Autor Wątek: Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego  (Przeczytany 17508 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Canis

• Gość
Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego
« Odpowiedź #160 dnia: 05 Wrzesień 2009, 20:12:50 »
widziałeś z oddali szczyt wieży do której poszedłem...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 05 Wrzesień 2009, 21:52:31 »
Zniżyłem swój lot. Przede mną wyrosła Bestia Chaosu. Stałem się Wampirem i szybko przemówiłem.
- Jestem przyjacielem Canisa. Muszę się szybko z nim widzieć. To sprawa naszego życia lub śmierci. Otwórz mi drzwi, abym mógł wejść do wierzy, proszę - mówiłem szybko, co chwila oglądając się za siebie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 05 Wrzesień 2009, 21:52:31 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: 05 Wrzesień 2009, 22:03:22 »
- nie
 w następnej chwili za tobą pojawił się szaman w kłębie czarnego dymu.
- Iphuxuyship, Ush Anashhu Gryshiltu!

szaman wypowiedział zaklęcie krzyku umarłych, a od jego ciała błyskawicznie zaczęła rozprzestrzeniać się zielonkawa fala by uderzyć osoby w promieniu kilku metrów od niego, powodując zgony. rozległ się ogromny wrzask.

gdy zaczął dobiegać dźwięk machinalnie ze schodów teleportowałem się (Atrybut: Teleportacja] przed wejście, chwyciłem za ramię Gunsesa i telekinetycznie związałem się z bestią chaosu i teleportowałem nas na szczyt wieży oddalając się dostatecznie od szamana, by zaklęcie nie miało skutków. po kilkunastu sekundach teleportowałem nas z powrotem przed wejście.

- Dość tego! Szamanie, ocipiałeś do reszty? chcesz mnie zabić prosze bardzo, ale jak wrócę na valfden nie chce być chwalony przez wampiry, że ich przywódca na mojej wyprawie padł...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 05 Wrzesień 2009, 22:12:09 »
- Canis weź go. To jakiś pomyleniec. Najpierw chce cię zabijać, a potem mnie. A tak miedzy nami - rzekłem zza pleców Nekromanty - Wieża, do której się udałem poszła się pierdolić, za sprawą dwóch typków, których tylko patrzeć jak się zjawią. Istoty nie z tej ziemi, a raczej z piekła, bym powiedział. W kilka sekund cała wieże i ziemie dookoła niej rozwalili. Chcą dać komuś dar. Tobie chyba, bo po co by do mnie przyłazili. Zaraz pewnie tutaj sobie przybędą. Strażnik innej z wież Belker, chce cię widzieć, bo mi nie wieży. Pewnie też niedługo tu będzie. Jednym słowem chujowo się porobiło... A i ta Bestia Chaosu, niewychowana jakaś.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: 05 Wrzesień 2009, 22:20:27 »
- Bestia wychowana, pomaga właścicielowi wyspy, a nie tobie, ty tylko gość, ta wyspa ma być bezpieczna przed gośćmi, wybacz, ale nawet przed tobą... Jakie istoty, nikt od tak fragmenty wyspy nie może rozwalić, co dziś wąchałeś. Z Belkerem pogadamy, w ostateczności zabijemy. Szamanie, wytłumacz, o co chodzi i konkretnie, bo czasu nie ma.

- Ten Wampir chce ciebie zgładzić!

- On dobrze wie, ze a dzień dzisiejszy i w tej sytuacji to w pełni mnie nie zabije...

- Ah... podstęp...

- O co chodzi czego chcesz...

- Dochodzę do wniosku, że niewarto walczyć ze sobą, gdy można połączyć zwoje siły i stworzyć doskonałą współpracę...

- Mi nie potrzeba współpracy, mi trzeba podwładnych.

- No dobrze, mogę wykonywać twoje polecenia...

- Tak? Przemyśl to...

- Jestem pewien.

- Dobrze wiec...

Uniosłem rękę, lecz w chwilę później dwa kłęby zielonkawego dymu pojawiły się, a z nich Dende i jego przyjaciel wyszli.

Spojrzałem pytajaco na Gunsesa.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego
« Odpowiedź #165 dnia: 05 Wrzesień 2009, 22:25:50 »
Ziewnąłem se...

Canis

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: 05 Wrzesień 2009, 23:59:47 »
- Jak śmiesz...

- Zaraz...

- Jak śmiesz nas lekceważyć, ty... ty... puchu marny... ty namiastko siły...

- Później go zabijesz, nie ucieknie stąd... Wy dwaj, nie wiem czy ten blady wam mówił, ale przybyliśmy was przetestować. Znaczy się, przybyliśmy tutaj obdarować kogoś z was ogromnym darem i przywilejem, przejścia wrót... Dokąd wrota prowadzą... do krain gdzie żyją tacy jak my ale i inni niż my... Czemu właśnie teraz? bo właśnie teraz ktoś z was jest tego godzien. test ma wyglądać tak, ze jeden drugiego musi sobie podporządkować...

- Chyba nie zamierzacie zabić gunsesa... tego wampira...

- Nie pozwolimy z siebie kpić...

istota odziana w niebieską zbroję złożyła ręce, do których miał szpony i zamknął oczy, szpony zabłysnęły złotem i zmieniły swój wygląd i kształt w długi zielony miecz dwuręczny.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 06 Wrzesień 2009, 00:29:33 »
- No chyba was pojebało? Myślicie, że zabijacie mnie w obecności Canisa? Najbardziej upierdliwego GameMastera na Marancie? ( ;* ) Muhaha Muhaha Muhaha....!

A tak na serio:
- Nauczcie się pokory - rzekłem do istot - Bo nie znacie dnia ani godziny, kiedy zemsta was dosięgnie. Przybyłem tutaj z Canisem, aby mu toważyszyć, aby go wspierać. Mam nadzieję, że Canis stanie w mej obronie, gdybyście się moi kochani zapędzili.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: 06 Wrzesień 2009, 00:52:43 »
- Weź nie pogrążaj się, ja takich sztuczek jak on nie znam a mówisz, ze i potrafią fragment wyspy od tak zniszczyć, weź sie opamiętaj, nie trzeba mi problemów z twojej głupoty.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 06 Wrzesień 2009, 00:55:46 »
Postanowiłem się nie odzywać, niepytany.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: 06 Wrzesień 2009, 01:25:57 »
- Czyli jeden drugiego ma sobie podporządkować... dobrze...

kumulowałem juz w tym czasie energię magiczną w prawej dłoni. skierowałem ją w stronę szamana i spojrzałem na niego, który z niecierpliwością czekał na reakcję dotycząca jego propozycji.

- Oczekuję bezwzględnej posłuszności szamanie... bezwzględnej... XEGA! [Zaklęcie: Zniewolenie; magia śmierci]

gdy wypowiedziałem zaklęcie, energia przepłynęła z dłoni do głowy szamana powodując ogromny ból i zniewalając jego wolną wolę. zaczął miotać się, podczas gdy próbował opierać się zaklęciu, lecz po 30 sekundach poddał się i zaczął wykonywać moje rozkazy.

- Później zrobię z niego wiecznego sługę... Mam nadzieję, ze pomożesz mi Gunsesie, a wy, czcigodni nieznajomi oszczędzicie mi pomocnika...

- Zdałeś test... niech ci będzie... Weź ten prezent.

Podał mi księgę i mapę.

- Z czasem dane będzie ci zrozumieć księgę i odczytać mapę, panowie wojny, śmierci, zniszczenia i mroku dają tobie klucz do wrót...

ziemia zatrzęsła się...

- Dobrze, formalności stało się zadość. Przysłano nas także, aby pomóc ci w osiągnięciu celów, nie mamy co robić, masz jakieś, życzenia? Pókim życzliwi.

- Przyjdzie czas, kiedy będę potrzebował przemeblowania wyspy, ponoć potraficie niszczyć budynki i w ogóle ziemię.

- Tak... niszczyć, przesuwać, modyfikować, nadawać właściwości... wszystko...

- Dobrze... mam nadzieję, że keidyś jeszcze pomożecie mi tymi zdolnościami.

- Na księdze masz złotą pieczęć, uderz młotem i wypowiedz moje imię Dende, wówczas przyjdę, lecz nie nadużywaj mej życzliwości...

Powiedział i zniknął.

- jeszcze cie dorwę blada namiastko wojownika.

i także zniknął.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 06 Wrzesień 2009, 10:18:26 »
- Już po imprezie - Dodałem sarkastycznie, w głębi ducha będąc jednak bardzo uradowany z odejścia Dendego i jego niebieskiego znajomego - To możemy zaczynać wykonywanie twego planu. Proponuje spotkanie z Belkerem. Można by też pomyśleć, co zrobić w sprawie braku jednej z wież.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: 06 Wrzesień 2009, 10:27:56 »
- A poco mi ta wieża, Dende zmieni mi kształt wyspy i będę tym bardziej bezpieczny. Prowadź więc, Szaman będzie za nami szedł...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 06 Wrzesień 2009, 11:10:39 »
Ruszyłem więc w stronę wieży, przy której stróżował Belker. Po kilkudziesięciu minutach marszu, znajdowaliśmy się przed wieżą. Belker był ewidentnie niespokojny.
- Ty z nim pogadaj, Canis - rzekłem do Lisza.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: 06 Wrzesień 2009, 11:17:27 »
- Ty jesteś tym rzekomym właścicielem wyspy?

Zapytał Belker z pogardą.

- Ta. Czego ode mnie chcesz.

Odpowiedziałem

- Ten wampir powiedział, ze wynagrodzisz mi wieczny pobyt tutaj i ochronę wieży.

- Tak, damy ci żyć.

- Haha!! Ty chyba...

- Jak coś sie niepodoba to mogę już ci je odebrać... Wiesz kto ciebie tu przysłał prawda?

powiedziałem i wskazałem opętanego szamana wykonującego moje rozkazy.

- Nie problem odwołać ciebie, a i zniszczyć da radę.

- Wynoście się...

Powiedział na koniec wściekły Belker.

- Coś tam jeszcze Gunsesie?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 06 Wrzesień 2009, 13:43:18 »
- Ta. Płaszczowca trzeba zrobić. Na szczycie wieży, przed sktórą się znajdywał są odpowiednie skłądniki.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: 06 Wrzesień 2009, 13:46:09 »
- Ok... czego ci potrzeba, by zrobić z kogoś wampira? będziesz musiał tez obudzić jednego, a ja w tym czasie stworzę homunkulusy...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 06 Wrzesień 2009, 13:54:23 »
- Do przemiany kogoś w wampira będą potrzebował istoty, którą pochodzi z rasy Elfiej, Maureńskiej bądź ludzkiej. Nie może to byc lisz, gdyż potrzeba krwioobiegu, którego lisze nie mają. Sztylet i jakieś naczynie. Może coś znalazłoby się w grobowcu. Co do obudzenia innego Wampira. Kilka litrów krwi i będzie jak nowo narodzony. Nie mam jednak takiej ilości przy sobie, oprócz tej, która płynie we mnie samym. Nie chcę się jednak z nią za bardzo rozstawać.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: 06 Wrzesień 2009, 13:57:42 »
- Trochę jej upuścisz, dalej poradzimy sobie z krwią zwierzęcą, z szamana zrobisz wampira, podczas przemiany przejmę jego sługi i będzie dobrze i obudzisz Victora...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 06 Wrzesień 2009, 14:16:21 »
- Przeżył twoje zaklęcie. Kim on jest? Całkowity proces przemiany trwać będzie jakieś 3 dni. Przyspieszyć tego nie mogę, ale on może tego nie przeżyć, jeśli nie jest normalnym człowiekiem lub elfem. Jest silny mentalnie, ale wyczerpany fizycznie. Jeśli jesteś pewien, to go przemienię, ale na cierpienia spowodowane przemianą nie ma skutecznych środków. Nawet magia nie uśmierza bólu. Ale jeśli jesteś pewny, to poddam go przemianie. Gdzie znajdę Victora? I w jakim jest stanie? Mam nadzieje, że tutaj został zahibernowany, i że nie przewoziłeś go podczas hibernacji nigdzie?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 06 Wrzesień 2009, 14:16:21 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18