać.

//:Draguś bądź tak miły i zaopiekuj się tymi 7 NPC (z tym twoim)

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 16 Kwiecień 2011, 20:07:25 »
Flamel, który właśnie beznamiętnie przyglądał się zmasakrowanym ciałom, usłyszał trzask. Jego źródło było oczywiste. Teleportacja. Odwrócił się. Natychmiast poznał łysego czarodzieja.
- Ach, Mistrz Lardis, jak miło... - rzucił na powitanie. Nim cokolwiek dodał, teleportowali się pozostali magowie. Piątka nowo przybyłych uzdrowicieli, oraz jeden, którego sprowadził Flamel natychmiast zabrała się do pracy. Najciężej rannych ostrożnie przeniesiono w bardziej odpowiednie miejsce. Czwórka magów zaczęła podawać im eliksiry i rzucać zaklęcia. Pozostali magowie, w liczbie trzech, zajęli się lżej rannymi Krukami, których życie nie było zagrożone z powodu ran. Na pewien czas, wśród zgiełku i hałasu, rozbrzmiewały szeptane inwokacje i rady magów, jak obchodzić się z opatrzonymi ranami. Sam Flamel, jako że nie opanował do tej pory zaklęć szkoły Naurangol, zajął się podawaniem eliksirów. Otworzył jedną ze skrzyń i wyciągnął szklana buteleczkę z miksturą. Podszedł do stojącego nieopodal Ergarda, którego ręka była poharatana. 
- Trzymaj. Wypij wszystko i ani się waż to wypluć. Smakuje paskudnie, ale działa. - podał mu butelkę, po czym bez słowa więcej ruszył rozdać resztę mikstur. 

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #170 dnia: 16 Kwiecień 2011, 20:29:31 »
Anvarunis wstał, otrzepał się i podszedł do Aragorna.
- Komandorze! Mogę jakoś pomóc? - zapytał wykazując szczerą chęć do działania.

// Sory chłopaki za nieobecność. Totalnie chciałem w tym oczestniczyć, nie miałem jednak kiedy ;/ Był piątek i urodziny koleżanki. Sobotę, musiałem to "odleżeć".. Ogarnąłem się po południu. Sory...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 16 Kwiecień 2011, 21:18:49 »
-Raport. Kurwaa! Zeleris do kurwy nędzy dawaj tu te uzdrawiające świństwo bo zaczne strzelać do jeńców. Anv przynieś wódki.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 16 Kwiecień 2011, 21:36:02 »
-Mur doznał poważnych obrażeń, brama poszła w drybizgi, koło trzydziestu ludzi bądź więcej zginęło. Yarpen chyba się trzyma, tak samo Triss. Choć od rozpoczęcia bitwy ich nie widziałem. To wszystko sir.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 16 Kwiecień 2011, 21:39:02 »
- A strzelaj sobie. - odkrzyknął mag, lecz wyciągnął ze skrzyni butelkę z eliksirem i podał ją Aragornowi.
- Tak mi się przypomniało. Ostatnio jakiś żartowniś w Gildii podmienił mikstury uzdrawiające z eliksirem przeczyszczającym... ahhh... ileż zamieszania było. - zełgał bezczelnie i zaśmiał się.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 16 Kwiecień 2011, 21:56:31 »
-Wiesz co Flamel? Sam to wypij. Zeyfar, w trybie natychmiastowym zgodnie z regulaminem mianuję Cię generałem Komturii. Reszta automatycznie awansuje o stopień, o Yarpen.
-Sir, melduje że XIV Komturia straciła 75% stanu osobowego co w warunkach polowych oznacza Equites Coniunctio...Triss straciła kilku ludzi...
-Rozumiem, Flamel powiadom króla że już po wszystkim.
Aragorn jednak wypił miksturkę.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 16 Kwiecień 2011, 22:02:50 »
- Oczywiście. - odpowiedział mag. - Zatem udam się do Pałacu. I chyba nie ma sensu, bym tutaj po tym wracał... Zatem do zobaczenia... - spojrzał na Zeyfara. - I gratuluje awansu. - po tych słowach pobrał nieco mocy i teleportował się do miasta.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 16 Kwiecień 2011, 22:04:58 »
- Się robi komandorze. - rzekł krótko Anv i pobiegł do pobliskiego składzika. Długo nie szukał bo i często tam bywał. Wydobył jedna buteleczkę wody ognistej i pobiegł do Aragorna.
- Na zdrowie!

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 16 Kwiecień 2011, 22:11:56 »
Aragorn od razu wypił pół butelki, ból ustąpił.
-Kapralu Anvarunisie...Jakieś sugestie co do tego skąd wzięło się tutaj tyle tych skurwieli?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #178 dnia: 16 Kwiecień 2011, 22:15:25 »
-Dziękuje sir. Z mojej strony sądzę, że to niemożliwe aby wciąż ich tylu było na wyspie. Poza tym gdzie by ukryli te machiny...

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 16 Kwiecień 2011, 22:15:45 »
- Komandorze, sugeruję iż za tym wszystkim może stać istota bardziej wykształcona, że tak powiem. Kwin mógł być tylko pionkiem w jego rękach. To wszystko może być dużą sprawą, w którą zamieszany może być jakiś potężny magus. Spełniający swoje chore ambicje.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 16 Kwiecień 2011, 22:15:45 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything